5 Юли, 2018 14:34 2 807 33

Президентът към Босия: Не гладувай, а се бори с корупцията

  • босия-
  • румен радев-
  • гладна стачка-
  • николай колев - босия

Корупцията никога няма да бъде преборена с пасивност и примирение

Корупцията никога няма да бъде преборена с пасивност и примирение, тя изисква гражданска мобилизация и почтеност, за която Вие давате пример.

Това заяви в профила си във „Фейсбук“ президентът Румен Радев. Той припомня, че е получил апела на Николай Колев – Босия, в който той обявява, че започва гладна стачка заради практиката да се купуват шофьорски книжки в България.

Румен Радев отбелязва, че вниманието на обществото е привлечено върху проблема. Сега на ход са институциите. Вярвам, че и занапред Вие ще бъдете смел застъпник на справедливостта. България има нужда от Вас, отбелязва президентът. Според него, отчаяният протест на Николай Колев - Босия е израз на доловимото в цялото общество възмущение от корупцията и липсата на отчетлива воля за борба с нея.

Ето и цялата позиция на Румен Радев:

На 12 юни 2018г. получих писмо от г-н Николай Колев-Босия, който ме информира за намерението си да протестира срещу „схемата за продажба на шофьорски книжки“ и „тежки корупционни схеми“ в Агенция „Автомобилна администрация“ на МТИТС. Писмото на г-н Колев бе изпратено от президентската администрация по компетентност в прокуратурата на 18 юни. В съответствие със заявеното в писмото намерение г-н Колев предприе гладна стачка. Считам за свой дълг да му отговоря публично:

Уважаеми г-н Колев,

Отговарям на Вашето писмо публично, защото то поставя проблем, който засяга всички български граждани и излага на риск живота им. Той е част от големия проблем с корупцията.

Приветствам всяко гражданско действие в борбата с този порок. Призовавам българските институции да не подминават нито един сигнал, в частност подадения от Вас и Вашите съмишленици. Отчаяният Ви протест е израз на доловимото в цялото общество възмущение от корупцията и липсата на отчетлива воля за борба с нея.

Обръщам се към Вас с уважение към действената Ви, морална позиция и с тревога за здравето и живота Ви. Корупцията никога няма да бъде преборена с пасивност и примирение, тя изисква гражданска мобилизация и почтеност, за която Вие давате пример.

Съзнавайки това, Ви моля да прекратите Вашата гладна стачка, която успя да привлече вниманието на обществото към проблема. Сега на ход са институциите. Вярвам, че и занапред Вие ще бъдете смел застъпник на справедливостта. България има нужда от Вас.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иванов

    21 7 Отговор
    Няма спасение, който и да гладува, оправи няма.. който се е спасил - спасил и е избягал от Бг, останалите ще си умрем от гладни стачки

    Коментиран от #15

  • 2 Будалата

    17 5 Отговор
    За съжаление едва ли нещо ще се промени. Парата мандръса фукарата.
  • 3 Митко

    16 4 Отговор
    И с какви инструменти по-точно един обикновен гражданин може да се бори с корупцията по-нависоко от КАТ-аджията на пътя?
  • 4 ДДРОнег

    24 5 Отговор
    Абе , радев, та нали и ти си институция!!!
    ТИ, напр., какво ще направиш по въпроса?!
    Имаш на разположение разузнаване, нали!?
    Аз знам какво ще направиш - НИЩО!!!
    Както и всички политици - НИЩО, по всичките проблеми в България!!!
  • 5 gost 555

    17 9 Отговор
    Браво на човека, че изразява позиция. Всички трябва да го правим, независимо, че ще има различни мнения.
    Която и партия да е на власт оставена без обществен контрол, ще злоупотребява!
    В тази връзка , за мен най-голямата заплаха за България е БСП на власт.
    Питам , защо Корнелия не казва нищо за приватизационните сделки в които е участвала.
    Защо тя и Кирил Добрев се спряха на кандидатурата на Радев за президент? Каква им е връзката? Как го контролира "отблизо" червенокоска? В каква посока му дърпат конците от БСП?
    Не ви вярвам , господин президент! Бяхте издигнат от шайка лъжци и измамници!
    Вашето избиране е поредната измама организирана от червените другари, подобно на фалита на банките, хиперинфлацията и всички злини застигнали тази земя последните 28г. Вие сте олицетворение на задкулисието!
  • 6 кака гинка мазната

    20 7 Отговор
    Радев, Радев, милиция, прокуратура, съдедна система!?????????
    Тия юнаци, защо взимат заплати?
    Босия ли да се бори с коупцияте бе, комунист безочлив.
  • 7 Иванов

    10 9 Отговор
    Радев, оставка.. оставка..

    Коментиран от #11

  • 8 кака гинка мазната

    18 6 Отговор
    Радев, нали щеше да ходи в Румъния, да види как съдят политици за корупция, това му беше предизборното обещание, което забрави!
    Уж щеше да се бори с корупцията, а за тия години само акъл ръси, трябвало, можело, ако, все в минало свършено в бъдещето се произнася.
    Шапкар, на всичкото отгоре и комунист.
  • 9 Димитър Станчев

    15 10 Отговор
    Този Радев започва да ме тъвари много. Уж го избраха щото бил голям мъжкар ,пък той не спира да мрънка. Мрънка като обран поп . Изпъчил се като ПОП на моторетка и с някакви смислови паузи си въобразява . че е последна инстанция в държавата . Аман от калпави шофьори ,пък били те шофьори на самолет.
  • 10 Фичо

    7 10 Отговор
    Този Радев се оказа пълен въздух , гола вода , айрян без мляко . Въздухар бе ,кво да го правиш.
  • 11 очевидно

    11 8 Отговор

    До коментар #7 от "Иванов":

    Защо оставка на Радев? Той е с определени правомощия, лт Народното събрание. Де факто, не са големи. Оставката е за други. Правосъдна система, защото въпроса е корупционен. Кой разследва корупцията? Прокуратурата, в случая Главна и Софийска, са задължени. Ако не искат, нека те подадат оставки?!
  • 12 Незнайна

    6 7 Отговор
    Аман от цирковете на този Босия! Има си охрана, до мястото на поредния протест го кара луксозен Мерцедес и такъв ще защитава тази или онази кауза.А стачката му е гладна колкото е и извънземен! Поредния профисионален протестър с добра финансова подплат!!!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Коментар

    0 4 Отговор
    Абе Вярно ли че BOSS.
    Има още един Медал.
    Той се оказа Голям "ОЛИЧНИК"
  • 15 Българин

    5 2 Отговор

    До коментар #1 от "Иванов":

    Със това мислене, вече сте мъртви.
    Поздрави!
  • 16 гражданин

    8 0 Отговор
    От 90г насам всичко е прогнило.Нея год.Бкп като се преименува на Бсп си пусна болшевишките пипала във всички институции и каквото и да се направи сега те са бетонирани на постовете си.А смятахме като гласуваме за Сдс 97г всичко ще се нареди и оправи, уви!Накрая някои хорица пък гласуваха за някакъв си "'цар"' който щеше да ни помогне само за 800 дни.Да "" оправи"" ни нас и си помогна като си взе имотите!
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Иванко

    3 1 Отговор

    До коментар #17 от "Иван":

    На диета са ,само го облизват :)))
  • 19 Планшетист

    4 4 Отговор
    Мунчоооо глей са сомолетите бе !
  • 20 ПЕЕВ

    3 4 Отговор
    ТОЯ НА КОЯ ДЪРЖАВА Е ПРЕЗИДЕНТ.АЗ НЕ ГО РАЗПОЗНАВАМ КАТО БЪЛГАРСКИ.

    Коментиран от #32

  • 21 сър

    0 1 Отговор
    ЦЯЛ ЖИВОТ ПРОТИСТИРА, И КАКВО ОТ ТОВА
  • 22 Истина

    5 3 Отговор
    Слушайте какво говори президента Радев, защото всяка дума, която казва е ИСТИНА. Не сме имали досега президент с толкова добре премерено поведение и позиция. Той е оратор на световно ниво, а това е изкуство, непознато у нас. Наблюдавайте го внимателно и може да научите нещо. Бъдете живи и здрави! Бог да пази България!

    Коментиран от #24, #26

  • 23 прУстакоФ

    3 3 Отговор
    " Президентът към Босия: Не гладувай, а се бори с корупцията"???Радев......По сериозничко Бе бате.......
  • 24 Много ти ниско нивото уе

    0 3 Отговор

    До коментар #22 от "Истина":

    Оратор на световно ниво ха ха ха гоуем смех

    Коментиран от #25

  • 25 Истина

    2 0 Отговор

    До коментар #24 от "Много ти ниско нивото уе":

    Да, това което казах е вярно. Който има уши, нека чуе!
  • 26 gost 555

    2 4 Отговор

    До коментар #22 от "Истина":

    Това дето говори са меко казано глупости. Ниска топка, общи приказки, риторика на сродностатистически пияница - плюене, плюене и пак същото.
    Кога ще направи нещо, а не само да ни съобщава добре известни, доста изкривени от него факти.

    Искам да не го слушам , а да го видя как ще свърши нещополезно!
    Цял живот държавата го храни, да вземе да иде отблагодари с нещо , а не само да трупа дивиденти за столетницата с празни приказки!!!
    Винаги сме имали слаби президента и този не прави никакво изключение!
  • 27 Истина

    3 3 Отговор
    Това, което може да направи Президентът Радев, той прави чудесно. Няма как да не критикува правителството. Какво искате, да го хвали ли??? А в конкретния случай също свърши МНОГО - привлече сериозно медийно внимание върху каузата на Босия, а с това се привлича и общественото внимание. Очевидно е, предизвиква и реакции. И това е ДОБРА РАБОТА.

    Коментиран от #30, #31

  • 28 Морук

    3 0 Отговор
    Босия да се бори с корупцията Ами вий Ко ще правите,ше си цъкате селфита по екскурзии ли ,упс визити му викахте
  • 29 .Д.Кънев

    0 1 Отговор
    Каква корупция те гони г.Президент.Та не виждаш ли как Бойко вади пари от джобовете си и ги ръси щедро.Хайде Бойко и корупция.
  • 30 Кое е критика,

    1 2 Отговор

    До коментар #27 от "Истина":

    Къде му е критиката на твоя президент?
    За да е критика от така институция би трябвало да е градивна! Къде и кога той е бил градивен в критиката си?, Аз нямам такъв спомен. Винаги се е държал като малограмотен комплексар. Спомням си реакцията му за неговия съветник и нацистките му изцепки. Помниш ли ги?
    Ако не, да ти припомня - остави го сам да бил решил!?!?! Няколко седмици преди това оспами ефира с нападки първо към Герб, после патриотите(така наречените) как могли да допуснат нещо подобно.!!!!!! В крайна сметка видяхме две оставки и един оставен, защото президента с "големите!" топки не събра смелост да се конфронтация с тея дето го поставиха там. Дали това е двоен стандарт, дали е просто лицемерие, оставам на всеки да прецени.! Историята с Цветанов и как назидателно му говореше нашия президент, за образование, като че е завършил Кеймбридж - а то шапкар със съмнително образование и минало.
    Сори, но не виждам нищо впечатляващо, а де не говорим за някаква промяна или извисяване на институцията -, напротив, смятам, че дори Плевнелиев имаше по-големи топки и можеше да отстоява лична позиция в много, много по-голяма степен. Поне това се виждаше от моя гледна точка, от позицията на малкия, обикновен човек. Този дори не се и опитва да се прикрие малко - кукла на конци....
  • 31 Журналист

    0 2 Отговор

    До коментар #27 от "Истина":

    Да се привлича вниманието на обществеността върховенството злоба дневни проблеми е работа на медии, журналисти и Т. Н. Президента се очаква да действа!!!
    Той журналист ли е, медиен анализатор ли е, или е президент? Ако му е трудно да прецени да си ходи! Аз лично няма са тагувам!
  • 32 СДС

    1 1 Отговор

    До коментар #20 от "ПЕЕВ":

    Щото си гербер! А вие герберите не сте българи, не сте и хора, а всички до един сте предатели на българския народ!
  • 33 Гост

    1 0 Отговор
    Босия иска да му даде доказателства за корупция в ДАЙ, а той му казва не гладувай а се бори с корупцията, вместо да задейства институциите и да се сложат нарушителите на място.
    Ясно е че президентът не се разграничава от статуквото. Още една надежда умря.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове