10 Юли, 2018 15:30 1 753 23

Властта с план: 65 500 бебета да се родят до края на годината

  • демографска криза-
  • управляващи-
  • демографска политика

Според последните данни, населението у нас намалява средно с 40 - 50 хиляди души на година

Държавата се заема да поощрява младите да раждат.

У нас да се родят 65 500 бебета до края на 2018-та е заложило в плана си правителството - или поне за толкова ще стигнат парите в хазната. 2100 от тях - да са близнаци, съобщи бТВ. Друга цел на държавата е да намалеят бащите, които не признават децата си.

Докато правителството разпределя парите, за да мотивира новите раждания, Националната статистика подготвя новото преброяване - през 2021-ва година. Според последните данни, населението у нас намалява средно с 40 - 50 хиляди души на година. Т.е. 2 пъти колкото град като Нова Загора.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 синя трева

    29 0 Отговор
    ВОЖДА КОЛКО ЩЕ НАПРАВИ?
  • 2 JPower

    38 0 Отговор
    А, какъв цвят ще са бебетата????
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 гост

    24 1 Отговор
    Това е най-глупавото нещо, което съм чел последните години.
    На мен държавата ми дава право да получа само по 20лв годишно на дете, за това, че съм на трудов договор и имам доход над минимумите за детски. За информация в една развита страна точно хората, които работят и гледат деца получават най-големите намаления от данъците като подпомагане, например в Германия до 20% по ниски данъци или това са стотици евро месечно повече разполагаем доход. И какво излиза, че ако си безработен, неук, без доход, на помощи, ти си точният човек за размножаване. А държавата мисли, че тези деца като израстнат в нищета трудно ще се изучат, поумнеят и със сигурност няма да са работна ръка за държавата, а ще я точат още повече - за справка циганите. Защо една държава ще иска да я точат повече отколкото сега?

    Коментиран от #13

  • 5 Orthodox

    20 0 Отговор
    А, ще се родят. И повече ще се родят, ама 90% ще бъдат с доооста изразен природен тен...
  • 6 арджентата

    0 1 Отговор
    Клониране :)
  • 7 ЗЕВС

    14 0 Отговор
    Б. Борисов VS В. Орбан

    Унгария
    6-годишен отпуск по майчинство.
    Bсяко унгарско семейство, което се сдобие с трето дете, ще получава еднократно по 33 000 евро бонус, данъчни и други финансови облекчения.
    Правителството ще предоставя безвъзмездно на млади семейства достатъчно средства за закупуване на еднофамилен дом, ако родят и отгледат най-малко три деца.

    При покупка на нов или за разширяване и преустройство на досега използван жилищен имот полагаемата се сума се увеличи в зависимост от броя на децата и площта на имота средно с 10%, както следва:

    - при едно дете: 550 000 - 600 000 форинта (прибл. 1760 - 1920 евро) при жилищна площ от 40 до 55 кв.м;

    - при две деца: 880 000 - 1 430 000 форинта (2464-4580 евро) при площ 50-80 кв.м;

    - при три деца: 1 320 000 - 2 200 000 форинта (4250 - 7040 евро) при площ 60-90 кв.м;

    - при четири или повече деца: 1 760 000 - 2 750 000 форинта (5650 - 8900 евро) при площ 70-100 кв.м.

    В допълнение към безвъзмездната помощ семейства, които се съгласят да имат три деца, могат да кандидатстват и за заем в размер на 10 милиона унгарски форинта, който да изплащат за срок от 25 години при лихва, не надвишаваща 3 процента.

    данъкът върху добавената стойност (ДДС) за новопостроените жилища се намалява от 27 на 5 процента. Разпоредбата се отнася за жилища, които ще бъдат построени между 2016 г. и 2019 г., при условие, че площта на отделен апартамент в новите жилищни блокове не надвишава 150 кв.м;

    Унгарците,

    Коментиран от #9

  • 8 Гост

    7 1 Отговор
    " Друга цел на държавата е да намалеят бащите, които не признават децата си."
    Върховна простотия с марка държавата. Ами те две трети от децата са с разделени родители или на гурбет. При развод единият и конфликт, единия родител губи всякаква връза с детето си именно точно заради държавата предимно бащата, чиято отговорност се свежда да плаща 80-100лв. на месец без да познава наследниците си. Тази държава съвсем изтрещя в безумията си. От там се почва с детското здравеопазване. Който има по 50 лв. за преглед да прави деца в "държавата". Или направленията свършили или 40 градуса температура с фибрилен гърч не било спешен случай - 50 лв. разбира се го превръщат в спешен. Продължаваме с детските градини - абсурд да те приемат. Продължаваме с работодателите, които си сменят офисите през 6 месеца или уволняват по един синджир хора за добро утро. Без автомобил и двама родители шофьори, добър доход за наем и гориво на месец е НЕВЪЗМОЖНО да се гледа дори едно дете. Не се лъжете да правите деца в "държавата", кьор фишек е всичко, което ви се пробутват. Ако искате деца - бягайте в чужбина.

    Коментиран от #18

  • 9 ЗЕВС

    8 0 Отговор

    До коментар #7 от "ЗЕВС":

    Унгарците, които сами изграждат собствените си домове, вече ще имат възможност да възстановят ДДС върху закупените строителни материали в размер до 5 милиона форинта (16 000 евро).
  • 10 Един

    0 0 Отговор
    А защо не 65535!
    Толкова е най-голямото число записано в 2 байта!
  • 11 Александър

    5 0 Отговор
    Много са странни управляващите........ стимулират...... с какво като само крадат и мислят само и единствено за собствения си,"гъз".....
  • 12 гост

    6 0 Отговор
    Тотално ще ,,ръждяса" така наречената държава, с тез бебета.
  • 13 Работа и далавера

    7 0 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    В България няма един държавник който да мисли за България!!Всички си градят бъдещето далече,далече на Запад....Всичко е една огромна далавера за приматите от управляващата върхушка...
  • 14 Стамат

    12 0 Отговор
    Ще им се родят 65х но от само от най верният им електорат орките . Започват да раждат на 13 и не спират до 45.На орката не и пука как ще го изхрани изучи и даде шанс за достоен живот.Точно за това ние българите нямаме шанс да се съхраним . Просто твърде много години сме мачкани
  • 15 Filo

    2 7 Отговор
    Айде стига с тоя стимули бе. Първо много хора имат репродуктивни проблеми (общо около 500 000) затова нямат деца, иначе искат да имат. Второ, има доста хора с възможности (егоистите), които не искат или имат най - много едно дете. Има разбира се и хора, които наистина нямат възможност, но биха искали да имат (може би на тях трябва да се помогне). Не на последно място са родените българчета в чужбина с родители емигрирали българи, което е най-лошия фактор и затова трябва да се води политика за връщане на мигрантите и оставането на младите в България. Със сигурност България няма да изчезне, въпреки всекидневната пропаганда на шепа продажници.
  • 16 един българин

    9 0 Отговор
    Какво има да умуват, хората по белия свят отдавна са го измислили - с данъчни облекчения за работещите хора, а не да се стимулират маргинални получовеци с пари на ръка..... както е в момента у нас.
  • 17 фен на власта

    5 1 Отговор
    за кво да правим деца ?
    да станат роби на европа като нас.
  • 18 гост

    1 5 Отговор

    До коментар #8 от "Гост":

    Айде бе ??? Да не би всички цигани да са шофьори и да има стабилен доход, че правят по 6-7 чавета??? Какви доходи имат едни 15-16 годишни циганчета, защото те от тази възраст почват да раждат? И не ми говори за помощи, защото помощите са колкото да не умрат от глад. Просто на младия българин не му се гледат деца, предпочита да се прави на батка, а момичетата кифлеят, това е истината. На децата се гледа като на нещо лошо, като на задължение...друго си е да си разклатиш гъза в дискотеката. Да не са луди да сменят памперси като може да се напушат с тревичка и да обърнат няколко уискита.
  • 19 Компетентен

    8 0 Отговор
    Минимална заплата 1000 лв. и ефекта ще е налице много скоро !
    Само че не ви се дават нормални заплати , за да имате за к***и , коли ,
    почивки и имоти в чужбина ... Е , няма как да стане !
  • 20 Еее

    3 1 Отговор
    Боко обеща да ги гледа
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Валери

    2 0 Отговор
    Че те тъмно лилавите избиратели на ГЕРБ не спират да разждат, съвсем постижима им е целта!
  • 23 незнайко

    1 0 Отговор
    ( Публикувано във факти.бг: Властта с план: 65 500 бебета да се родят до края на годината ) Колко от тях е предвидено да са ЦИГАНЧЕТА ???
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове