3 Юни, 2018 18:41 1 917 6

Каракачанов срещу Симеонов: Слънчев бряг не е казарма

  • слънчев бряг-
  • красимир каракачанов-
  • валери симеонов

Трябва да има някакъв ред по отношение на музиката, но аз не го приемам като вечерен час, след който да спираш музиката навсякъде

По-широк контрол в черноморските ни курорти през летния сезон, защото те са лицето на България, без обаче това да пречи на туристите. За това се обяви в Бургас вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов. Той пристигна в града, за да участва в церемонията по връчване на знамето на ученическия гвардейския отряд и тамбурмажора на оркестъра към Професионална гимназия по електротехника и електроника "Константин Фотинов".

След официалната част пред репортер на Дарик-Бургас Каракачанов коментира и актуалните събития в Слънчев бряг - среднощното убийство на хазартния бос Коста Николов и подновената акция на вицепремиера Валери Симеонов срещу високите децибели в заведенията в туристическия комплекс.

Не за пръв път в началото на сезона Слънчев бряг се превръща в арена на криминални прояви, коментира Каракачанов. Той изрази увереност, че МВР ще предприеме всички необходими мерки не само в курорта, но и по цялото Черноморие, за да има по-малко подобни инциденти. Каракачанов обаче е категоричен, че "човек идва в Слънчев бряг, за да се весели, а не за да бъде въдворяван казармен ред и военна дисциплина".

"Винаги е необходимо да има контрол, без това да пречи на гражданите, почиващите и туристите. Няма как да въведем комендантски час. В казармата има вечерен час, ред и дисциплина, но това не е казарма, а курорт", коментира вицепремиерът.

Той бе деликатен в коментара си за подновената акция на вицепремиера Валери Симеонов срещу шума в летните заведения в Слънчев бряг. По думите му обаче все пак трябва да се следи за спазването на реда: "Трябва да има някакъв ред по отношение на музиката, но аз не го приемам като вечерен час, след който да спираш музиката навсякъде. Все пак хората си взимат отпуска и идват да се веселят. Има определени заведения, не само в Слънчев бряг, а и в други курорти, където след 12 часа прекалено силната музика пречи на другите да почиват, но мисля, че това може да се уреди с една наредба".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ристе

    18 8 Отговор
    Браво на Симеонов, а шкембевойвода ще е един от първите обесени за национално предателство.
  • 2 справедлив

    13 3 Отговор
    Този армията и въоръжението оправи, че му остана време и с реда по черноморието да се занимава.
    Работа ли му е? Не.
    Тогава, защо се намесва там, където не му е работа?
    Отговорът може да е само един и той е ИНТЕРЕС.
    А какъв му е интереса обаче аз лично не знам, но знам, че без нищо няма да се намесва ей така за спорта.
    Не може по цяла нощ музиката да думти и хората, които живеят там да не могат да си почиват. Не може в открити заведения музиката да е надута цяла нощ. Ама имало летовници. Като има летовници да отидат на закрито заведение предназначено за целта.Това е. Има си закони, които трябва да се спазват, а явно този е против това. Е тогава, какъв политик и законодател е?
  • 3 гост

    12 0 Отговор
    Български парадокси хем "коват "законите,хем най системните нарушители са именно ТЕ.
    Сам "доктора"е болен,как да лекува другите!!!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Пенсионера

    9 1 Отговор
    А така. Отн23,00 до 06 тишинааааааа. Ами все пак да има правила и някакъв ред.
    Без правила в джунглата.
  • 6 Купонджията

    4 2 Отговор
    Шкорпиловци Градина е за пенсии а Слънчев Бряг е за веселба!!! И кой точно заръчва на Симеончо някой от север с трите и букви ТИМ които даржът златните и Албена!!! Що не ходи да затваря строителните обекти на златните?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове