Last news in Fakti

21 Февруари, 2012 08:12 1 369 0

Шефът на "Напоителни системи" отстранен от поста

  • георги харизанов-
  • мирослав найденов-
  • напоителни системи
Шефът на "Напоителни системи" отстранен от поста - 1
Снимка: БГНЕС

Не съм назначил аз отстранения председател на борда на директорите на "Напоителни системи", заяви пред бТВ земеделският министър Мирослав Найденов. Георги Харизанов е отстранен временно от поста си снощи, съобщи още министърът.

Името на Харизанов изплува покрай трагедията с потопа, залял с. Бисер. Тогава се оказа, че той няма висше образование, а Найденов го защити с думите, че „един от най-големите умове на нашето време и най-богатият човек на света Бил Гейтс също не е имал диплома за завършено висше образование”.

По-късно в. „Труд“ разкри, че Георги Харизанов е подсъдим за заплаха за убийство и обвиняем по друго дело - за кражба на 50 хил. долара.

Решението за отстраняването на Харизанов е взето късно снощи на спешно заседание при министър-председателя, след като прокуратурата повдигна обвинения срещу Георги Харизанов.

Министър Найденов е озадачен защо едва сега прокуратурата повдига обвинение за неща, извършени през 2001 година. 

Той ми каза, че през 2001 година е бил подложен на детектора на лъжата, който го е оневинил, обясни министър Найденов. Въпреки това, според него, ситуацията ще създаде допълнително напрежение в "Напоителни системи". Ето защо е по-добре Георги Харизанов да не е на поста. 

Според министър Найденов отзивите на различните институции за работата на Харизанов са положителни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА