28 Февруари, 2012 09:25 1 866 6

Андрей Райчев: България при Борисов си купува безвремие

  • андрей райчев-
  • евгений дайнов-
  • герб-
  • бойко борисов
Андрей Райчев: България при Борисов си купува безвремие - 1
Снимка: БГНЕС

„Свидетели сме на една типична зима – скандал след скандал. Засега рейтингът на правителството държи. Нищо необичайно не се случва”, каза пред бТВ социологът Андрей Райчев.

Той отбеляза, че волята за реформи на правителството е сведена до нула. Той даде като пример здравеопазването, образованието, случващото се в БДЖ.

"Защо? Защото, от една страна, пари няма, а от друга – тези системи са скъпи", посочи Райчев.

По думите му: „България при Борисов си купува безвремие”.

В началото правителството беше следното: уникално, накокошинено, наперено, публични арести, самохвалство с един общ знаменател – "ние сме най-добрите, уникалните, моралните". Но преди една година, миналата зима, бе големият срив на ГЕРБ. Там беше Мишо Бирата, едни флашки се разнасяха, апартаментите на Цветан Цветанов", заяви социологът Андрей Райчев.

Според Андрей Райчев страната ни в близките години ще вземе нов заем.

„Манджата с грозде в страната доказа, че и това правителство не се различава от предишните. В момента брожението е да се раздават „черпаци” на някои", заяви пък политологът проф. Евгений Дайнов.

"Нещата се нагласят хората с черпаците да получават в оставащото време до края на мандата, посочи Дайнов.

Той бе категоричен, че с това правителство сме до тук.

„Изключително горчиво заключение. Но това е положението”, добави политологът.

По думите му в момента, в който държавната политика се преподрежда така, че да господстват монополите, то е ясно, че ще падат глави на чиновници, защото това е много удобно.

Според Дайнов се фаворизира държавната служба и монополите, колкото повече са монополите, толкова повече ще са заемите.

„Пътят ни е към Гърция”, предупреди Дайнов. Според него икономиката ни не работи, което ще доведе до взимането на нов заем. Няма откъде да дойдат пари, освен отвън, добави още Дайнов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 госта

    2 0 Отговор
    А добър ден!Чак сега ли се сетихте че теа гербаджии не стават за нищо ве??ЧЕп за зеле не става от Боко.Дедоизживял се медиен хвалипръцко!Ама довчера го дундуркахте и вие,какъв герой бил,такъв бил онаксъв бил-пък той си е един махленски бандит и мафиот Бойко.Ама не- медиите го крепяха кат рохко яйце да не му пада рейтинга,нищо че лъсна далаверата му с Мишо бирата,нищо че Цветанов добил незаконно имоти и апартаменти!Будалясвахте народа че мноо свястни били Герб,че по-честни от тях нямало,зомбирахте народа да им вярва сляпо докато докараха нещата до безизходица.Лъсна сега цялата истина-страната и народа са докарани до безизходица.Хората са съсипани и няма надежда за нещо по-добро!
  • 2 КОЙ СИ ТИ ?

    1 0 Отговор
    Хорааааа бягайтеееееееееее кой където свари - и клошари да сте навънка ще сте по добре от тука. ТЕРМИНАЛ 2 - ЛЕТИЩЕ СОФИЯ
  • 3 Vancho

    0 2 Отговор
    Тука си е супер, ........... мързеливи, а от досегашните тези са най-читави, или искате Огнян Донев да ВИ е премиер ?
  • 4 тапака

    0 0 Отговор
    до госта1 А добър вечер колега време е да взимаме тоягите и в парламента по дред в картуните сини жълти червени и шарените гербери бой и да връщат накрадените мангизи
  • 5 Ильо войвода

    0 0 Отговор
    Райчев, заем ще има още тази година! Глави ще падат защото от Брюксел така са казали (също един посланник) Райчев прогнозите ти не струват 5 пари, комунизма си отива!!!
  • 6 чичопей

    0 0 Отговор
    Чака ни съдбата на Гърция.Така ли?!
    Но Гърция 30 години живее охолно, а България я ограбват, разпарчетосват, съсипват също толкова години.
    Характер имали съседите- как не, като спестяванията им в чужди банки са почти равни на дълга им.
    А на редовите българи къде са им парите? - в пирамиди, фараони, бухалкови безнесмени, кредитни милионери и приватизатори... На всичко отгоре и отвън и отвътре са навиквани, че са мързеливи...

    Откъде да се вземе енергия за съпротивата на съседите?
    Всичко е планирано и извършено по съвършено нагъл и безупречен , т.е. законов начин.
    Не упреквайте хората, те просто са притиснати до стената и мизерния доход е единствената им възможност да поддържат семействта си.
    Сигурна съм в справедливостта на Съдбата - само тя е на страната на народа и хулителите и грабителите му ще си платят.
    Тежко ни и горко дотогава.
    Майцеругатели престъпни!- Това сте всички вие -царе, премиери и и министри...