Last news in Fakti

27 Юли, 2018 17:00 20 453 28

Ето защо питбулите в Сотиря разкъсали собственика си

  • кучета-
  • убийство-
  • собственик

Кучетата, нахапали в сряда собственика си до смърт в сливенското село Сотиря, са евтаназирани. Това съобщи началникът на Районното управление на МВР – Сливен Димитър Кикьов, цитиран от "Фокус". Разрешение за умъртвяването е било дадено от близък на загиналия.

Според полицията, кучетата са отглеждани за разплод в нелегален развъдник. Животните, причинили смъртта на стопанина си били осем. Приятел на загиналия, който станал свидетел на инцидента, твърдял, че нападението се случило по време на разходка на поляна до дома на загиналия. Неочаквано край животните се появил млад мъж. Животните се спуснали към минувача, стопанинът се опитал да ги спре, и кучетата прехвърлили агресията си към него. Според Кикьов, това са предварителни данни и тепърва ще се изяснява дали показанията отговарят на действителността.

Няма данни животните да са били развъждани за нелегални боеве. По-интересно, според полицията е, че в непосредствена близост до развъдника, имало добре гледана поляна с канабис. Насажденията са отрити при издирване на избягалите животни.

След залавянето им те са предадени на фирмата, с която Община Сливен има договор за кастрация на бездомни животни, за изпълняване на евтаназията.

Междувременно полицията в Сливен работи по още два случая на развъждане на кучета от различни породи без надлежното разрешение. През следващата седмица по сигналите ще бъде извършена съвместна проверка от представители на полицията, Община Сливен и БАБХ – Сливен.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Моамар

    54 5 Отговор
    Aйде сега и другите стопани да бъдат евтаназирани от питбулите си ..... до всеки питбул - материал а нямаме място, с 50-60% ............
  • 2 Такива кучета рано или късно ще създадът

    50 16 Отговор
    Проблеми за всеки който е в близост до тях ... Какво друго да очакваш от едни създания, създани от Краварските изчадия.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 vasik atanasova

    57 4 Отговор
    ДАЛИ Е ИСТИНА ТОВА
    ЧУДНО МИ Е КАК ЩЕ ИЗЛЕЗЕШ С ОСЕМ ПИТ БУЛА
    ЧЕ И ДА ГИ УДЪРЖИШ
    НЕНОРМАЛНА РАБОТА Е ТОВА
  • 5 Ghost

    115 6 Отговор
    Абе кучетата са обучени за боеве,доколкото това може да се нарича обучение.Държат ги гладни и жадни в тъмни помещения и през няколко дена им дават по едно живо пиле..Така животното развива инстинкта си да убива и яде жертвата си.Чувал съм даже че някои дори събират бездомните кучета за да бъдат убивани от питбули.Тъпчат ги със стероиди за да стават още по-агресивни и силни.Кучеатата нямат вина,по-голям звяр от хората няма,помнете!

    Коментиран от #16

  • 6 Някой

    44 5 Отговор
    Няма Държава управниците ги интересува единствено да крадът и такива типове като този измъчват и превръщат питбулите в зверове с цел печалба, нищо не работят продават дрога и няма кой да им каже копче браво на кучетата перфектно свършена работа.
  • 7 Дебелян

    32 17 Отговор
    Ами да забраним колите, защото около 1000 души умират ежегодно?
    А колко души умират от близките си, убити от деца, внуци и т.н.?
    За да има такива случаи-с кучета означава, че този който ги гледа не ги е гледал както трябва и не става за такива животни.

    Коментиран от #8

  • 8 hmhmhm

    25 14 Отговор

    До коментар #7 от "Дебелян":

    Я пак помисли? Колата действа спрямо човека който я управяла и способностите да преминава или не едно или няколко препятствия. Колата се управлява от човек за сега. Кучетата не са управляеми в 50% от случвайте казва им се ела тук и те си правят каквото си искат така че мълчи ако нямаш какво да кажеш.
  • 9 никои

    4 14 Отговор
    убици ку4ета
  • 10 ИЯО

    16 4 Отговор
    Кучета го яли умрелия-жалко за канабиса дето стана зян....:Щ
  • 11 Ха-ха-ха

    24 4 Отговор
    Едно време в пограничните войски граничарските кучета се гледаха от войниците.Хранеха се много добре, обучаваха се и нямаше подобни инциденти.Ако собственика им ги е озлобявал нарочно и преди това,сега само е имало сгоден случай да го нападнат.Със сигурност едно от кучетата е било титуляра между тях и не му е имало никакво доверие и го е мразело по някаква причина.Все няколко ако са го смятали за стопанин щяха да го защитят и да се збият помежду си.
  • 12 Ха-ха-ха

    7 4 Отговор
    Едно време в пограничните войски граничарските кучета се гледаха от войниците.Хранеха се много добре, обучаваха се и нямаше подобни инциденти.Ако собственика им ги е озлобявал нарочно и преди това,сега само е имало сгоден случай да го нападнат.Със сигурност едно от кучетата е било титуляра между тях и не му е имало никакво доверие и го е мразело по някаква причина.Все няколко ако са го смятали за стопанин щяха да го защитят и да се збият помежду си.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 патето яки

    20 6 Отговор
    Кучета фекалии, кучета фекалии, изядоха професоре, детето и ....... - Кучешка държава
  • 15 Тодор

    12 7 Отговор
    На убийството,сега евтанизиране ли му викат?
  • 16 По гори и води

    26 1 Отговор

    До коментар #5 от "Ghost":

    Съвсем не е задължително кучетата да бъдат обучавани за бой , за да нападат. Има необятно количество случки , на кучешка агресия и от наглед кротки до тогава домашни любимци. Мога да ти изнеса лекция за това как се обучават бойни кучета , и това за тъмни стаи , гладни , жадни са пълни глупости. Кучета за бой , не ходят и не се пускат заедно да обикалят , щото едно бойно обучено куче, напада всяко първо куче което види около него, за това , ако са повече,се държат отделно. Кучетата за бой си личат отдалече , с множество белези от рани , липсващи парчета кожа, и това веднага прави недвусмислено впечатление . Извода , това не са бойни кучета , а безхаберно развъждана глутница от опасни кучета , която е въпрос на време да стори бела. Кучетата в глутница развиват инстинкти на диви животни, със строга ерархия , и по силните индивиди се стремят да застанат начело в тази ерархия , и това се доказва в "бойна" обстановка . Едно куче застава начело и повежда групата, по принцип това би трябвало да го прави водача човек , но уви слаб водач ,не знае как, или групата не го хареса , го премахва. Питбула е праволинейно куче,със здрава захапка, тръгне ли един път , трудно може да бъде спряно, и за това са едни от най-опасните породи.

    Коментиран от #28

  • 17 БАЙ МИЛЕ

    20 1 Отговор
    СОБСТВЕНИКА САМ СИ Е ВИНОВЕН...
    КАТО Е ИМАЛ ТОЛКОЗ КУЧЕТА,ОПАСНА ПОРОДА И СЛЕД КАТО ГИ ИЗКАРВА СРЕД ДРУГИ ХОРА ДА ИМ Е СЛОЖИЛ НАМОРДНИЦИ...И ПРОБЛЕМА ЩЕШЕ ДА Е РЕШЕН...
  • 18 Georgi

    12 5 Отговор
    Кучето различава добрия от лошия човек за разлика от нас хората, стопанина им със сигурност е бил много лош
  • 19 Минко Минков

    12 1 Отговор
    Не видяхте ли аверчетата на този, където са го разкъсали на какво мязат, махленски, дилърчета, наркомани. Сега прочитам статията и гледам, отглеждало се канабис хахах, еми това е, то е ясно. Жалко че подрастващите момци, едно 60-70% от тях са ето такива главорези, напомпани, наркомани, дилъри, податливи на агресия, взлом и такива, неприятни нещица. Животното си е животно не е виновно, самата порода питбул, не трябва всеки втори гашник да я отглежда утях, защото не всеки има умствен капацитет и разсъдак да го гледа по правилен начин. Повечето който отглеждат питбули избиват комплекси по този начин. Аз така като ти видях тези, сигурно и средно образование нямат, дано имат 8-ми клас..От къде според вас да изкарват пари - Наркотици, проституция, бои с кучета..Всичко това идва защото няма държава, няма власт, няма ред ;)))
  • 20 Пинчера

    9 1 Отговор
    В САЩ пак Пудбули изядоха стопанката си,кучетата -4 бр. са и били любимци и не са обучавани за боеве.Гледайте Пинчери и Дакели хем злобни хем смели хем и малки идеални за пазачи.
    Има един ТИР паркинг единственото куче е един Пинчер по -добра аларма нема...
  • 21 Реализъм

    14 1 Отговор
    Кучета от определени породи и кучета с определени размери и сила на захапка трябва да са под режим подобно на оръжията....
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Иванов

    7 0 Отговор
    Не виждам нищо лошо в това, че тези зверове са изяли стопанина си, но апелирам към държавните органи да направят закон за звероидните породи, съгласно който, ако такова куче убие чужд човек, то собственикът му да лежи в затвора за предумишлено убийство. Пък нека си ги гледат хората, но при тези условия. Тогава чак ще проумеят, че отглеждат изчадия адови, които са създадени да убиват.
  • 24 Питам

    5 0 Отговор
    Кога ще евтаназират кучетата , които от 30 години ръфат България и народ и ?
  • 25 гост

    1 0 Отговор
    Аха, и никой не знае, че тези животни се развъждат, тренират и продават за боеве?!? В нашето село всеки знае кой се занимава с това, знае се и кога има боеве, само МВР нищо не е разбрало. Изведнъж селското момче започва да живее охолен живот, да си купува скъпи коли и мотори и да тренира кучета, повече от ясно е как става това.

    Коментиран от #27

  • 26 ghost

    1 0 Отговор
    Не са виновни кучетата.Стопанина е виновен.Кучето става такова каквото го възпита(не възпита)стопанина му.
  • 27 МВР

    0 0 Отговор

    До коментар #25 от "гост":

    От кое село си? Да направим проверка!
  • 28 Гринго

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "По гори и води":

    Много правилно се иска за личиси че имаш доста познаниа конкретно подхода на кучетата твоиа коментар е самата истина каквото и да гадаем е безмислено
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове