Last news in Fakti

23 Февруари, 2012 11:19 740 0

Информационна кампания по ОПАК

  • опак-
  • информационна кампания-
  • общини

Управляващият орган на Оперативна програма „Административен капацитет” (ОПАК) стартира информационна кампания по повод новата открита процедура за кандидатстване, насочена към общинските администрации.

Процедурата е по приоритетна ос І „Добро управление”, подприоритет  1.1 „Ефективна структура на държавната администрация”, бюджетна линия BG051PO002/12/1.1-04. Общият размер на безвъзмездната финансова помощ по процедурата е 5 млн. лв., минималната стойност за отделните проекти е 50 000 лв., а максималният праг – 200 000 лв. Проектите трябва да бъдат изпълнени в рамките на 18 месеца. Крайният срок за подаване на проектните предложения е 17 април 2012 г., 17:30 ч.

На информационните дни експертите от Управляващия орган на ОПАК ще представят Насоките за кандидатстване, Формуляра за кандидатстване и Бюджета. Подробно ще бъдат описани допустимите разходи, които могат да бъдат финансирани по ОПАК, както и най-често срещаните грешки и нередности при подаване на проектните предложения.

Пълният набор от документи за кандидатстване по процедурите е публикуван на сайта на ОПАК: www.opac.government.bg, както и на Единния информационен портал за обща и специализирана информация за управление на Структурните и Кохезионния фонд на ЕС: www.eufunds.bg.

 

Информационните дни ще се проведат в шестте района за планиране:

гр. София, 27 февруари
Хотел „Шератон”, зала „Средец”, от 11.00 ч. Регистрацията ще започне в 10.30 ч.

гр. Пловдив, 5 март
Новотел Пловдив, зала „Пловдив”, 10.00 ч.

гр. Бургас, 6 март
„Приморец Гранд хотел и Спа”, зала „Ахело”, 10.00 ч.

гр. Варна, 7 март
„Гранд хотел Димят”, зала „Рубин”, 10.00 ч.

гр. Ловеч, 8 март
Хотел „Президиум Палас”, Конферентна зала, 10.00 ч.

гр. Враца, 9 март
Търговско-промишлена палата – Враца, 10.00 ч.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА