Last news in Fakti

17 Август, 2018 13:11 4 161 18

Защо поскъпва "Гражданската отговорност"?

  • гражданска отговорност-
  • цени-
  • застраховка

Новите цени на застраховката "Гражданска отговорност" вече са факт. На този фон услугата в Европа поевтинява.

"Основната причина, която се опитаха да ни пробутат, е решението на ВКС. Опитаха се да ни внушат, че решението идва от съда. Но има доклад на КФН, който показва, че парите, които се събрат, не са достатъчни за изплащане на обезщетенията. Би трябвало да имаме 12% по-малко пари за изплащане на обезщетения, но застрахователите твърдят, че са изплатили с 35 милиона повече. Кой казва истината и кой брои като Хитър Петър", попита в сутрешния блок на Bulgaria on air Богдан Милчев от Института за пътна безопасност.

На пътя винаги трябва да сме поготвени, защото опасности дебнат отвсякъде.

По думите на изпълнителния директор на застрахователно дружество Евгени Игнатов налице е намаляване на бройката на загиналите по пътищата, но за да бъде проследен реалният тренд, трябва да се борави с официалния европейски индекс.

"Спрямо него България изобщо не може да се похвали. Страната ни за 2016 г. е с индекс 122, а добрите практики в Европа са със стойности около 60. Смисълът на "Гражданската отговорност" е да утеши болките и страданията на пострадалите от пътните инциденти", посочи той.

Според Милчев правителството брои жертвите по пътищата и казва, че намаляват.

„Всеки брои и интерпретира както си поиска. Това е политическо решение. Българите не са готови да платят реалната цена на „Гражданската отговорност“, смята още експертът.

От своя страна Богдан Милчев заяви, че застраховките и обезщетенията в България са изключително ниски. Причината е, че се изплащат по политическа линии.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ХХХ

    44 0 Отговор
    Щото Бойко и поитическата, и не само мафия, искат да цедят хората до дупка! И понеже не могат от циганите, отнасят го българите.

    Услугата "Гражданска" не се подобрява с нищо. Единствено цената и скача с 70 % ... Безумно е за 20 годиният си кошник Пежо 206 (2.0 , 136 hp) от 140 лв. мин. год., сега да заплатя 260 лв.!!!!

    Коментиран от #14

  • 2 Щото

    38 1 Отговор
    Защото паплачта не се наяде,милиони са ѝ малко иска милиарди но би трябвало да хапне дръвцето,само публичен линч ще ги оправи и нищо друго
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 111

    24 0 Отговор
    https://fakti.bg/bulgaria/323250-emigrantite-se-vrashtat-na-16-i-septemvri-za-da-svalat-borisov !!! Ще се търси отговорност на всички престъпници от 1989 г. на сам, които ни превърнаха отново в роби .. , но не какво да е, а българско робство - на мафия и политици.
  • 5 Пак ни доят!

    29 0 Отговор
    Решението е просто : застрахователните, на които не им изнася да застраховат спират да го правят. Глупости са това, че работят на загуба. А и съдиите присъждат прекомерни обезщетения, като голяма част от тях им се връщат чрез адвокатите.
  • 6 Трънчев

    24 2 Отговор
    Поредният труден залък, който ще преглътнем, защото сме свикнали толкова години само да ни оправят. Не сме народ, а мърша. Актуално няколко десетилетия. Актуално и занапред.

    Коментиран от #11

  • 7 Димов

    21 3 Отговор
    Парите от ГО не стигат. Няма и да стигат, като с една и съща цена на застраховката караме тук в БГ, и навън в ЕС. А там блъснеш ли някого - петорно по-високи обезщетения се покриват.
    Няма как кола, която ще кара извън БГ, да мине на същата цена застраховка, като кола, която ще се кара само тук. Коли, които ще карат в ЕС, да си ги застраховат на по-високи цени. Защо и моят кошник, дето го ползвам до работа и обратно, да го таксуват и него, по-скъпо?
  • 8 ххх

    17 0 Отговор
    #6 Трънчев - Ами, хайде субиде се, бе човеко, най-накрая. И да правим промяна. Отвори линка от коментар номер 4. Нека престанем единствено да говорим. Да, смазани и пречупени сме. Но, да, от нас зависи да променим нещата. А с приказки не става. НУЖНИ СА ДЕЙСТВИЯ!
  • 9 АЙ стига бе

    15 1 Отговор
    Вдигат цените щото имат да плащат милиони по зелена карта и няма да има бонуси накрая на годината ако не си върнат парите от нас
  • 10 бббббб

    14 0 Отговор
    Поскъпва защото повечето компании са мутренски и държавата се управлява от техен човек.
  • 11 Иванов

    7 0 Отговор

    До коментар #6 от "Трънчев":

    Ами като е пълно с мърши като теб, актуално е! Какво става с протеста на жълтите павета? Разландисват се нашите хора. Това с гражданската може да се разреши моментално. Спира се задължението за такава застраховка и точка по въпроса. Всеки да си кара на свой риск! Гарантирам, че в рамките на 24 часа застрахователити не само ще нормализират цените спрямо доходите, но и бануси ще раздават- печени агнешки главички и прочие благи работи. Днес застрахователният картел е в опг с Бойо и си правят гаргара с народа. Но 16 септември наближава и не знам къде ще идат днешните дерибеи. На майце си в п...!
  • 12 Пиночет

    3 0 Отговор
    Утре вечер всичката сган на националния, патроните са от мен.
  • 13 CL500

    2 0 Отговор
    Аз не мога да разбера, защо тези плащания при ПТП, кръвнина за загинали до не знам кое коляно и т.н., трябва да се плаща солидарно от всички. Трябва да се въведе възможно най-скоро тоя архив с история за всеки водач - нарушения, колко са тежки и пр. и въз основа на това да се определят индивидуални цени за всеки. Казват, че тези данни тепърва ще се събират и трябват години, за да се натрупа тоя архив. Ами не може ли тези застрахователи да поработят няколко години с намалени печалби (защото далеч няма да фалират тез иззедници), ами трябва все народа да покрива всичко. Ами не може ли тези пари да се търсят лично и нацяло само от виновниците за ПТП-то. Все оправдания, все обяснения и все народът плаща...
  • 14 гост

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "ХХХ":

    Първо ще проверим как са застраховките и в другите страни в ЕС и ако в Гърция или в Румъния са по евтини ще направя там.
  • 15 гостилничар

    2 0 Отговор
    Ама то не само роднини до трето коляно, но и близки приятели , братовчеди и кой ли още не? Примерно аз чеша комшийката от първия етаж, мъжът и се пребива, а аз ще гушна кинти, защото трябва да споделя мъката на вдовицата. Е това ако не е далавера за циганите, ( пардон, за бойковия електорат), здраве му кажи
  • 16 Владо

    2 0 Отговор
    Нищо не плащат поредния рекет
  • 17 рой

    2 0 Отговор
    Селото се указа тъкмо у града - ситуацията е следната, много диви селяни забогатяха рязко от продажба на земи , супсидии и тем подобни тоест в ръцете им попадат пари за които дори не са мечтали . И какво прави селянин с пари - купува кола , не купува няколко автомобила и те естествено трябва да са застраховани и кво стаа - Милко Калаиджиев го е испял - Я елате пиленца при батко..........
  • 18 Грую

    2 0 Отговор
    На застрахователните премии се гледа като на пари за разпределяне между брокери, служители и началници на дружествата, а ако нещо остане се източва от щетите!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове