Last news in Fakti

21 Февруари, 2012 09:36 30 853 189

Горивата ще поскъпнат с още 20-25 стотинки на литър

  • бензин-
  • дизел-
  • нафта-
  • горива-
  • поскъпват

Цените на автобусните превози също скачат

Горивата ще поскъпнат с още 20-25 стотинки на литър - 1
Снимка: БГНЕС

Дизелът вече се продава за 2, 70 лв. по бензиностанциите, а безоловният А 95 стана 2, 57 лв. Това са най-високите цени от 2008 г. насам. Ако със средната за страната работна заплата през 2009 година сме купували 352 литра нафта, точно 3 години по-късно средният ни доход стига за близо 100 лира по-малко, съобщи бТВ.

В студиото на сутрешния блок на телевизията икономистите Кольо Парамов и Георги Ангелов коментираха ситуацията с цените на горивата. Парамов прогнозира качване на цените с още 20-25 стотинки на литър до месец, а Ангелов се съгласи с него. Ако се стигне до война с Иран положението в сектора ще стане съвсем непредсказуемо, посочи Ангелов, като изрази надежда, че все още нещата там може да се решат с мирни средства.

По думите на икономистите не може да се сравняват САЩ и Европа по отношение на цените на горивата. В Щатите няма нито акциз, нито ДДС, които в Европа формират поне 50% от крайните цени, които плащаме в бензиностанциите.

"ЕС се смята за клуб на богатите, така че акцизът е един и същ и за тях, и за нас", обясни Георги Ангелов. Според него проблемът е най-вече в доходите ни. "Не сме се преборили за това акцизът при нас да е по-нисък, защото тези правила са приети преди да има бедни страни в съюза".

По-скъпото гориво вече се отразява и на автобусните превози. В края на месеца или най-късно в началото на март можем да очакваме ново увеличение на цените на билетите с 5%. Това са съобщили за бТВ от асоциацията на сдруженията в автомобилния транспорт.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Mal ii

    2 0 Отговор
    Само бойкот на монополиста ще помогне! Не може да сме най-бедната страна в Европа, а горивата да да ни по-скъпи от много европейски страни, даже по-скъпи отколкото в Полша! :-(
  • 2 3_лева_Нафта????

    2 0 Отговор
    ще си купя трутинетка и зае.авам колата
  • 3 илиан раев

    2 1 Отговор
    вече стана лукс да си жив,незнам как ште продалжаваме така безисходица от всякаде,ште напусна вече тази скапана даржава,и се остановявам някаде кадето може да се живее нормално,не като животно тука,изнасяите се всички млади ,4е да останат само оправлявштите и пенсионерите,4е да се знае Балгария е уништожена,тука трябва да ба4каш цял месец за 100 тина литра дизел,смешна работа е само за гориво а храна а сметки ужас

    Коментиран от #14, #45

  • 4 Георги Георгиев

    4 0 Отговор
    Най- добре да направят 3 лв. литъра и да качват с по левче, че по- лесно се смята.
  • 5 gost

    1 1 Отговор
    sredna rabotna zaplata,stiga s tezi gluposti tova za men ne e nikakav kriterii za edna strana bedna kato na6ata,nemoje da sravni6 4ovek koito vzima 2000 ili 3000 leva zaplata s edin koito vzima 300 ili 400 dori i 500 leva da sa,kamoli da gu usrednqva,tova ne e realno,malkiq 4ove4es nikoi ne go brasne za ni6to.Kolkoto do skoka na gorivata,vsi4ko e spekula i amerikanska propaganda za vsi4ko slu4va6to se v Iran.Poglednete istoriqta kogato amerika e v kriza tarsi na4ini da vouva,za6toto 4rez voennata industriq izvajda samata sebe si ot recesiqta koqto sama e napravila,no sega ne6tata stoqt drugo q4e vsi4ko e zaradi petrola,a ne za da mojelo naselenieto da e po-dobre,palni gluposti sa tova.Taka 4e hora mai 6te karame ili kolelo ili po edin skuter 6tot gorqt malko i tova e.
  • 6 nenko

    2 0 Отговор
    да го ду..т тези и те 6те умрат
  • 7 САЩОМРАЗЕЦА

    5 1 Отговор
    Видяхте ли сега черно на бяло къде е изворът на световните проблеми,хитрата лисица САЩ мачка целия свят от 100 години и ще продължава да го мачка,защото светът си го заслужава,светът създаде САЩ като наливаше там стотици години цялото си интелектуално,материално и духовно богатство и го превърна в двигател на високите технологии,и нищо повече няма да се промени,не си правете илюзии,петролът е само част от големия механизъм за дърпане на конците,така че най-умното е да станеме час по-скоро американци и да минеме към управляващите:-)))!
  • 8 vlado

    4 0 Отговор
    Българина може само да пише коментари по статийте в интернет и нищо повече,така че ще ни мачкат вижте една гърция какво прави учете се от нея и вместо да пишем тук глупости дайте да излезнем да стачкуваме и то стачки като стачки а не като миналата за горивата!

    Коментиран от #11

  • 9 ML 320 CDI

    1 2 Отговор
    май преди лятото ще стане по 3 лева литъра
  • 10 ...

    3 0 Отговор
    Владо е напълно прав!!! Трябва народа да се събиди!!!
  • 11 Онзи

    3 0 Отговор

    До коментар #8 от "vlado":

    @8 Владо, гърците не трябва да реват за нищо, защото тях цяла Европа ги носи на ръце.Ние сме тези, които трябва да се надигнем :) .А относно темата - 300 лева заплата са 300 кила нафта(грубо).Колата ще има за ядене, ами ние?Храна, сметки, лекарства, дрехи.....или да ги берем тия по дърветата?
  • 12 ML 320 CDI

    3 0 Отговор
    трябва всички да спрем да зареждаме докато не намалят цените !!!!
  • 13 Kvo da kaja ...

    1 1 Отговор
    Za jalost, naroda nikoga nqma da se nadigne. Vinagi bylgrina e bil mishok i takyv 6te si ostane. Samo reve, 4e nqma pari i t.n. , no ne vijdam da se pravi ne6to po vyprosa. Dano da gre6a. Kogato otidete po magazinite i cenite vseki den se vdigat s po 5- 10 stotinki, a gorivata s 15st/l i nqma koi da nadigne glas i vsi4ki samo tiho mrynkat - taka 6te e ! Tova si trqbva edin ISTINKSI PROTEST !!! NARODE STIGA MYL4A !
  • 14 asd

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "илиан раев":

    3 лева горива + всички останали разходи който са нужни всеки ден/месец.. с по 500 лева заплата(има-няма) Това просто е плачевно
  • 15 Дошо

    2 0 Отговор
    Купих си дизелов автомобил с икономичен мотор за да не се харча за бензиновата ламя, а тия ми е..ват м....та.Сега пак ще дойда почти на предишните ми разходи за гориво.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 koko

    3 0 Отговор
    на такьв прост народ това му се пада .e


    ПОЛОЖЕНИЕТО Е ВЕЧЕ НЕТАРПИМО ВРЕМЕЕ ЗА ПРОТЕСТИ СЕРИОЗНИ.НИЕ НЯМА КАКВО ДА ГУБУМ - ЗАЩОТО СМЕ МНОГО БЕДНИ ЗА ЖАЛОСТ.




  • 18 Радо

    1 0 Отговор
    На миналите протести никой не излезе много хора се изпокриха а тези които излязоха ги нарекоха шайка безделници. И във Щатите се вдигана цената на бензина със 12 цента от миналата седмица като в момента струва 1 долар за литър бензин. Сами сме си виновни като повечето си седят пред телевизора цените ще вървят нагоре докато държавата не ни вземе и кирливите ризи.
  • 19 Мартин Найденов

    2 0 Отговор
    всички на оръжие за да извоюваме нашите боноси .
  • 20 reventon 86

    2 0 Отговор
    nqma takava prostotiq kato bulgarskata
  • 21 dacho

    1 0 Отговор
    изравниха цените ни със тези на Европа а качеството на горивата е пот всякаква критика Лукойл на българския пазар си пробътва боклуците поне да предлагат същото качество да е.......а боклуците
  • 22 аз

    1 0 Отговор
    Протести ще има, само още малко да се стопли. Но какво ще искаме: когато бензина беше 2.50 лв., искахме да стане 2.00 лв. Ако стане 3.00 лв. ще искаме да стане 2.50 лв. ли? И докага така??
  • 23 Мартин Найденов

    1 0 Отговор
    ще искаме човешки доходи
  • 24 ML 320 CDI

    1 0 Отговор
    НИЕ САМИ СМЕ СИ ВИНОВНИ ЗАЩОТО ЕДИН ПРОТЕСТ КАТО ХОРАТА НЕМОЖЕМ ДА НАПРАВИМ И УЖ ВСЕКИ СЕ ОПЛАКВА КОЛКО Е СКЪП БЕНЗИНА И ДИЗЕЛА В БЪЛГАРИЯ АПЪК КОЛИТЕ НЕ НАМАЛЯВАТ.АКО ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ ВСЕКИ СПРЕ ДА СИ КАРА КОЛАТА,НЯКЪДЕ БЯХ ЧЕЛ ЧЕ В БЪЛГАРИЯ ИМА ОКОЛО 3 000 000 АВТОМОБИЛА И АКО ВСЕКИ СПРЕ ДА КАРА ТОГАВА ЩЕ ИМА ГОЛЕМИ ЗАГУБИ ЗА БЕНЗИНОСТАНЦИЙТЕ И ДЪРЖАВАТА И ИСКАТ НЕ ИСКАТ ЩЕ НАМЯЛЯТ ЦЕНИТЕ.НО ПРОБЛЕМА Е ЧЕ НЕМОЖЕМ ДА СМЕ ЕДИННИ И ПОВЕЧЕ ОТ ПОЛОВИНАТА НЯМА ДА СПРЪТ ДА КАРАТ !!!!!!!!!!
  • 25 него

    1 0 Отговор
    Оставете качеството ... и това ни устойва,ами заплатите,те определено не са ни като тези на европейците.Колата вече стана лукс за не удобство.Всеки един гражданин с нормални приходи трябва да може да притежава кола и спокойно да и капва бензин с най-обикновени приходи,а не да е милионер.Целта ви да не е да накарате хората да се качват само в градския транспорт да лапате повече пари.Мислете за народа , не мислете само за вашите г.зове , всеки иска да кара кола и това да му е като удобство , а не да си дава всичките пари за бензин.ПРОТЕСТИ ПОСТОЯННО,БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД ПОСТОЯННО ТЪРПИ.
  • 26 Тошко Станчев

    1 0 Отговор
    Докога ще търпим българи!!!???????????????
  • 27 него

    0 0 Отговор
    Много съгласеn с ML
  • 28 Мартин Найденов

    1 0 Отговор
    Не разбрах ,кога са протестите ??????
  • 29 kircho

    1 0 Отговор
    prez 2004 litar benzin beshe 1,20 a se 3,20 da si kupqt sveshti s teq pari
  • 30 кими христов

    1 0 Отговор
    teia niamat sarca,te daje i za decata si ne misliat,prodadoha naroda!
  • 31 ML 320 CDI

    2 0 Отговор
    протестите са след 5 дена на 26-ти от 15.00 часа в цяла българия !!!!
  • 32 Иво

    0 0 Отговор
    На печелившите - ЧЕСТИТО !!! тцтцтц... и един сърдечен поздрав ! : http://www.youtube.com/watch?v=wI_OpZiMdeU

    Нали сме боташи...'що да не плащаме по 3лв. за литър нафта...
  • 33 pacoran

    2 0 Отговор
    tva ako be6e v gurcia dosega da sa zapalili parlamenta ama nali nie sme si robi ot edno vreme i takava ni e psihikata ta 6e si traeme pa da si ni e.e lukoil i koito iska nie puskame na vsi4ki
  • 34 Mal ii

    2 0 Отговор
    “Гръцкият премиер предупреди своите сънародници, че ако не са съгласни с антикризисните мерки на правителството ги чака съдбата на България: „Нима – каза той – вие искате да получавате български заплати, където въобще не са чували за великденски и коледни премии, а какво остава за 14-та заплата? Нима - обърна се той към пенсионерите – вие искате да получавате пенсии от по 50–100 евро вместо сегашните 600-700 ? Нима искате да си плащате изцяло цената на лекарствата, а не както досега само 25%? Нима искате да живеете като в лунно бунище?"
  • 35 pacoran

    1 0 Отговор
    na gruckia premier moga da mu kaja 4e ako ne sa evropeiskia suiz do sega da rovat v kofite za hrana 90% ot tia grucki kude cel jivot 4akat na evropa za subsidii da im se opravi jivota ni6to ne sa svur6ili prez celia si jivot tia
  • 36 Опозиция но не червена

    5 1 Отговор
    Честито.Абе момчета,просто спрете да зареждате на бензиностанциите на "Лукойл".Кажете на вашите приятели да направят същото.Оставете ги само с персонала си.Веднага ще изпаднат в паника.За какви протести говорите?Не знаете ли,че кучето си лае,кервана си върви.Правите шествия на които те просто се присмиват.
  • 37 ML 320 CDI

    1 0 Отговор
    накрая всеки да си маха номерата от колата и като отиде на бензиностанция и да каже сипи до горе и като напълни резервоара и черта
  • 38 кими христов

    2 1 Отговор
    От всички престапления най-тежко е безсърдечието
  • 39 кими христов

    2 0 Отговор
    Не се предавай,колкото и лоши да са обстоятелствата
  • 40 Роки

    1 0 Отговор
    Евала на управниците ни--с тия горива ,житото ще стане май 0.60ст,хлеба -1,50лв--шесе опраиме --ужаааааас.........
  • 41 Мартин Найденов

    3 0 Отговор
    Не трябва да са пръснати в цяла България ,цяла България трябва да отиде в София за да има ефект и да се потърси отчет от всички тези
    наши некадърни работници на който сме поверили нашата "ФИРМА"
    И преди всичко този отчет трябва да се поиска мирно и цевилизовано, защото само така ще докажем на света а и на нас самите , че тази 'ФИРМА' е наша а не на някакви лумпени
  • 42 Боян

    4 0 Отговор
    Добре, съгласен съм с вдигането на горивата, но при положение,че вдигнат и заплатите. ;)))
  • 43 нед

    3 0 Отговор
    На ви отворена пазарна икономика...като стане нещо на другия край на света, веднага се отразява и тука :(
  • 44 н95

    2 0 Отговор
    След няколко години в българия ще останат пенсионерите и циганите,тази страна ще потъне, откакто се помня заплатите са винаги 300-400лв,но цените в магазините не са еднакви!По голяма мизерия от тука няма,европа ни използва, простия народ само знае да пише тука.Еми близките 100години така ще е,поне циганите ще ограбят спокойно!
  • 45 чикибоец

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "илиан раев":

    3 лева е малко,трябва да направят 4 лв бензина и 5 лв нафтата за да ви дойде акъла!
  • 46 ууууууу

    1 0 Отговор
    на тези с бонусите това не се отразява.
  • 47 ____________

    1 0 Отговор
    abe ako si narkotrafikant moje da kara6 na 4lv benzin i 5lv diesel, no ostanalite hora ne sa !!!!!!!!!!!
  • 48 писна ми

    1 0 Отговор
    бойко строи магистрали , какво ме интересува като горивото е 3 лв или той го прави за другите страни да могат спокойно да си внасят боклуците докато стоим и си траем ще ни мачкат ,в една скапана гърция живеят 300 пъти по-добре ,но са единни.
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 човек

    1 0 Отговор
    Президента на Иран Ахмадинеджан, каза за 8 държав в Европа, на които ще спре петрола, но България не е сред тях! Вижте списъка! Защо тогава качват цените на горивата? Какво общо има Иран, та въобще го пише в статрията. Поредната измама. И проблема не е в Иран ако има война, в а ционистите. Медиите не спряха да лъжат!
  • 52 do 48

    0 0 Отговор
    ще се сетите...сега тези който са гласували за лумпена ги е срам и крият това...аз само да питам лумпена как така той бил построил магистралите?продаде си активите или цветелинка изтегли парите от банката си и ги финансира ли?или лумпена кара валяк,рови с лопатата кара гредер,копа с трактор за 800лв ли?как така той ги бил построил?та нали това му е работата?заради това 4е е благоволил да си свърши работата ние трябва да му се кланяме?
  • 53 1234

    2 0 Отговор
    Големите икономисти, защо не кажат как с най-ниския акциз имаме средноевропейски цени на горивата?Къде отива разликата от акциза и ниските заплати по веригата до потребителя? Знам, че след много умоблъсканици ще стигнат до извода, че не сме развит пазар, но никога няма да нарекат нещата с истинските им имена, а именно че скъпите ни братушки от Лукойл са мафия и дерат българския народ.
  • 54 соти

    2 0 Отговор
    Ами като си дадохме задника на Европа и Америка така ще стане.Преди седмица американски з...ик убеждаваше Б.Б. да се откажем от руския газ и петрол.Да немислите че тях ги интересува нашто благополучие??? НА НИ СЕГА ЕВРОПА НА НИ АМЕРИКА___САМИ СМЕ СИ ВИНОВНИ!!!!
  • 55 гост

    1 0 Отговор
    нали цирикахте против ссср?искахте европа,америка демокрация?дънки къси поли мержани к...и, ци.и,макдоналдс,порно,да шарите по стените дрога ето ви..да ама едното върви с другото сега плаштайте за това 4е има макдоналдс за това 4е тук има америански бази затва 4е шарихте по съветските паметници защото видиш ли тва отразявало новото време и било модерно..сега америка да ви свали бензинна америка да дигне заплати америка да ви компенсира...
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 писна ми

    2 0 Отговор
    Никои не може да се мери с Русия , лошо направихме като се отделихме от тях.
  • 59 nikoi

    2 0 Отговор
    много сме зле и по на зле отиват нещата
  • 60 Ais.M

    2 0 Отговор
    При нас на протест за горива се ходи с автомобили нали една стока като ти е много скъпа не си я купуваш -значи щом имаш пари да зареждаш гориво и да ходиш да протестираш никой глупав управляващ няма да ти свали цената на бензина или дизела.....................просто трява да им се покаже, че на хората наистина парите им не стигат.Европейските страни литър дизел е 1.55 евро и месечната им заплата е над 3000 евро ??????А при нас 400 лв. заплата 3 лв литър гориво
  • 61 лоли

    0 0 Отговор
    бате петьо на президантската си кампания само споменаваше думите, сащ,нато,ес,сащ нато ес сащ нато ес сащ нато ес сащ нато ес сащ нато ес
  • 62 крайни мерки

    2 0 Отговор
    Знам, че не ви се четат коментари, когато са дълги, но МОЛЯ ВИ, отделете 3 минути да прочетете моя! Крайните мерки не са протест, защото както видяхте - нито можем да правим протест, нито се промени нещо от самия протест срещу горивата. За да правим протест трябва гражданско общество. Аз предлагам просто вече да направим както ТЕ правят с нас - те са гаврят - никой не може да ми обясни, защо след като имаме едни от най-ниските и даже най-ниските заплати в ЕС/Европа, Горивата, Храните и ВСИЧКО поскъпва, а заплатите не само че не се увеличават, а намаляват! 2005 година взимах 600 лева на месец а хляба беше 60 стотинки. Сега хляба е 1 левче, аз зимам 450 лева!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Баба ми, вече много възрастна, но за щастие здрава, взима мизерна Пенсия а има трудош стаж 40 години и отгоре. Това е умишлен ционистки план, Прочетете Плана "Ран-Ът" ОЩЕ СЕГА! България не случайно се продаде. ТОВА НЕ Е НОРМАЛНО, И НЕ Е СЛУЧАЙНО!!!!!! Крайните мерки според мен са бойкот на ВСИЧКО, а не да бягаме в Англия и САЩ и да им пълним гушите на монополистите и глобалистите им там! Те държат и нашата и другите държави, просто целта им е унищожаване на Християнството и България винаги е била една от целите им. Ционистите имат една приказва за България и българите и това не е теория а е писано(!) - тя е: "Нашия хилядолетен враг е още жив" . Време е да почнем да мислим по широко и да им го сложим отзад както ние си можем - Махнете масово номерата от автомобилите си и зареждайте без пари и да не ви пука! Катаджиите не могат да спрат народа!
  • 63 лили

    0 0 Отговор
    сега виждате ли как ссср ни наказва?тоест политиците ни си прават далаверите с америка а ссср ни треска нас народа..пак идете да шарите тяхните паметници може и да ги бутнете защо не тогава роско и пеша да отиде до кремъл милост няма да има
  • 64 алоооо

    0 0 Отговор
    ще се мре ами поне да е на пълен стомах то пари за бензин няма ами поне за насъщния
  • 65 Mal ii

    1 0 Отговор
    алоооо.колкото повече поскъпват горивата, толкова повече поскъпва и храната! Надявай се да ти стигнат парите за храна и топло, ако така продължат да се вдигат цените на горивата!
  • 66 Цветомир Попов

    0 2 Отговор
    Пак Бойко ви е виновен... То не е СССР то не е варшавски договор то не е военна конспирация... Както е казано "НА КРИВ У. П.....А МУ ПРЕЧИ" ...
    Абе хора всички се печем на един огън ама то на готово няма , размърдайте си задниците малко вместо само да ръмжите и да чакате да дойде от небето св.Харалампий и да ви оправи живота!!! Останете си със здраве!
  • 67 дълбоко заспали

    1 0 Отговор
    Българите сме заспали ВЕЧЕН СЪН не зимен като мечките http://www.youtube.com/watch?v=wI_OpZiMdeU
  • 68 протестант

    2 0 Отговор
    хайде пак на протееест.:)
  • 69 кво чакаме незнам

    2 0 Отговор
    евала на всички за изказването,но вече наистина е време да запалим тая ш..ана държава,то вече не е държава а курник с един петел на име бойко
  • 70 ML 320 CDI

    0 0 Отговор
    всички трябва да си копуваме електромобили и тогава да видим дали ще им хареса.проблема на електромобилите е че не издържат много километри и че са много скъпи.иначе всички да си земим по един шевролет волт или опел ампера и ще видят те
  • 71 fibo

    0 2 Отговор
    minavame na gaz i metan i tova e
  • 72 ML 320 CDI

    1 3 Отговор
    бомба със закъснител,не мерси.предпочитам да давам по 3 лева за литър от колкото всеки момент да чакам да гръмна
  • 73 udm

    5 0 Отговор
    "ЕС се смята за клуб на богатите, така че акцизът е един и същ и за тях, и за нас
    Тогава да излезем от ЕС бе
  • 74 Хасан

    3 0 Отговор
    При цени на нефта $140 имахме по-ниски цени на горивата от сегашните.
    В момента нефта струва $104.

    Изводите - за вас! Нямаме нужда от оправдания на разни, ГЕРБ покровителстват монополистите за да получават пари под масата. Нашите пари.
  • 75 баба яга

    1 0 Отговор
    да благодарим на управляващите защото нито 1 от тях не благоволява да помогне на тази приказна страна а само търкат едни и същи оправдания:((((дано не измислят и такса за въздуха които дишаме !!!!!!!!!!!!а горивото да го направят 3 лв за да могат само те да се возят ,щото само това умеят да правят:(((((((
  • 76 ML 320 CDI

    3 1 Отговор
    ТРЯБВА ДА СПРЕМ ДА КАРАМЕ ДОКАТО НЕ НАМАЛЯТ ЦЕНИТЕ !!!! ДРУГ ИЗХОД АЗ НЕВИЖДАМ !!!
  • 77 гост

    2 0 Отговор
    за какъв ... ни беше да влизаме в ЕС. че всичко да е скъпо.
  • 78 ML 320 CDI

    1 0 Отговор
    ти да видиш като дойде еврото в българия какъв ще го ядем !!!!
  • 79 hienata

    4 0 Отговор
    ................................................................................................................................................................................................... (зад всяка точка се крие по една псувня) за САЩ, НАТО, ЕС, МерКози, нашите управляващи, опозицията ,въздържалите се, Иран, Ирак, ОПЕК, колумбийските мафиози, муджихидините, тамилските тигри, талибаните, нашенските индийци, македонците, евреите, Лукоил, Газпром, евангелистите, сомалийските пирати и всичката оная сган, която ни мисли злото и вдигат цените на горивата (не съм сигурен,че сложих достатъчно точки, а сигурно съм пропуснал някой, за това и на него да му .......................................)
    Идеята да спрем да караме, не е удачна, защото монополиста когато падне потреблението ще вдигне още цената за да компенсира загубите, а винаги ще има такива на които не им е скъпо и ще карат. Протест му е майката, пред НС или МС на жълтите павета. Седмина блокада на София ще има по-добър ефект от не каране.
  • 80 Б. Борисов

    0 0 Отговор
    Скупи санародници ,до края на 1012 година дизела ще струва 5 лв на л. , и бензините ще са толкова ,и акциза на пропан-ботане ще се вдигне и тои ще бъде на цени от по 3,80 -4 лв за л., стягаите се!
  • 81 Георги Георгиев

    0 0 Отговор
    още може да се вдигнат, и това е малко
  • 82 наско

    2 0 Отговор
    да ви е.. м......а управници смотани
  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 станишев

    2 0 Отговор
    Ако не бяхме в евросъюза цената на горивата нямаше да е такава.Така трябва да бъде-мор за тъпия народ.Заплатите особенно в провинцията никога няма да се оправят така че и с това неможем да компенсираме увеличението на горивата.Какви времена само-едно време се отоплявахме на нафта...

    Коментиран от #122

  • 85 ssteiss

    0 0 Отговор
    п**** ви лелина и тоя път за къв ще поскъпват ????
  • 86 Васил

    1 0 Отговор
    Съвсем искрено драги управляващи - м...а ви да е...тъпаци такива с общ коефициент на интелигентност минус 50 !
    ПС:Имам да ви кажа още много неща,но не искам да занимавам потребителите с тъпаци като вас !
  • 87 Бат Тото

    1 0 Отговор
    Абе, хора, проблемът в момента не е вдигането на цената на петрола на световните борси. Предният път като достигна 150 долара за барел, цената на бензина А95 беше 2,50. Сега цената на петрола е 120 долара за барел. Цената на същия бензин е 2,57. Съотношението долар евро е почти същото. Единственото обяснение за цената е желанието на търговците и производителя на горива да печелят повече. Даже и акцизите ни не са колкото тези в ЕС. Цената на сходен с А95 бензин в Германия е равна на 3 лв. само дето техният бензин е по - качествен, акцизите им по - високи...т. е. техните производители и търговци може да се окаже, че по - малко и от нашите печелят.
  • 88 оги

    0 0 Отговор
    Сега нали ще има простести и заради това ги дигнаха така направиха пак миналогодишния номер да им е..а ма......а ся ако се получи простеста и ще намалят с по 20 стотинки и пак ще е същата работа...ТИЯ направо ни взеха за балъци.
  • 89 Иван Грозданов

    0 0 Отговор
    трябва да се блокне държавата .. не се търпи вече
  • 90 мамаВи

    1 0 Отговор
    Този акциз и тези крадци във властта са виновни за нашето мизерно съществуване и трудностите в живота ни. НЕКА ДА ГИ СВАЛИМ ОТ ВЛАСТ И ДА СЕ ПРЕБОРИМ ЗА ЖИВОТА СИ!!!
  • 91 fslhskd

    2 0 Отговор
    Lukoil proizvejda mojebi 80-90% ot gorivoto deto e po benzinostanciite i cenite na vsqkade sa ednakvi - toest ima kartel!!!
    edinstveniq na4in da se premahne tozi kartel e da sprem da zarejdame na Lukoil,a samo ot prekupva4ite(OMV Petrol ...)ideqta e da se polu4i taka 4e prekupva4ite da po4nat da pe4elqt pove4e ot proizvoditelq,togava te 6te podbiqt cenite da si vurnat klientite-koeto rano ili kusno 6te razvali kartela!!!!
  • 92 УУуууууууу

    2 0 Отговор
    никога не сам смятал , че сме на даното винаги ще искат още да ни мачкат направо не е за вярване
  • 93 недоволен

    1 0 Отговор
    мисля, че докато българите не направим сериозни усилия в тази посока нищо няма да се промени. Например наистина сериозни и масови протести с искания към правителството за защита на гражданите, както и продължително не купуване на горива (доколкото е възможно)
  • 94 фвуж

    0 0 Отговор
    а относно акциза власта няма какво да направи.Искахте Европейски Съюз , за какво ни беше да влизаме там - за да станат цените еднакви,но не същото е със заплатите.акциза е определен горе долу един и същ за целия сьюз и сме длъжни да го спазваме !!!
  • 95 124214

    0 0 Отговор
    Гост 93 ако спрем да зареждаме цените ще паднат но за малко ,в неизбежния момент когато пак трябва да заредиме цените пак ще се качат ,ефекта ще е за няколко стотинки по евтино гориво за около седмица !!!Но гост 91 мисля че е прав- ако цяла булгария спре да зарежда на Лукойл а само от прекупвачите ,това няма как да не ги скара и да се развали картела,зашото паднат ли продайбите драстично за Лукойл те ще намалят цените и ще дойде момента дето прекупвачите ще турсят др източници за доставки на петрол и ще се развали картела :)
  • 96 кура

    0 0 Отговор
    бате Боико, при тази цена на горивата кои ще кара по магистралите ти?
  • 97 ML 320 CDI

    0 0 Отговор
    имам чуството че нарочно дигат цените за да може повече хора да си копуват електромобили за да е по чист въздуха
  • 98 соти

    1 0 Отговор
    Аз не претендирам че сьм експерт НО-ВСЕКИ НАРОД ЗАСЛУЖАВА СЬДБАТА СИ!!! Ние искахме БЛАГАТА на западния свят-нали така!!!!! А неможем да разберем че всеки народ трябва сам да гради пьтя си по който ходи и СВОЯТА СЬДБА!!! а не да чакаш западни дьржави да ти решават твойте проблеми. Историата го е показала много пьти--ЗАПАДА И АМЕРИКА НЕ НИ СЧИТАТ ЗА ХОРА!!!! Напьлно сьгласен сьм сьс коментара на автора-62ри----ПРОЧЕТЕТЕ БЕ ХОРА ---ОТВОРЕТЕ СИ ОЧИТЕ!!!!!!!
  • 99 кво чакаме незнам

    1 0 Отговор
    всичко си е от нас,кво чакаме още та не запалим тая софия с тия управници,тогава ще мислят как да изгасят огъня не да дигат горива и още какво ли не всеки ден,да взимаме по туба бензин и да вървим бе хора,осъзнайте се нямаме кво да губим,ние мълчим те дигат
  • 100 Piчко

    0 0 Отговор
    Срам и позор сме за цялия "ЕВРОПИЙСКИ СЪЮЗ" .. Колко ще мълчим още.. аз съм готов да вляза в затвора за да помогна на сънародниците си, които са в пъти по-зле от мен, макар че съм останал с 13 стотинки до края на месеца.. още колко ще мълчим..???.

    Коментиран от #112

  • 101 koko

    0 0 Отговор
    Няма малак бизнес - Няма средна класа -Има само големи Крадци -Малките фирми спряха работа
  • 102 3,00 лв dizel

    0 1 Отговор
    Европейски цени,Африкански заплати.Ако не бяхме влизали тъпия ЕС сега нямаше да има ДДС и акциз. които да формира 50% от цената,но това е едно,а друго е нарочно да се вдига цената на всичко да се подиграваш с народа.Преди ние го избрахме този хубавец ,а сега той сам ще си се избира вече.Това е като щете искахте промяна с ГЕРБ ми ето ви я.
  • 103 ML 320 CDI

    0 0 Отговор
    да не искате да станем като гърция ?
  • 104 Piчко

    0 0 Отговор
    Нека да стане като Гърция.. съгласен съм.. то се вижда че друг начин няма..!!!
  • 105 2,99

    0 0 Отговор
    Ми поне както са почнали да я правят 3,00 лв нафтата и това е какво само се подиграват с нас. НЕМА ТАКАВА ДЪРЖАВА. И тръгнали да ми правят магистрали и нищо друго. ПО безсрамни хора НЯМА.
  • 106 Piчко

    0 0 Отговор
    Те поне се вдигат и правят каквото могат и вярват, че надеждата им още не е умряла.. на това викам корави к...лета !!! дано и ние се сетим скоро да направим нещо..
  • 107 ML 320 CDI

    0 0 Отговор
    съмнявам се да станем толкова единни като тях
  • 108 don

    0 0 Отговор
    tia ste ni umrat kradci...
  • 109 милко

    0 0 Отговор
    просто нямам коментар за тези .първо се оправдаваха със либия ,а сега с иран.не дай си боже русия да влезне в конфликт ,тогава ние е.... м.....та бруте болгари.
  • 110 .............

    0 0 Отговор
    Най-после .
    Откога чакам нафтата да стане 3 лева.
  • 111 Име (като гост)

    0 0 Отговор
    Ми...... ше ги възривим
  • 112 ML 320 CDI

    0 0 Отговор

    До коментар #100 от "Piчко":

    100% ЧЕ НА 26-ТИ ПАК НИЩО НЯМА ДА СТАНЕ.ПАК ЩЕ СТАНЕ КАТО МИНАЛИТЕ ПРОТЕСТИ ПРЕДИ ЕДНА ГОДИНА !!!!!!!!!!
  • 113 пич

    0 0 Отговор
    това е само началото.бензина ще стане 2 евро не сега а след около 18 месеца.за всичко са виновни евреите.трябва да вземем пример от византийците.всички на улицата и борба до край.разберете искат физически да ни унищожат от глад и мизерия.
  • 114 Аз

    0 0 Отговор
    Има картел.Лук Оил е монополист.Защо няма инсталации и колонки за био-дизел?Интересно е на 2 евро колко от нас със заплати по 400 лева ще зареждат?
  • 115 чикибоец

    0 1 Отговор
    Само така искам да потъне тази даржава нека да станат 5-6лв на литър да ви видя тогава хахаха
  • 116 момо

    1 0 Отговор
    хора докато си траем така щее. цени ,на горива и всичко.здравна системе пари от осигоровки за пенсии,от всякъде ни крадат.хиляда партии всеки се гуши на наш гръб.едно време предците и дедите за тва са вдигали възтания, а сега дупета даваме за всичко .замислете се хора
  • 117 Газ майка

    0 1 Отговор
    Едно време казах на някои хора купете си бензинова кола че ще дойде ден няма да имате пари, и ще можете да минете на газ .Но кой те слуша, купиха си дизел и сега нямат пари за гориво.За това трябва да се мисли напред!
  • 118 Николай Пешев

    0 0 Отговор
    вдигнете заплатите и тогава дигаите цените на горивата а не европейска цена за горивата и сиромашка заплата
  • 119 A-95

    0 0 Отговор
    az se pitam kade sa sega vsi4ki protestira6ti ot minalite protesti,ili sega na vsi4ki i e studeno a lqtoto kogato doide vreme za more 6te se setite za protesti 4e sa vi visoki cenite na gorivata,zatova nqkoi sega se vazpolzvat i vdigat cenite kolkoto si iskat,v kraina smetka 6te gi vdignat sas 50-60 stotinki za litar i kogato naroda nadigne pone malko glava na protesti 6te svalqt s 10-15 stotinki i v kraina smetka koi pak pe4eli monopolistite Lukoil zatova moqt savet e organizirani protesti do krai ako trqbva vsqka sedmica v prodaljenie na meseci dokato ne se postignat ceni na gorivata sprqmo standarta ni na jivot v BG
  • 120 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 121 сада

    0 0 Отговор
    хора да излезем на протест тоя пат много серозно да окопираме бензиностанци и никои да не зарежда казваите кога и да се саберем някаде и да дистваме стига секи си е седял в кашти на топло и да седи да го мачка даржавата
  • 122 Тодор Нешев

    0 0 Отговор

    До коментар #84 от "станишев":

    @84
    Ефенди Станишев по твое време колко беше мин.работна заплата бе?1000евро ли.....
  • 123 Гюнтер Шиле

    1 0 Отговор
    Така е ! Който си пътува всяка седмица до село ще му дойде малко нанагорно с горивото, защото таралясника с който пътува си харчи.
    Научете се да работите повечко и да се квалифицирате малко, и няма да ви е скъпо.
    До тогава Боко ви е направил метро и спортна зала радвайте им се !
    На масови протести не разчитайте, тези за които пиша няма да дойдат, те са силни в аномимните оплаквания по-форумите, ще си повикат,ще си попсуват и пак ще гласуват за себеподобни празноглавци.
    Не вярвате ли?, спомнете си протестите около Катуница гръмките фрази на протестиращите и резултата от изборите които бяха само месец след това.
    Така че ха честито, и очаквайте продължение ...

    Коментиран от #160

  • 124 чикибоец

    0 0 Отговор
    Само така точно това искм народа да умре от глад и да продължи да дава сух г..на висшестояштите да направят 5лв горивата
  • 125 Audi 80

    0 0 Отговор
    i 10 lv da stane na kondenzat 6e q karam i pak s 200 6e varvi
  • 126 оги

    3 0 Отговор
    Аз съм го казал това и пак ще го кажа България няма да се оправи докато целия народ не се подредят рамо до рамо да спрем да плащаме данъците и да разберет имали народ няма ли...НЯМА ДА ПЛАЩАМЕ ДОКАТО НЕ СПРАТ ТИЯ ПАРИ ДА ГИ КРАДАТ А ДА ГИ ИНВЕСТИРАТ НЯКАДЕ...какъв е тоя закон 3 лв гориво 120 лв минимална заплата,всеки един управляващ минава на власт краде милиарди и айде после друг!!! А хората кой ги мисли плащаме толкова много пари на тия крадци и няма нищо...СПИРАМЕ ДА ПЛАЩАМЕ ДАНЪЦИТЕ и да ги видим тогава от каде ще крадат докато не оправят работите няма да даваме един лев на държавата
  • 127 красимир коев

    0 0 Отговор
    Абе до кога ще ги траем що невземем най накрая да си вдигнем главите и да им е... ............. на тия дето ни слагат и акзи и незнам си още кво ! Дай да ги зае.ем колите по улиците и да си ходим пеша пък квото искат това да правят !
  • 128 kris7777

    0 0 Отговор
    .абе много знаем да говорим ама само си седиме на задниците както каза колегата по долъ рамо до рамо и нямало да се оправи ли .....Крумови закони ни трябват на нас
  • 129 симеон

    1 0 Отговор
    браво оги с теб съм не си плащам и стотинка на 36 съм и имам трудов стаж само от казармата не им искам пенсията няма да им дам стотинка нека ме вкарат в затвора и там да ме хранят каквото искат да правят не ми пука и трябва всички да спрат да плащат да видим какво ще крадат ма..... им крадлива депутатска
  • 130 симеон

    0 0 Отговор
    тиха ревоюция ни трябва на нас а не да ни бият по площадите както левски прецака турците така и ние да прее.ем боко и всички дето им минава на ум да се занимават с политика трябва тиха опозиция както се почна в арабския свят и като се въоражим да излезем тогава
  • 131 VVV

    1 1 Отговор
    Kakvo ni puka 4e benzinut ska4al nie sme nai bogatite v Evropa
  • 132 соти

    1 0 Отговор
    Пак ще напиша нещо--като чета отзивите виждам че много се поддавате на емоците си.Да -ясно е че ни е писнало вече.Нени остана кожа вече---ВСИЧКО СЬДРАХА!!!! АМА СЕГА ОБЬРНЕТЕ МИ СЕКУНДА ВНИМАНИЕ__----___---В гугьл напишете---ГОВОРЕЙКИ СВОБОДНО С ДЖОН ПЕКИНС----ТАМ ЩЕ НАМЕРИТЕ ОТГОВОРИ НА МНОГО ВАШИ ВЬПРОСИ!!!!!! УСПЕХ НА ВСИЧКИ И БОГ ДА ПАЗИ БЬЛГАРИЯ!!!!
  • 133 ML 320 CDI

    0 0 Отговор
    http://www.novini.bg/news/50907-бензинът-достигна-историческата-цена-от-2-61-лева-за-литър.html ЕТО НОВИТЕ ЦЕНИ НА БЕНЗИНА !!!!
  • 134 veso34

    0 0 Отговор
    оляха се с тези цени
  • 135 linkina

    0 1 Отговор
    a zaplatite koi shte opravi na horata!!!!!!!!!!!!!!!!!1
  • 136 123,300д

    0 0 Отговор
    съгласен съм със Симеон /по-долу/ нека спрем да плащаме данъци-така или нищо никой не е разбрал къде са тези пари,да не плащаме пенсионни осигуровки-никой не виждам да се пенсионира след 67 години читав за да си харчи 120 левовата пенсия,да не плащаме и здравни-така или иначе си ходим на частно и няма някаква си шефка да си слага бонуси от моите и на обикновените хора бонуси-НЕ ИСКАМ ДА ХРАНЯ КРАДЛИВИ ДЕПУТАТИ И МИНИСТРИ...ВДИГНЕТЕ ЗАПЛАТИТЕ ЗА ДА НЕ СЕ ВДИГНЕМ НИЕ,ДА НЕ СТАВАМЕ ПАРТИЗАНИ
  • 137 фичката фичков

    0 0 Отговор
    УУУУууууууууууууууууу...... !!!!!!!!!

    И срам нямат!!!!!!
  • 138 фичката фичков

    0 0 Отговор
  • 139 gostut

    0 0 Отговор
    abe ti pe....si 6to ne si zavrut tiq ceni v zadnicite,ili trqbva nie da im go natikame tam otborno!Nqmate sram weeee ei Shi....ci
  • 140 gostut

    0 0 Отговор
    исках да кажа "abe tiq ...."
  • 141 гостенин

    0 0 Отговор
    ....и какво?!?!?! Само гледаме по новините, нямаме постоянно пари....коментираме по форумите .....а цените...си вървят нагоре!!!!!!
  • 142 gost

    1 0 Отговор
    НЕ САМО КОМЕНТАРИ АЗ СЪМ ЗА СТАЧКИ ВСЕКИДНЕВНИ И БЛОКИРАНЕ НА ПЪТИЩА

    Коментиран от #147

  • 143 удсток

    1 0 Отговор
    смазват ни като народ
  • 144 777

    0 0 Отговор
    ВСИЧКИ СА ЗА РАЗТРЕЛ!
  • 145 николай маринов

    0 0 Отговор
    Това е геноцид . Очевидно пожарникаря и компания са неспособни или не желаят да направят нещо и за народа освен за себе си.
  • 146 ванио танев

    1 0 Отговор
    ужас тия ще не сасипят трябва нещо да се направи,ето днеска нефта поивтинява още тея вдигат горивата и защо така????
  • 147 Борислав Борисов

    0 0 Отговор

    До коментар #142 от "gost":

    @142 Хайде нека стачкуваме, ама нашия сплотен народ....???
  • 148 гост

    0 0 Отговор
    изселвам се от тази скапана държава
  • 149 Бензин

    0 0 Отговор
    Стачка му е майката!!!!
  • 150 Радо

    0 0 Отговор
    Просто трябва да се смени начина на управление на държава от двайсе и кусур години имаме партийно управление вижда се че не работи. Според мен един премиер и министър председател и министри са напълно достатъчни а какво имаме в момента 240 главеняка и никаква работа само точат пари. Но за това трябва да протестираме и то всички иначе няма нищо да променим затова сме паднали и по Турско Робство защото всеки си е теглил чергата към себе си. Нещата се повтарят по един съвременен начин роби сме на монополистите казват ти колко да плащаш и всеки отива смирено отива да им ръси в касата и никой не ти дава обяснение защо се вдигат цените и защо е по скъпо отколкото в останалата част на света.
  • 151 123

    0 0 Отговор
    няма какво да си траем хора да се вдигаме ние сме до стената колко още да отстъпваме стига мизерия и нищета стига сме навеждали глава като послушна рая нетърпимо е
  • 152 Гербаджия

    0 0 Отговор
    Управляващи, еб..ви и м...... долна, изселвам се в Гърция.
  • 153 FRIDAM__

    0 0 Отговор
    кофти е 4е само дранкате тука в нета а напрактика никои не излиза от балгарите 6тото сме п.....заспали и 6е ни е... о6е далго време ако беьа гарците до сега 6теха да обарнат парламента с главатанадолу вадете си сами изводите сега вие ко сам имал в предвит
  • 154 ML 320 CDI

    0 0 Отговор
    аз досега съм ходил в бургас на протестите 2 пъти и на 26-ти пак ще ходя
  • 155 Китаец...

    0 0 Отговор
    Стига с този Иран!!!!
    Най-голям износител в света е Русия. Иран е на 3-то място.
    Премахване на ДДС и Акциза е единственото решение, но и то е за година, две. Просто петрола свършва. Китайците се качват на коли и искат и те като белия човек.
    На въпроса кога ще дойде края на света - отговора е :
    "Когато китайците разберат, че ориза е само гарнитура "
  • 156 Dolu Boko

    1 0 Отговор
    Братя на 03.03.2012 ще се проведе гражданско неподчинение с цел сваляне на Борисов от власт и изразяване на общото ни недоволство от ситуацията в страната! Елате да им покажем, че не сме мишки! Сборен пункт площад народно събрание от 12.00ч.
  • 157 p0pov

    0 0 Отговор
    Saobshtete ako ima protesti da se vdigame vsichki veche,omrazna ni s****ci!!!!
  • 158 ML 320 CDI

    0 0 Отговор
    НА 26-ТИ СЛЕД 4 ДЕНА ЩЕ ИМА ПРОТЕСТИ В ЦЯЛАТА СТРАНА !!!! http://www.facebook.com/#!/groups/173830002709195/ ДОБАВЯЙТЕ ПРИЯТЕЛИТЕ СИ !!!
  • 159 PlimP

    0 0 Отговор
    нафтата от бая време си е 2.70, бензинът също мръдна почти незначително, а що нищо не казвате за пропан-бутана, него го нямате за гориво, а сигурно поне едно 50,60% от личните автомобилите на българина са на газ, цената му се е качила сигурно с 10-тина стотинки за близките 2 седмици, като се оправи временцето е добре за месец, 2-а да яхнем велосипеди, мотопеди и прочие белки смотаният ЛУКОЙЛ усети тръпката, ама само дрънкаме и никой няма да го стори
  • 160 PlimP

    0 0 Отговор

    До коментар #123 от "Гюнтер Шиле":

    123, твоят автомобил от тип ракета, колко гори, :D да не е от модерните тойоти(примерно) дето са по 200к.с. и по книга горят 5 градско и -2 извън града (rofl), е па такова муле няма още, за да гори малко и да върви трябва да е нещо ново и найстина скъпо от порядъка на 60,70 хил.лв. примерно, ама после като влезнеш в сервиза да не стане, както пеят Ъпсурт "пишман гъзар, вчера го видех да реве пред БалканСтар" :Д, все повече хора продължават да си карат старите автомобили, щото новите са лукс, а в същото време не предлагат нищо кой знае колко повече, да не говорим за МПС-тата дето са по на 10 години из автосалоните, те са тотален боклук, ама била 2004-та, то швабата и е взел животеца и и е навъртял за тея 8 години 400 000км обаче нашенецът горд, кара 8-годишна барака :D, е за тва ше си карам 20-годишната вектричка, щото за тези 12 години употреба нито веднъж не си е помисляла даже да ме остави някъде насред нищото, даже и климатиче има :D, пък и -25 не я спъват да запали без проблем, айде живи и здрави, А НА ЛУКОЙЛ ИМ ПОЖЕЛАВАМ ОТ СЪРЦЕ БЯЛ ДЕН ДА НЕ ВИДЯТ, КАКТО И на ЛЕКЕТАТА ДЕТО НИ СЕ ВОДЯТ УПРАВНИЦИ
  • 161 Posetitel

    2 0 Отговор
    Глупости на търкалета, който е казал, че в Щатите няма ДДС на горивото. Има 5 % федерален данък, а всеки щат може да си слага отделен, в Айдахо е 1 % и така общия данък потребление става 6 % и е включен в цената на бензиноколонката. А колкото до ЕС и приказките за бедни, богати и пр. - първо, никой не е питал народа с референдум иска ли да е в ЕС като " последен в града ", а и никой не ни кара насила да седим в него. КАто не искаме акцизи като в Дания и Белгия, да си спретнем един референдум, да поискаме излизане или замразяване на членството, да си затворим границите, да си стегнем производството и като се изравним малко от малко, тогава да му мислим. Иначе сега сме главни герои в приказката за чифтето пищови...
  • 162 vw gost

    1 0 Отговор
    Зареждайте на различни бензиностанции от Лукойл.Има и такива,които предлагат и по-евтино горивото и имат и програми с карти и отстъпки за Tipcard например(Зарагаз). Интересувайте се,потърсете и ползвайте колите по-малко.Да му мислят хората с бизнес зависим от горивото.Те са най-зле,не консуматора,който може да не ходи на кафе с колата или като патува сам да се качи на влака.Ползвайте алтернативи,а не казвайте: не мога,не става не искам.
  • 163 koko

    1 0 Отговор
    Ако ЛУКОИЛ беше дьржавна И ИМАШЕ Дьржавници мислеще за Собствената си Нация Нещата нямаше да са Трагични та чак Мизени . Сьщото ще стане сьс Тока и Водата . Мисля си че идва Жан Виденовото време ано не е дошло .Като млади хора стараем се да водим честен живот а получаваме ЕДНО ГОЛЯМО НИЩО .
  • 164 Mal ii

    3 0 Отговор
    "Горивата ще поскъпнат с още 20-25 стотинки на литър" Това вече не е новина.Днес отново вдигнаха цените на горивата. Вече всеки ден вдигат.Цените, понеже друго не могат да вдигнат! Гади ми се от монополисти и алчни управници!
  • 165 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 166 Данаил

    2 1 Отговор
    Борисов определно не е човек!Тоя е изпратен от дявола!Каквото и да кажа ще е напразно!
  • 167 13567

    1 0 Отговор
    Народе събуди се!
    Ако се изправим няколко стотин хиляди души пред онзи кенеф наречен народно събрание.Тогава ще ги видим тия мухоморки каде ще ходят.Просто в тази държава никои няма желание за нищо.Ако ще се прави протест за квоти и да било то винги ще се прави през почивните дни КОИ ЩЕ ВИ ОБУРНЕ ВНИМАНИЕ ТОГАВА БЕ!Я нанесете щети на държавата за милиони пук да ги видим тогава онея в народното събрание!
  • 168 Атанас Радев

    1 0 Отговор
    Това с акцизите е прах в очите. Снощи погледнах на сайта на европейски енергиен портал и видях, че в Бюксембург, където акцизите са европейски, но нафтата е с 12-13 евроцента по-евтина от тази в БГ. Наистина бензинът е малко по скъп, а пропан-бутанът е колкото тукашния. Дали те добиват нефти или имат рафинерии. Щом при тях (с най-високата в ЕС МРЗаплата) може да е по-евтино, значи и тук може. Но ББ не иска. Как иначе ще пълни бюджета при тотално неработеща икономика. Гадост...
  • 169 koko

    1 0 Отговор
    Хора КОИ ПРОДАДЕ РАФИНЕРИЯТА И ТО ЗА ЖЪЛТИ СТОТИНКИ - ЗАЩОЛИ -ЗА ДАСМЕ ЗАВИСИМИ И ТОВА Е ФАКТ
  • 170 xxx

    1 0 Отговор
    Евалла на гарците задружна нация.Ние сме смотана нация никой не негодува всеки си вика нищо няма да променим да ама не , защото и бебето ако не реве майка му нямас да му даде да папка.Не знам колко трябва да вдигнат цените на горивата за да се вдигнем ба.и тапата държава.
  • 171 6sense

    2 0 Отговор
    Петрола ни идва от Русия какво общо имаме с Иран?
  • 172 добружанец

    2 0 Отговор
    А при нас на североизток дизела е 2.72 на всички бензиностанции
  • 173 puTk.. kato vsi4ki bulgari

    1 0 Отговор
    Това е самата истина,всеки се вайка пред телевизора,псува, удари една ракия и ляга. За това ни тъпчат като животни изи дигат цените когато си поискат.
    Има само едно решение,трябва да се вдигнем всички на една гражданска война,това народно събрание да се срине с земята
    Но проблема е че на никой не му стиска,искаме война без жертви,нестава така. за това сме били и продължаваме да бъдем под робство.

  • 174 ох

    1 0 Отговор
    кажете кога и идвам, да ги запали пак тези от парламента ..
  • 175 Валентин ВИТАНОВ

    1 0 Отговор
    От сдружение СИЛА организират нови протести срещу цената на горивата http://www.dnesbg.com/ikonomika/ot-sdruzhenie-sila-organizirat-novi-protesti-sreshtu-tsenata-na-gorivata.html
  • 176 vnd

    0 1 Отговор
    И ОТ КОГА ВНАСЯМЕ ПЕТРОЛ ОТ ИРАН !!!!!
  • 177 Венцислав Кацарски

    0 0 Отговор
    Иран май пращал петрол на 2 страни от запада (не помня кои бяха) и за това в цял свят ще скачат цените на горивата ... каква логика
  • 178 ......

    0 0 Отговор
    да ги дигат цените . 10 лева да стане литъра . сичко скача а за заплати никой нищо не споменава . така ще се оправи държавата . ужас нямам думи вече ................ да видим до къде ще стигнат с тези увеличения . да увеличават всичко , но не виждам как я мислят . като дойде такова време хората като разполагат с пари само за хляб , сол и вода !!!!!!!
  • 179 ссср

    1 0 Отговор
    нали искахте ЕВРОПА и ДЕМОКРАЦИЯ И Се ПРОДАДОХТЕ преди се уважавахме а сега ЩЕ СИ ПЛАЩАТЕ НИЕ СЕ ОТТЬРВАХМЕ ОТ ГОРБАЧОВ И ЕЛЦИН СЕГА Е ВАШ РЕД ДА ИЗРИВАТЕ
  • 180 гост

    0 0 Отговор
    В БГ ако тръгне стачка , която е в София и продължи повече от 10 дни - то независимо от това какви са исканията, то 100% падат и кмет и областен управител и министър и правителство и президент т.е. на който е искана оставката.
    Въпрос: ЗАЩО НЯМА СТАЧКА В СОФИЯ???
    По- високи цени на горивата - по- малко коли на пътя. По- малко жертви. За високите цени!!!
  • 181 Андрей Раков

    0 0 Отговор
    Хора който може нека дойде в НЕДЕЛЯ 15:00 пред парламента !! Омръзна ми да слушам как всеки е недоволен а когато трябва да се изрази това недоволство се сабираме 500 човека!! Най-интересното е че всички медии правят и невъзможното да не ни отразяват !! ДА КАЖЕМ ЧЕ ПОВЕЧЕ ТОВА УВЕЛИЧЕНИЕ НА ГОРИВАТА НЕ МОЖЕ ДА ПРОДЪЛЖАВА !!!
  • 182 симеон

    0 0 Отговор
    проблемът наистина е че ги търпим и ни лъжат трябва да се вдигнем срещу тази политика и да ги накараме да работят за нас а не ние за тях нали все пак ние им плащаме заплатите
  • 183 СИЛА

    1 0 Отговор
    Нещата са комплексни, но нека не ни тъпчат толкова грозно !! Таксиметровите шофьори постоянно ми се оплакват колко им е скъпо... обаче на протеста ги няма- трябвало да работят ,ето това е българина !! Моля ви не искам да чувам репликата "нищо няма да се промени !!!!" всичко зависи от нас . Ако сме единен народ ще се борим , но за жалост реалността е друга . Неделя нека всеки които му пука да доиде и да го каже !!
  • 184 СИЛА

    0 0 Отговор
    http://www.youtube.com/watch?v=IjAWGV-iJ1Y&feature=player_embedded
  • 185 симеон

    0 0 Отговор
    за софянци не е причинат аот по малкото жертви на пътя зашото колкото по мялко коли толкова повече места за паркиране протести няма защото софиянци взимат големи заплати и не им пука ако правителството беше във вратса или в силистра щешед да има проблемии големи ама като са софиянци и си мълчат нека си мисля еч по 2 жертви на пешеходни пътеки на де н са малко шопа е обществено опасен дали на улоцата дали в парламента или където и да е защо в провинцията на обществените паркинги за инвалиди спират само софи1нци
  • 186 Георги Георгиев

    2 0 Отговор
    Аз вече карам колело,защото се отървах от колата си,само се притеснявах дали като се събудя сутрин,ще я намеря я разбита,яизгоряла ,я с някоя кирка отгоре й я без гуми.Сега вече може да се каже че спя спокойно.Но въпреки това,съм с всички вас-останалите шофьори-аз вече съм пешеходец.
  • 187 софето_рулира

    0 0 Отговор
    момчета не недоволствайте толко, никой не ви е вързал в българия. имаше един много актуален лаф преди време, който май и сега трябва да върви - има само един изход от кризата в българия: летище София. Аз така направих и вече година съм в Ирландия. Много уредена страна, никаква бюрокрация(всичко става по интернет), хубава природа, високи заплати. Жена ми е с мен и не работи, но пак и дават по 500Евро помощи за безработен въпреки че аз зимам над 3к. И най важното е че хората са добри, в бг има хиляди фактори заради които хората се озлобяват. Та излезте малко, не за постоянно, за 1 година поне да видите как е по чужбина пък после обратно в доброто старо бг където са ни приятели и роднини... Идеята е да съберете по некой лев, за да не се оплаквате толко от безпаричие щото иначе в бг си е мизерийка. Да се усмихнете дет се вика. Пък и ще вкарата некой лев в икономиката на страната. Не че съм против протестите, ама в българия от как се помна се стачки и протести. Пак казвам - не че е лошо, ама само протестите нема да ни оправат. вервайте ми. С добро го казвам, да не почнете да ме нападате сега:]

    Коментиран от #189

  • 188 БОГ

    0 0 Отговор
    Абе, Симеоне , какво са ти виновни софиянци за поскъпването на горивото ? Вие в провинцията се стичате като стадо говеда към столицата, правите задръствания и 50 % от катастрофите в столицата са с участието на кола, която не е със софийска регистрация !!! Ние също сме недоволни от поскъпването и най-мащабните протести миналата година бяха в София ! Факт ! В провинцията, колко километра навърташ на ден? В София 40-50 км дневно са нормално нещо, така че изобщо недей да обвиняваш софиянци за поскъпването на дизела, бензина и газта, защото това се решава от небезизвестният г-н Златев, който държи монопола на горивата и крайно време е да се запитаме ДОКОГА ?!?
  • 189 БАХУРА

    0 0 Отговор

    До коментар #187 от "софето_рулира":

    @187 ДА НЕ СИ ПОМИСЛИ ЧЕ СИ ПЪРВИЯТ БЪЛГАРИН,КОЙТО Е ИЗЛЯЗЪЛ ДА РАБОТИ НАВЪН,НЯМА И ДА СИ ПОСЛЕДНИЯ.ПРОЧЕТОХ ТИ КОМЕНТАРА,НО НЕВИДЯХ ДА СИ НАПИСАЛ НЕЩО ЗА СТАТИЯТА.ИНАЧЕ БРАВО,ЧЕ СИ СЕ ОРИЕНТИРАЛ НАВЪН.ЖЕЛАЯ ТИ НА ТЕБ И НА СЪПРУГАТА ТИ,НЕ ЕДНА ГОДИНА,А КОЛКОТО СЕ МОЖЕ ПОВЕЧЕ ДА ОСТАНЕТЕ ТАМ,А И АКО Е ЗА ПОСТОЯННО ОЩЕ ПО ДОБРЕ.НЕ МИСЛЕТЕ ЗА ВАС,А ЗА ДЕЦАТА СИ.КЪСМЕТ.КОМ.N 186