Last news in Fakti

17 Февруари, 2012 14:28 2 102 3

Шефът на „Напоителни системи“ като Бил Гейтс - без висше

  • георги харизанов-
  • напоителни системи

Най-богатият човек на света също не е имал диплома за завършено висше образование, защити го Найденов

Шефът на „Напоителни системи” Георги Харизанов, чието име стана известно покрай наводненията в последните седмици, все още няма висше образование - в момента следва. Това обяви днес министърът на земеделието Мирослав Найденов в отговор на запитване от депутата от БСП Петър Курумбашев за ценза и професионалния опит на Харизанов и шефовете на директорските бордове в 11-те регионални поделения на „Напоителни системи“.

„Летят ли калинки в „Напоителни системи”, г-н. Найденов?”, запита депутатът от левицата, припомняйки случая с уволнения директор на фонд „Земеделие“ Калина Илиева, за която се оказа, че има фалшива диплома за висше образование.

Найденов защити назначението на Харизанов с думите, че „един от най-големите умове на нашето време и най-богатият човек на света Бил Гейтс също не е имал диплома за завършено висше образование”. По думите на министъра след назначаването на новия директорски борд на държавното предприятие през ноември 2011 г. „Напоителни системи” за първи път е излязло на печалба. Преди това то е имало дългове към бюджета и периодично забавяне на заплати.

„Отговорност на директорските бордове е финансовото състояние на предприятието и поделенията му, посочи Найденов. „Напоителни системи” има изпълнителен директор, който е инженер и оперативен директор с хидроинженерно образование. Да ценим хората по техните дела, а не по ценза им“, призова министърът.

„Дай, Боже, Харизанов да има съдбата на Бил Гейтс”, коментира Курумбашев. По информация на депутата, 10 от 11-те шефове на бордовете на регионалните звена на „Напоителни системи” нямат хидроинженерно образование.

„Аз като инженер изчислителни системи не бих се наел да оглавя такава структура”, каза депутатът и посочи, че председателят на борда на клон „Средна Тунджа” Коста Димитров бил теолог по образование. „Вероятно е назначен да прави молитви за дъжд, за суша”, саркастично отбеляза депутатът.

Миналата седмица името на Харизанов се оказа в епицентъра на друг скандал. Той подаде жалба в ГДБОП заради профила му в сайта за запознанства sladur.com. По думите му някой е направил този профил и затова той самият не може да го изтрие.

„Написах заявителски материал в ГДБОП и съдържанието от сайта от половин час ще бъде изтрито или поне така се ангажираха професионалистите от службата”, обясни пред Mediapool Харизанов, който категорично заяви, че не си правил акаунти в никакви от т.нар. „дейтинг сайтове”.  Неясно как „фалшивият“ се е сдобил с лична снимка на Харизанов, от която си личи, че той я е направил сам.

Mediapool и „Отворен парламент“ хвърлиха светлина върху забележителна активност на Харизанов в мрежата и професионалната му биография. Проверката е започнала от блога му, в който той взема отношение по важни държавни, политически и партийни въпроси.

Шефът на „Напоителни системи“ критикува управлението на Станишев и тройната коалиция,  напада "високомерните" и "затънали в корупция и лобизъм" европейски политици, които порицават България, дава безценни съвети за подпомагането и просперитета на предприемачите от партия ГЕРБ, отразява скандалите "Тановгейт" и "Калинка", като целият му личностен и интелектуален потенциал блесва в коментарите по последния казус.

При по-продължително търсене в мрежата на потребителското име, с което е регистриран блогът му, се появява и акаунтът на Харизанов в сайта за запознанства sladur.com, за който той твърди, че е фалшив.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Комуниста

    0 0 Отговор
    Висшисти на хартия,а пред бога са кръгли нули.
  • 2 manqka

    0 0 Отговор
    golqma raota , dali 6i e ili bez kvo e zna4enieto
  • 3 хаана

    0 0 Отговор
    Отговор Висшисти на хартия,а са кръгли нули. Това е и моето мнение, няма вишист. има върши ли работа или не!