Last news in Fakti

22 Февруари, 2012 19:04 904 2

В МВР не са получавани бонуси

  • мвр-
  • бонуси
В МВР не са получавани бонуси - 1
Снимка: БГНЕС

Във връзка с публикации в медиите, че в МВР са раздавани бонуси през изтеклата година, сме длъжни да уточним, че това не отговаря на истината, се казва в съобщение на пресцентъра на вътрешното ведомство.

На служителите не са изплащани ДМС, суми, събирани от глоби и санкции. За това няма нормативно основание.

На основание чл. 205, ал. 1 и ал. 2 от Правилника за прилагане на Закона за МВР са изплатени индивидуални иколективни парични награди в размер на 58 447 лв.

Общите суми за индивидуални и колективни награди за служителите през изминалата година, разпределени по месеци, са както следва: януари - 3760 лева, февруари – 1880 лева, март – 2980 лева, април – 7300 лева, май – 2980 лева, юни – 2530 лева, юли – 6700 лева, август – 540 лева, септември – 200 лева, октомври – 540 лева, ноември – 2420 лева и декември – 26 617 лева.

За 2011 г. утвърдените в бюджета на МВР средства за парични награди са в размер на 100 хиляди лева. Съгласно чл. 205 от Правилника за прилагане на Закона за МВР с парична или предметна награда се награждават по всяко време на годината служители и колективи за професионално изпълнение на важни служебни задачи, както и за трайни професионални резултати.

В рамките на утвърдения в бюджета фонд „Награди” на МВР и неговите структури, с парична или предметна награда могат да награждават министърът на вътрешните работи - до две минимални работни заплати за страната - за индивидуална, и до четири, когато наградата е колективна; заместник-министрите и главният секретар на МВР - до една и половина минимални работни заплати за страната – за индивидуална, и до три, когато наградата е колективна; ръководителите на отделни структури - до една минимална работна заплата за страната.

От неизразходваните средства за награди 28 хиляди лева са пренасочени за операция на служител на МВР в Военнно-медицинската академия.

През 2011 г.  индивидуални награди са получили 66 служители, колективните награди са 450.

На служителите, осъществяващи охрана на Българската народна банка,  от бюджета на БНБ са изплатени суми в размер на 18 хиляди лева.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 връзки

    1 1 Отговор
    малко ли са им БОНУСИТЕ ПРИ ПЕНСИЯ ?!?!?????
  • 2 стар бук

    1 0 Отговор
    Те си вземат бонусите всеки ден и то в брой на ръка.