Last news in Fakti

16 Юни, 2018 13:36 1 311 13

БСП внася вота на недоверие в сряда

  • бсп-
  • вот на недоверие-
  • правителство

Случващото се в страната не трябва да се прикрива, категоричен е депутатът Иван Иванов

БСП внася вота на недоверие в сряда - 1
Снимка: БТА

БСП внася вота на недоверие към правителството в сряда. Това каза по радио „Дарик” депутатът от парламентарната група на „БСП за България” Иван Иванов, съобщиха от пресцентъра на БСП.

„Случващото се в страната не трябва да се прикрива като с параван от европредседателството. То не би трябвало да е прах в очите на хората за неуспехите на управлението, които не са малко. Един от най-проблемните сектори у нас е „Сигурност”, категоричен бе Иван Иванов.

Депутатът припомни, че приетият по времето на Пламен Орешарски нов закон за МВР е преправян после 19 пъти, но въпреки това работи. „Ние обявихме, че това е наша инициатива и вотът ще бъде внесен с подписите на народните представители от БСП. Аз съм сигурен, че Цветан Цветанов ще бъде изненадан от подкрепата, която ще получим на вота”, добави той.

„БСП винаги е подкрепяла диалога между България и Македония. Убедени сме, че трябва да се стигне до развръзка в преговорите между Ципрас и Заев. Името Северна Македония съдържа в себе си географско понятие. Ако това име остане, България трябва да има ясна и категорична позиция за гаранции срещу териториални претенции”, коментира още Иван Иванов. Той припомни, че ние сме една от първите страни, които са признали Македония, докато Гърция още не го е направила и това е причината Македония да не може да влезе в ЕС и НАТО.

Той беше категоричен, че е редно македонците да спрат с изкривяването на историята, защото това е вредно и за тях, и за целите Балкани. „Грешка е, от страна на нашия премиер, да не се срещана с президента Георге Иванов, след като се е срещнал с македонския премиер Зоран Заев. Няма как да захлопнеш вратата пред него. Ако имаше разговор, можеше да се направи опит за сближаване между водещата партия и избрания им президент. Твърдейки, че бяга от вътрешнополитически конфликти в Македония, на практика, премиерът влезе в такъв, като избра страна. Ролята му на арбитър, през последните месеци, изчезна след случката с македонския президент”, поясни Иванов.

Народният представител заяви, че левицата има много позитивно отношение към законопроекта, внесен от омбудсмана Мая Манолова, за хората с увреждания. По отношение на напрежението при хората с увреждания, Иван Иванов заяви, че не помни за протести на хора с увреждания по време на правителството на Сергей Станишев. Напротив, тогава имаше добра социална политика и бяха преизчислени пенсиите на всички пенсионери.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПЕЕВ

    16 4 Отговор
    ОГЛАДНЕЛИ И ОЗВЕРЕЛИ КОМУНИСТИ.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Глупак

    5 8 Отговор
    Дано да мине и
    Дебилите да изберат нови формации
    (НЕ - ГЕРБ, БСП, ДПС, ексСДС, ексНДСВ)
    Време е за плащане на престъпленията
  • 4 onq s konq

    12 3 Отговор
    Ако пак се провалят с тоя вот,значи абсолютно нищо не става от тях и бат Бойко директно да каже на Нинова ДА МУ СЕ МАХА ОТ ГЛАВАТА,ЩОТО САМО ХАБИ ПАРЛАМЕНТАРНО ВРЕМЕ.
  • 5 Бай село

    9 0 Отговор
    Цирк,цирк цирк. еееее добре че останахме само малоумни в бг дето работим за 600 лв че да се вържем че Куууурнелия е за миляла за нас...
  • 6 148

    7 2 Отговор
    Коооорнелка демонстрира,че столетницата има някакъв пулс.Не е лесна тяхната.Да знаеш, че с всеки ден пенс-електората ти изчезва ,и изчезва,и изчезва.....
  • 7 обикновен Бг 🇧🇬

    3 1 Отговор
    Циркът продължава за пред балъците.
    А в действителност отдавна вършат кражбите от еврофондовете ЗАЕДНО ,
    А ПРЕД 90% БАЛЪЦИ
    ( СПОРЕД ТЯХ, ЗА ЖАЛОСТ СА ПРАВИ )
    РАЗИГРАВАТ ПОСТАНОВКАТА - ОПОЗИЦИЯ.
    .
    НО ЗА ЖАЛОСТ ТАКА ЩЕ СИ ПРОДЪЛЖИ.
  • 8 ДА или НЕ

    0 2 Отговор
    Има ли партия да се занимае с факта че Ципрас призна македонски език и македонскa нация???
  • 9 ВЪЛЮ

    3 1 Отговор
    Е ще се подъвчат малко, и това ще е всичко както винаги. От вота нищо ново нема да излезе камо ли оставки или оставка. Подържане на интереса у електората.
  • 10 Оня

    4 0 Отговор
    Комунистите са бесни и некадърни.
    Да се хванат под ръка с Дпс и да се прибират в Матушката си.
    Ама и там не ги искат тези жалки предатели.
  • 11 Жоро

    3 0 Отговор
    Ако и при този стотен вот на недоверие БСП не успеят ..... да вземат да се скрият и да не се показват повече..
  • 12 боре либерало

    0 0 Отговор
    смешници
  • 13 пак ли

    1 0 Отговор
    Много е тъпо всичко това, що не се разберете по между си ,както ви го знаете и правите/дупе и гащи/ а разигравате този цирк с оставки и избори.Все едно всички сте некадърни и крадливи,ако беше обратното ,щяхме да сме ок., ама ку-ец. Повръща ми се от вас.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове