21 Февруари, 2012 13:51 2 464 1

„Напоителни системи“ с нов шеф

  • напоителни системи-
  • георги харизанов-
  • людмил денев
„Напоителни системи“ с нов шеф - 1
Снимка: БГНЕС

Радослав Чеглайски  e новият председател на Борда на директорите на „Напоителни системи“. Людмил Денев, който също беше предложен за председател, ще е член на съвета на директорите.

Радослав Чеглайски от 1 ноември 2011 г. до сега е бил зам.-председател на Съвета на директорите на „Напоителни системи”. Той е строителен инженер по хидроенергийно строителство.

Досегашният шеф на „Напоителни системи“ Георги Харизанов беше отстранен от поста късно снощи на спешно заседание при министър-председателя, след като стана ясно, че той подсъдим за заплаха за убийство и обвиняем по друго дело - за кражба на 50 хил. долара.

Не се занимават с бившия председател на Борда на директорите на "Напоителни системи" Георги Харизанов, целта на атаката е моята скромна особа, заяви след заседанието Мирослав Найденов. Според него атаката не е случайна.

„Атаката започна преди известно време, но случайни неща няма. Аз не мога да си обясня как се възстановява нещо от преди 11 години. Това е засягане на огромни финансови интереси. "Напоителни системи" се оказаха на първа линия и денонощно точно служители на това дружество работиха да възстановят дигата край Свиленград. Има определено някаква атака", смята министърът.

"Дейността по възстановяване на баланса на хидросъоръженията започна с този борд на директорите и там е закопано кучето, защото когато се възстановят ще се види колко милиони са източени, без да има документи за тях и заради това изчезна цялата документацията на Агенцията по хидромелиорации", допълни той.

"На тях им е ясно, че ако няма политическата воля в мое лице няма да се възстановят белите полета в балансите на хидросъоръженията. Много милиони са изтекли. Единственият начин да бъдат засечени къде са отишли е да се довърши това, което съм възложил на сегашния борд на директорите - да възстановят в пълния обем финансовия баланс на хидросъоръженията. Те целят мен, но аз няма да спра. Срокът това да се случи е средата на годината и наближавайки средата на година много хора ги е страх и когато се види разликата от излезлите пари, които са отишли някъде и ги няма, тогава ще се разбере защо е била атаката", коментира Мирослав Найденов.

Земеделският министър обясни, че е предложил Харизанов да бъде освободен от председателското място, защото със закъснение от повече от месец му е съобщил, че срещу него има повдигнато обвинение. Реално досегашният изпълнителен директор на напоителното дружество още от 13 януари тази година е обвиняем, но за това е уведомил министъра едва вчера.

"Той е бил длъжен да ме уведоми за възникналите обстоятелства. В момента, в който разбрах, информирах премиера. Не може с това обвинение той да продължи да бъде член на Борда на директорите на "Напоителни системи". Аз съм му изключително ядосан, защото той на 13 януари не дойде и не ми каза, че са му повдигнали обвинение. Ако беше дошъл на 13 януари, щях да застана до него в този труден момент. Заради това че мълча месец и половина той си отива днес. Моето вътрешно убеждение е, че той в края на краищата ще излезе невинен, но той сърба попарата на това е сам е надробил заради това, че не ми каза", заяви министърът и обясни, че е посъветвал Харизанов да обжалва постановлението, с което е привлечен като обвиняем пред апелативната прокуратура.

"Ако Софийската апелативна прокуратура отмени постановлението на прокурора, който му е повдигнал обвинението, той ще бъде възстановен", категоричен е Найденов. Министърът не е разговарял с прокуратурата за подробности около повдигнатите обвинения. Според него, обаче, правенето на аналогии със случая "Калина Илиева" не е правилно.

През 2001 година Харизанов е служител на фирма "СТОА" и се намира, както сам твърди в "изключително прекрасни отношения с управителя на фирмата". "Тогава научих, че е извършена кражба в офиса на фирмата. Бяха разпитани всички служители и аз доброволно се подложих на детектора на лъжата и от 2001 година никой по никакъв начин не ме е търсил във връзка с конкретния казус. Нямам никакво логично обяснение, защо на 13 януари съм привлечен като обвиняем", разказа самият той.

Харизанов обясни, че не е уведомил своевременно министъра за действията на прокуратурата само и единствено защото няма никакви притеснения, свързани с този казус и призна, че вече е пуснал жалба до апелативната прокуратура. Той призна, че е било грешка, че не е казал по-рано. Очаквайте подробности

 

 

Името на Харизанов изплува покрай трагедията с потопа, залял с. Бисер. Тогава се оказа, че той няма висше образование, а Найденов го защити с думите, че „един от най-големите умове на нашето време и най-богатият човек на света Бил Гейтс също не е имал диплома за завършено висше образование”.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 помпиер

    0 0 Отговор
    Необходимо е да се знае , новият председател на борда на директорите на Напоителни системи ще отстра ни ли от длъжност управителя на Напоителни системи ,,Черно Море ''клон Варна Васил Койчев, като същият в края на 2011г. за един ден бе уволнен и назначен.Същото лице притежава ли нужната диплома за заеманата от него длъжност, и вярно ли е че си е купил управителското място?