Last news in Fakti

27 Февруари, 2012 10:37 1 117 0

Родители искат оставката на зам.-главния прокурор

  • валери първанов-
  • борис велчев-
  • деца
Родители искат оставката на зам.-главния прокурор - 1
Снимка: БГНЕС

Родители на убити и пострадали деца при катастрофи, сред които и семействата на жертвите от трагедията в Симеоновград, изпратиха отворено писмо до президента, премиера, ВСС, омбудсмана, главния прокурор и министъра на правосъдието, в което настояват за оставката на заместника на Борис Велчев.

Повод за искането е изказване на  заместник-главния прокурор при ВКП Валери Първанов пред медиите. В телевизионно предаване той заяви, че прокурори и съдии дават условни присъди на виновните убийци по пътищата, защото това била "държавна политика", поради простата причина, че затворите в страната били препълнени.

"Ами, то деца си умират по най-различни причини", заяви Първанов в същия разговор, сякаш има някакъв процент смъртност на деца, който е нормален за страната и е планиран. Това може и да е така, може и това да е държавна политика, но е цинично да го кажеш в очите на хора, погребали смисъла на живота си", се казва в писмото на родителите.

За това изказване на Валери Първанов, почернените родители настояват за неговата оставка, както и за проверка дали това е държавната политика до момента.

“Време е в България да се изготвят такива закони, които да важат за цялото общество, а не за пари или власт имащия индивид. Двадесет години са достатъчен период за анализ да се види кой закон или кой текст или алинея не съответстват на съвремието ни. Вярваме, че всичките ни искания и въпроси ще получат бърз и адекватен отговор, този отговор и очаква цялото общество в страната, но най-много ние, родители на загиналите и пострадали при ПТП”, заявяват още в писмото си почернените родители.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА