12 Юни, 2018 10:20 1 621 5

Протестираща майка: Оставката на Петков е подигравка!

  • бисер петков-
  • хора с увреждания-
  • оставка-
  • валентина христова

Нежеланието да се приеме закон за личната помощ е причината социалния министър да напусне поста си, убедена е Валентина Христова

Протестираща майка: Оставката на Петков е подигравка! - 1
Снимка: БТА

"Не протестите на майки на деца с увреждания, а нежеланието да се приеме закон за личната помощ е причината за оставката на социалния министър Бисер Петков", заяви пред "Дарик" една от тях - Валентина Христова.

"Досега имаше диалог и нещата вървяха, законопрекотът се обсъждаше, включително и на среща в понеделник", казва тя и определи оставката на министър Петков като подигравка.

Майки на деца с увреждания искат закон за личната помощ, който да е отделен от подготвяния нов закон за хората с увреждания и са изградили палатков лагер зад парламента в знак на протест. След заявката на майките от миналата седмица, че искат отделен закон за личната помощ, въпреки че плановете на социалното министерство бяха тя да залегне в новия закон за хората с увреждания, от министерството обявиха, че продължават работата по единствения законопроект.

"Не мисля, че министърът е подал оставка заради нашите протести, защото разговорите вървяха сравнително добре и нямаше индикации, че той ще се оттегли от поста си", каза Христова, като посочи, че и в първия ден на седмицата е имало среща на родители на деца с увреждания с Петков. По думите ѝ, макар че не е присъствала, всичко е било наред, доколкото е имало диалог, говорело се е за закона.

"Всичко беше наред и след няколко часа министърът подава оставка. Това е просто подигравка и нежелание на управлението да се приеме закона, така мога аз да го преценя. Като майка на дете с увреждане съм убедена, че министърът не е подал оставка заради палатковия лагер, просто има нежелание да се приеме закон за личната помощ, това е", обобщи майката.

Христова беше категорична, че майките на деца с увреждания няма да се откажат от исканията си.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    3 3 Отговор
    Пределно ясно е,че на един министър като му се откаже съответното ФИНАНСИРАНЕ ОТ МФ,то той увяхва като препикано мушкато.А нежеланието за приемане на отделен закон е точно поради липса на допълнителни средства.Факт е че се вдигнаха заплати на полицаи,тъмничари,учители/за пореден път/,горски стражари,медицински персонал,граничари,военни.Като прибавим и ежегодното вдигане на пенсиите,глобалната сума за въоръжаване,субсидиране на закъсали общини и болнични заведения,рехабилитация на пътната мрежа,изплащане на външен дълг,вноски за членство в ЕС и НАТО,субсидии на Парламентарно представени партии и ОЩЕ ЦЯЛО ТОМЧЕ РАЗХОДИ,...просто Бюджетът ще се срути.За радост на БСП!
  • 2 ПЕЕВ

    3 3 Отговор
    ЗНАМ ЧЕ НА ДЕТЕ С УВРЕЖДАНИЯ СЕ ДАВАТ 1100 ЛВ ОТ ДЪРЖАВАТА -НЕМОГА ДА РАЗБЕРА ГОСПОЖА ХРИСТОВА ЗА КАКВО ТОЧНО СТАЧКУВА ,ЗА МАЛКО ПАРИ ИЛИ ЗА НЕЩО ДРУГО.
  • 3 Бакша

    3 0 Отговор
    За съжаление тази рокада с министъра ясно откъде идва просто трябва нищо да не се случи съжалявам за което но все пак погледнете назад и ми кажете такова нещо някога Имало ли е в България деца с увреждания да се раждат просто Нищо лично но освен вашия живот съсипвате живота на тези деца И пак казвам съжалявам много за ситуацията има хора здрави прави работя за 400 лв българи почти в цялата страна всеки ден хора и влачат и мъкнат и си траят
  • 4 Коментар

    2 2 Отговор
    Бушончета Много само и само да не се ИЗВАДИ ДЪРЖАВАТА С ПАРИ ЗА БОЛНИТЕ СИ ДЕЦА.
  • 5 Bahti

    1 0 Отговор
    Църните имат повече Чааве за гласободаител Кхако!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове