Last news in Fakti

4 Март, 2012 13:32 830 4

Не приемат извинението на зам.-главния прокурор

  • валери първанов-
  • борис велчев
Не приемат извинението на зам.-главния прокурор - 1
Снимка: БГНЕС

Родители на загинали при катастрофи деца не приемат извинението на заместник-главния прокурор Валери Първанов. Това става ясно от писмо на семействата до главния прокурор Борис Велчев.

Преди дни те изпратиха отворено писмо до президента, премиера, ВСС, омбудсмана, главния прокурор и министъра на правосъдието, в което настояват за оставката на заместника на Борис Велчев. Повод за искането е изказване на заместник-главния прокурор при ВКП Валери Първанов пред медиите.

В телевизионно предаване той заяви, че прокурори и съдии дават условни присъди на виновните убийци по пътищата, защото това била „държавна политика“, поради простата причина, че затворите в страната били препълнени.

„Ами, то деца си умират по най-различни причини“, заяви Първанов в същия разговор, сякаш има някакъв процент смъртност на деца, който е нормален за страната и е планиран. Това може и да е така, може и това да е държавна политика, но е цинично да го кажеш в очите на хора, погребали смисъла на живота си“, се казва в писмото на родителите.

Чрез сайта на прокуратурата Първанов поднесе днес извинение към родителите, загубили децата си при ПТП-та. Велчев също се извини от името на прокуратурата.

Във второто си писмо до главния прокурор семействата на загинали деца питат "защо прокуратурата води политика, различна от държавната". Родителите искат по строги и ефективни присъди за причинителите на смърт на пътя.

"Не търсим извинения, а реални действия", пишат родителите в писмото до Борис Велчев и окачествяват отговорът на Велчев като неприемлив.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПОПЙОРДАНОВ

    0 0 Отговор
    АМИ ДАЙТЕ ДА ОТРЕПЯТ ДЕТЕТО НА НЯКОЙ ПРОКУРОР НА УЛИЗАЦА ЧЕ ДА ПОЧНАТ ДА МИСЛЯТ ТРЕЗВО!ДА НЕ ЗАЩИТАВАТ ТЕЗИ КОИТО КАРАТ И УБИВАТ!ОСЕБЕННО ТЕЗИ КОИТО ПИЯТ И КАРАТ ЗАТВОР ОТ 5-10 ГОД!КОРУМПИРАНИ СА ТЕЯ ПРОКУРОРИ,НЯМАТ НАЯЖДАНЕ!ЗАРАДИ ЛИЧНАТА СИ АЛЧНОСТ НЕ ПРАВЯТ СУРОВИ ЗАКОНИ ЗА ДА МОГАТ ДА ИМ ДАВАТ ГОЛЕМИ РОШВЕТИ!НЕ ВИЖДАТЕ ЛИ ГОСПОДА ПРОКУРОРИ НАКЪДЕ ВОДИТЕ ДЪРЖАВАТА С ВАШАТА БЕЗУДГОВОРНОСТ???
  • 2 Канада

    0 0 Отговор
    съд,прокуратура,адвокати,полиция....най-голямата из..т на корумпирана българия!водена от нашите мили политици които замазват очите в чужбина на своите колеги....как престъпноста намаляла,как имало голям напредък в съдебната система,такъв напредък има че убийците се разхождат по улиците и изпълняват техните поръчки(пресен пример с маргините),как било овладяно положението на кризата(затова има хора които ровят по кофите от глад),...големи циркаджии са всички политици,1.място е отредено на полицая Борисов,които размина и диктатора Живков...2.лакея Цветанов 3.мазния Първанов....всички се подреждат според уменията да са добри артисти на сцената.Аз живея в Канада,много странно защо тук на запад има достатачно място в затворите дори и за алчни и корумпирани политици..не е зле и в бг да се намери!
  • 3 софиа

    0 0 Отговор
    ооо ще се извиняват и замесници и прокурори нали виждат че обществото негодува и като си заминат няма да могат да крадът,кой го топли тяхните извинения?!даже и г.....ве ще ближат само и само да си стоят на местата че не са откраднали достатачно и нямат наяждане!Техните деца са живи и здрави какво ги интересува за другите.
  • 4 Тъпото Копеле

    0 0 Отговор
    Този цинизъм е върха на айсберга. Това е философията на висшите етажи на властта. За тях обикновенния човек, неговите болки, радости, мечти и стремежи са нищо. За тях ние сме нищо. Стадо гласоподаватели, които само от време на време се пречкат.