Last news in Fakti

22 Юни, 2018 18:00 3 245 24

Босия: Управляват ни безсмислени хора

  • босия-
  • гладна стачка

Нас ни управляват хора, които не е трябвало да се раждат. Те са най-безсмислените хора. Това каза пред "Фрогнюз" писателят-дисидент Николай Колев-Босия, който от 10 дни гладува в знак на протест срещу продажбата на шофьорски книжки и корупцията в държавата.

Ето какво още казва той:

Ще им покажа не тези синковци аз какво мога. Те не са политици, уж са дали клетва да работят за интересите на народа. Те не само, че са го забравили незабавно, а правят точно обратното. Те са мафия, престъпна банда. Това, което правят българските политици е дълбоко неморално. Лошото е, че такива ги избират с надеждата, че нещата ще се оправят от само себе си. Духовният мъртвец нищо духовно не може да ти даде. Той е машина за л...а.

Сега назначенията по върховете идват от задкулисието, от библиотекаро -сарайската групировка. Политикът поне трябва да знае какво значи закон. А нашите си нямат понятие за нищо. Нямат стратегия , работят на парче. Какъв политик е Цвета Караянчева ? Всъщност по Конституция над нея няма никой. Да наричаш „Портакала “ „Слънце“ не съм съгласен. Той е един селски тарикат.

Бих се самоубил, ако не свърша това, което духът ми иска. Ще извърша предателство. Страх ме е не от борбата, а де не предам себе си. Да не тръгна към физическо оцеляване. Защото това е сто процента духовна умиране. Ще гладувам, докато не ми изпълнят исканията. Докато си отида. Обрекъл съм се на саможертва, не на смърт. Все някой някога трябва да направи нещо. Да постави ценностите над силовите материалистични неща. Материята е много по-слаба от духа.

Аз искам четирите принципа-охолен живот, власт и пари, дирижирано здраве да се заменят с чест, достойнство, състрадание и солидарност. Нека да видим чии принципи ще победят-моите или техните? Не говоря за сега, а за следващото столетие. Не мисля ден за ден. Знам, че ще успея. Сега или след време. Ще успея, както са успели Исус Христос и Махатма Ганди.

Най-малката ми дъщеря Рада е на 17 г. и не ме разбира напълно. Нищо не ми казва. Гледа ме и се чуди. Вече почти нямам глас , но силите ми идват не от тялото, а от духа. Той управлява тялото. Ако беше обратното, това щеше да означава, че всички сме духовни мъртъвци.

В България няма обикновени хора. Има шепа мислещи. Аз тях ги наричам обикновени. Тези, които избират негодници, те не ме интересуват. Разчитам не на тях, а на тяхното четвърто-пето поколение. Не се чувствам самотен в тази битка. Вече имам последователи. Това е още едно доказателство, че ще успея.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 РУМЕН

    13 47 Отговор
    И ЧЕП ЗА ЗЕЛЕ НЕ СТАВА ОТ ТЕБ!
  • 2 333

    45 9 Отговор
    Много е прав!
  • 3 СссереМ

    9 42 Отговор
    Ама верно си бос,и то умствено.
  • 4 някой си

    10 38 Отговор
    Когато лудите се разхождат по улиците - така се получава.
  • 5 толерантен

    18 11 Отговор
    Каквито управляващите, такава и грантаджийската "опозиция" - безмислена. До лудост.
  • 6 Обутия

    8 9 Отговор
    Не е лошо от време на време да се говорят и такива неща. Блажени са вярващите.
  • 7 Петко

    25 4 Отговор
    И много е прав...............

    Коментиран от #8

  • 8 goni

    3 11 Отговор

    До коментар #7 от "Петко":

    И кво от това?!:)
  • 9 БЪЛГАРИНА

    15 2 Отговор
    НАЙ ГОЛЕМИЯ МАФИОТ БОЙКО БОРИСОВ СЛЕД СРЕТЕН ЙОСИЧ ИЛИ СА НА ЕДНО НИВА
  • 10 Еничър

    20 4 Отговор
    Човека поне прави нещо,

    Коментиран от #11

  • 11 грънчар

    5 19 Отговор

    До коментар #10 от "Еничър":

    "Прави", безмислици, за приспиване на дебилите, да сънуват, че има "опозиция". А, на него му се плаща за това.
  • 12 Инкогнито

    6 14 Отговор
    Е такива седесарчета като тоя кукундрил ни докараха такива като Костов и Борисов!
  • 13 Све

    16 6 Отговор
    Уникален ЧОВЕК
  • 14 Християнин

    23 3 Отговор
    Хвала на този човек. Ето това се нарича национално самосъзнание, достойнство и чест.
  • 15 Браво!!!

    14 2 Отговор
    Много стойностен човек, поне по сегашните му политически дела!!! Трябва да има повече българи като него, за да се оправим!!! Той е достоен пример за борещ се човек, но за жалост една птичка пролет не прави. Добре , че е той, за да дава пример, че не трябва да се криеш в миша дупка, и, че трябва да създадеш принципи в живота си, които да устояваш. Дано не му се случи нещо лошо!
  • 16 Помнящ

    2 10 Отговор
    Познавам Кольо Босия от 1989г. Пълно куку!
    Тези с положителните коментари , дали са чели нещо от " творчество " ?!
  • 17 Антисоциалист

    2 8 Отговор
    Господа, тук пише "писателят-дисидент Николай Колев-Босия".
    Да помислим хвалебствията едно по едно.
    Писател?
    Народите считат за писатели, писалите значимото за тях. Ако всеки писач е писател, то и Николай Колев-Босия е писател. Да се нарича този човек така е нелепо. Не само защото не е успял да оповести на народа ни мислите си чрез писания, а защото не е имал значими ни мисли, ни писания.
    Дисидент? Дисидентите бяха агенти храненици на властващите, платени пратеници-посредници на соцвластващите пред чужди държавни управници. Дисидент бе Блага Димитрова - платен и властващ в поетичното соцобщество автор на стихове - възхвали на Сталин, после платен посредник на среща с Президента Митеран за да обозначи не протест срещу властта, а че властта е готова за сътрудничество и се отказва от създадения от нея си образ да е на други управници враг. Дисидентът има гнусна вменена му роля - гнусна, не само защото не я отхвърлил, а защото я е приел в своя изгода.
    Дисидентите са не само агенти на властта, а и опасни за хората тъпаци - дисидентът Сахаров предложи на ООН да затваря озоновите дупки с атмосферни термоядрени взривове! Проверете, ако не вярвате! Толкова опасен негодяй, а има площад с негово име в София!
    Е, на дисидента Босия нилога не са му вменявали толкова значителна роля, а сега са се сетили за него, пак с незначителна - да участва в соцшума, а той няма с какво да шуми...
  • 18 ТРАКТОРИСТА

    12 1 Отговор
    Който не го познава нека се въздържи от безмисленни изказвания.
    Един умен, честен, коректен антикомунист но никога не го допускат на първия ред , щото е директен и прям .
    Поначало нашите управници никога на са искали и никога не са поставяли за цел да вършат нещо полезно за държавата и народа.
    Точно обратното , да съсипат , грабят и станат богати. Те това постигнаха до тук, пълна разруха.
    Това нещо винаги може да чуете от Н. Колев , и още много неща които ние : обикновените хора незнаем даже и не сме подозирали.
    Той много добре знае как работи държавната ни машина , и познава много от публичните лиц.

    Коментиран от #20

  • 19 Ботев

    10 1 Отговор
    БОРБА

    Христо Ботев


    В тъги, в неволи младост минува,
    кръвта се ядно в жили вълнува,
    погледът мрачен, умът не види
    добро ли, зло ли насреща иде...
    На душа лежат спомени тежки,
    злобна ги памет често повтаря,
    в гърди ни любов, ни капка вяра,
    нито надежда от сън мъртвешки
    да можеш свестен човек събуди!
    Свестните у нас считат за луди,
    глупецът вредом всеки почита:
    "Богат е", казва, пък го не пита
    колко е души изгорил живи,
    сироти колко той е ограбил
    и пред олтарят бога измамил
    с молитви, с клетви, с думи лъжливи.
  • 20 Гост

    1 6 Отговор

    До коментар #18 от "ТРАКТОРИСТА":

    Явно и ти не го познаваш !
    Всеки старозагорец ,който го помни от първите демократични митинги , знае че Босия е луд . Прочети му "стиховете" !
  • 21 месара

    0 7 Отговор
    я тия хвалещите и поддържащите го да се присъединят към него и да гладуват, а може и да се самозапали някой, е така, за разнообразие! ама надали има желаещи, а иначе пишейки сте смели. айде стига с тия протести в стил сдс, нали видяхте до къде ни доведоха, сдс + бсп =бкп, за дпс да не говорим!
  • 22 Расулюлах

    0 0 Отговор
    Ердогане помощ освобади ни от дс комунистическо мутренско ченгежииско олигархическо робство помощ Ердоганеее
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове