Last news in Fakti

19 Февруари, 2012 19:11 3 688 2

Паркингът около ст. Васил Левски става платен

  • васил левски-
  • паркинг
Паркингът около ст. Васил Левски става платен - 1
Снимка: Нов спорт

Най-големият безплатен паркинг в центъра на София може да изчезне, тъй като Национална спортна база (НСБ) иска да поеме стопанисването на зоната около стадион "Васил Левски" и да събира такса за паркиране. Това ще се случи най-късно до два месеца и всички автомобили, които спират там, ще си плащат, съобщи novsport.com.

Таксата ще бъде въведена, когато прилежащите територии преминат във владение на дружеството.

Шефът на НСБ Петър Божилов е категоричен, че не може да има безразборно паркиране в района на стадиона. Всекидневно там спирали около 500-600 коли и затруднявали минаването на спортуващи и граждани. Освен това нямало достъп до електрическите табла.

Божилов обещава таксата да е приемлива. Паркингът ще бъде безплатен само за наемателите на стадиона и за фенове при спортни събития.

Последното е трудно изпълнимо, защото при провеждането на подобни събития полицията затваря паркинга.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Old man

    0 1 Отговор
    Много сте лакоми. Засрамете се. Да ви приседне! То бива бива, ама вашето на нищо не прилича. Защо плащаме данък МПС?
  • 2 hhh

    1 1 Отговор
    Народа вече не може да диша от такси, данъци, сметки и високи цени на храната.