Last news in Fakti

23 Февруари, 2012 11:24 925 3

КЗП пита знаем ли правата си пред банките

  • кзп-
  • права-
  • анкета

Комисията за защита на потребителите започва проучване за осведомеността на гражданите какви са правата им при ползване на финансови услуги. Поводът е Световният ден на потребителя, който се отбелязва на 15 март и има за цел да напомни правата на потребителите при пазаруване на стоки и услуги.

Тази година той ще се проведе под мотото: „Нашите пари, нашите права – кампания за реалния избор във финансовите услуги”. По този повод Комисията за защита на потребителите организира анкета сред гражданите за познанията им при ползване на финансови услуги. Анкетата е достъпна на http://www.potrebitel.eu/ и на сайта на КЗП.

Целта на проучването е да се установи до каква степен потребителите са запознати със своите права и задължения, когато ползват услугите на финансови институции. Резултатите от анкетата ще бъдат полезни, както за евентуална бъдеща кампания за повишаване потребителската култура в тази област, така и за контролната и превантивна дейност на институцията.

Потребителите могат да се включат в анкетата до 14 март. Резултатите ще бъдат публично оповестени на 15 март на пресконференция.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 соо

    0 0 Отговор
    Имаме ли права пред банките?
  • 2 ЙЕТИ

    0 0 Отговор
    Просто нямаме права.Ние сме дойните крави за банките.
  • 3 ...............

    0 0 Отговор
    Някой е излязъл от банката,и е хванал ЙЕТИ,или някой друг за яката,дал му е химикала,и го е накарал да подписва.Сигурно така правят банките.