Last news in Fakti

25 Февруари, 2012 19:14 1 245 0

Вятър и дъжд в неделя

  • прогноза за времето-
  • вятър-
  • дъжд

През нощта вятърът временно ще отслабне, без да стихва, а в Дунавската равнина ще бъде умерен, от запад. Минимални температури - между 0 и 5°. В София - около 2°, съобщават от НИМХ при БАН.

На 26 февруари вятърът от запад-северозапад отново временно ще се усили. Облачността ще е променлива, вече по-често значителна, но само на отделни места в южните райони от страната по-късно през деня ще превали слаб дъжд. Максимални температури - между 7 и 12°. В София - около 7°. През нощта срещу понеделник превалявания ще има на повече места в страната, а с понижението на температурите, дъждът ще започне да преминава в сняг.

Атмосферното налягане ще се понижи и ще бъде по-ниско от средното за месеца.

Над планините времето ще остане ветровито. Ще духа силен и бурен северозападен вятър, който към края на деня ще започне да се ориентира от север-североизток. Ще има предимно значителна облачност и след обяд, главно в планините на Югозападна България над 1600-1700 метра ще превали сняг, в по-ниското - дъжд. Максимална температура на 1200 метра - около 3°, на 2000 метра - около минус 4°. Ще започне понижение на температурите.

ПРОГНОЗА ЗА СКИ КУПАТА В БАНСКО

Утре преди обяд вятърът ще отслабне, но ще остане умерен до силен, от северозапад с тенденция към края на деня да се ориентира от север-североизток. Облачността ще е значителна, след обяд над 1600-1700 метра се очакват превалявания от сняг.

По Черноморието ще има променлива облачност, след обяд по-често значителна. Без валежи. Вятърът ще е до умерен, от запад-северозапад. Максимални температури - между 10 и 14°. Температурата на морската вода е от 3 до 5°. Вълнението на морето ще бъде 1 бал.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА