Last news in Fakti

31 Август, 2018 12:16 7 278 69

Премиерът изхвърли трима министри заради Своге

  • оставка-
  • оставки-
  • бойко борисов-
  • ивайло московски-
  • валентин радев-
  • николай нанков

Причината е катастрофата край Своге, при която загинаха 17 души

Тримата министри - на транспорта Ивайло Московски, на вътрешните работи Валентин Радев и на регионалното развитие Николай Нанков, са подали оставка. Това е станало по искане на премиера Бойко Борисов.

Пресцентърът на правителството съобщи, че министър - председателят е поискал оставките на тримата министри във връзка с тежката катастрофа край Своге, в която загинаха 17 души.

Източници на ФАКТИ разкриха, че първи е подал оставка Ивайло Московски. След подаването на оставката си той е напуснал и сградата на правителството.

В сряда, на последното редовно заседание на кабинета, премиерът заяви, че никой от виновните за жестоката катастрофа край Своге няма да бъде закрилян или пощаден.

"Всяко длъжностно лице, което не си е свършило работата, ще бъде подведено и под съдебна отговорност, и ще му бъде поискана и политическа отговорност", увери Борисов.

Така постъпваме ние в партия ГЕРБ. Така се носи политическа отговорност. Имахме нужда от тези дни, за да можем ние като министри да предадем всички документи около катастрофата край Своге в следствието и прокуратурата. Това заяви Валентин Радев. Той посочи, че нищо не е скрито и компетентните органи ще могат да си свършат работата.

Николай Нанков припомни, че още в неделя е заявил, че е готов да подаде оставка заради катастрофата.

И тримата министри подчертаха, че са готови да понесат отговорност за случилото се край Своге. Очаква се следващата седмица оставките да бъдат внесени за гласуване в парламента.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тройчо

    48 2 Отговор
    По-добре късно отколкото никога!
  • 2 Тройчо

    51 7 Отговор
    Само дето няма да им гласуват оставките...
  • 3 груйо

    120 17 Отговор
    Още по добре и Б.Борисов да подаде оставка.
  • 4 Свинетка

    89 6 Отговор
    Баце, недей - аз съм виновна. Мене накажи. Полъгах и взех рушвет. Ама то беше от любов към тебе - да ти купувам суджук.
  • 5 ИМА РАЗЛИКА

    46 0 Отговор
    ХВЪРЛИЛ,ПОДАЛ,ПОИСКАХА МУ ОСТАВКАТА...
  • 6 vvvvv

    70 5 Отговор
    Не са само те виновни. Правителството е вредно и съсипва всички институции.
  • 7 Ръб:

    91 15 Отговор
    БОРИСОВ, АКО ИМАШЕ ЕЛЕМЕНТАРНО ДОСТОЙНСТВО И УВАЖЕНИЕ КЪМ ЗАГИНАЛИТЕ, ЩЕШЕ ДА ПОДАДЕ ОСТАВКА МОМЕНТАЛНО..., НО ТОЙ ПРАВИ ВСИЧКО ЗА ДА ОТЪРВЕ КОЖАТА И ДА ПРОДЪЛЖИ ПО СТАРО МУ!!! ТА НАЛИ БОРИСОВ БЕШЕ ГУРУТО НА БГ-ПЪТИЩАТА??....АМА САМО ДЕТО МИЛИОНИ БЪЛГАРИ ЗНАЯТ СХЕМИТЕ ЗА ГРАБЕЖИ И КОРУПЦИОННИ МУШИНГИИ В БЪЛГАРИЯ, НО НАЛИ СМЕ СИ ОФФФЦЕ И ГИ ОСТАВЯМЕ ДА ОГРАБВАТ БЪЛГАРИЯ С МИЛИАРДИ ЕВРА!!!!! ОСТАВКАТА НА БОРИСОВ МОМЕНТАЛНООО!!!!
  • 8 Съвет

    78 10 Отговор
    Бойко, Бойко, и всичките ти министри да си отидат, не си ли заминеш и ти, няма да има излизане от блатото в което за десет години вкара България. Калпаво и безхаберно "управляваш" милата ни България и ти си го знаеш много добре.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Ръб

    44 6 Отговор
    ТРЯБВАШЕ ДА ЗАГИНАТ СТОТИЦИ И СТОТИЦИ ДУШИ В БЪЛГАРИЯ БОКОВА, ЧЕ ДА ЗАГОВОРЯТ НЯКОИ ИНСТИТУЦИИ,ЧЕ В БГ-БОКОВАТА КОЧИНА СЕ СТРОИ С НАЙ-НАЙ-ДОЛНОПРОБНИТЕ МАТЕРИАЛИ СТОТИЦИ КИЛОМЕТРИ ПЪТИЩА...ЗАЩО...,АМИ ЗА ДА СЕ УПОЛЗОТВОРЯТ ПО ЕДИН СПЕЦИАЛЕН НАЧИН МИЛИАРДИ ФИНИКИЙСКИ ЗНАЦИ!!!....А, НАРОДА ЛИ..?...ПРАСЕТА ГО ЯЛИ ...ДА СИ МРЪТ!!!
  • 11 гост

    23 1 Отговор
    Що ли ми се струва , че Трейс скоро ще има нови собственици , а някой от старите ще си спомнят сиромашките години !!
  • 12 Трънчев

    56 4 Отговор
    Не се лъжете от театъра.
    Това че няма да са министри, не означава, че няма да останат депутати, или членове на комисия, или всяка друга чиновническа длъжност, освен министър. Или че няма да си спретнат часта фирма за консултиране на някоя комисия.
    Батето се прави на мъж, ама си е чист тетър.
    Далаверите си вървят с пълна сила.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 патриотъ

    43 3 Отговор
    В нормалните държави това така не става!Оставка трябва да подаде цялото правителство,начело с Боко,а не да ми се прави на света вода ненапита!И не да им искат оставките,а сами трябва да си ги подадат!Тоя път нескопосаното герберско правителство настъпаха голямо говно и не трябва да има прошка-загинаха 17 невинни жертви заради техния непукизъм и безхаберие!Надявам се на 16.09 народът да му каже това в прав текст!

    Коментиран от #40

  • 16 Баце Браво

    4 20 Отговор
    Аз гласувам Баце да е цар! Няма какво да отлагаме повече.
  • 17 Оставковски

    32 3 Отговор
    А бай Бойо кога ще благоволи да ни остави? На него кой да му иска оставката? Стане нещо и хоп - махаме тоя и оня за да не ни махнат НАС!

    Коментиран от #58

  • 18 Враг

    31 3 Отговор
    Главния виновник няма ли да понесе отговорност и съдебна също, а именно министър Павлова. Или ще маскиране пак нещата и други бушони ще изгорят, а на нея никой няма да и търси отговорност защото е усновния играч във свитата за източване на пари тяхното им разпределяне.
  • 19 плевен

    17 1 Отговор
    Като държава не произвеждаме продукт, нямаме пари.Дупките са хиляди. И трагедиите ще се повтарят, ако ще да сменим сто министъра.Време е да решим дали искаме производство, или социални придобивки на всеки който изпуши по една цигара пред министерството си.
  • 20 Винкело

    35 2 Отговор
    Другарю Геенрал-премиер Борисов, майка загина в Бусчето с слепите миналата есен край Микре - там имаше 10жертви!!!Защо не отстранихте министри тогава?!Тя си отиде, заради екскурзия , която беше с тотално раздрънкан бус/къде е ДАИ/ и към кое министерство?Тези екскурзии бяха само с цел да се усвояват пари по програми за инвалиди!?Кое министерство отговаря за субсидиите от ЕС, а кое министерство отговаря за Инвалидите и Съюза на Слепите!?
    Ще съдя дуржавата в Стразбург!!!Организаторът - Съюза на Слепите никой не го подведе под Отговорност - ЗАЩО!Всичко прехвърлиха като вина на загиналия водач и забравиха за случая!!!
    Трагедията ни е същата , като на тези хора от Своге - а какво се промени от тогава до сега?!Така не става другарю Премиер.., а ако вашата майка беше на местото на загиналите, как ще се чувствате Вие!?Господ гледа над всички!?..и особено над онези дето са отговорни с БЕЗОТГОВОРНОСТТА си!?Гледа греховете ни.., и мъката която остава след безхаберието на грешките.., гледа-трупа и накрая идва сметката на всеки един от нас?!
  • 21 Разлютен

    14 19 Отговор
    Що за език "Премиерът изхвърли трима министри"?!? Това да не са парцали, бе др. журналя?!? Това ли ви е културата на езика? Това ли ви е "уважението" към институциите, за което лицемерно пледирате по дебати насам-натам?

    Коментиран от #22

  • 22 Коментатор

    15 0 Отговор

    До коментар #21 от "Разлютен":

    Мдааа, нивото падна до кота (0-безкрайност)...
  • 23 Мръсник

    36 3 Отговор
    А Лилито Павлова?? 97лв винетка за асфалт с варовик? Не се накраде добичето, как изобщо спи това чудовище, 17 човека загинаха само при тази катастрофа, дали ако някой не е откраднал пари е щяло да има по-малко жертви? Защо се търси вината във шофьора само? Винаги така става миете си ръцете с малките хора. Как трябва да започне да се оправя път, мост и т.н само след злополука? След дъжд качулка.
  • 24 Ненене

    29 6 Отговор
    Борисов прибира най-голямата част от рушвета за поръчките! Той също не само трябва да си ходи, но и да бъде съден за целия геноцид на българите и съсипването на България
  • 25 Усмивката

    22 3 Отговор
    Всъшност истината е , този пътен „инцидент” иде за да покаже ,колко прогнила е държавата ни.От КОРУПЦИЯ...И ако днес ъ пътен ,вчера беше криминален..то утре ще е в некое друго прав. ведомство .За това иде реч.Не няколко министри ще излекува държавата.Тя е за интензивното и реанимация.ТЯ Е ПЪТНИК .От симптомите които са страшни Има тумор който е пуснал много метастазии.Органите ги има но не работят.Кръвта почти липсва.Лекарите казват в този случай. Бзмислено е да се лекуват метастазии ако не се отстрани главният тумор....Всички вече го знаеме кой е....
  • 26 Куче влачи

    21 0 Отговор
    Познатата схема. Става нещо-раздувки по медиите-оставки. Или инъче казано "кучето си лае, керванът си върви"
  • 27 Антон

    36 1 Отговор
    Банкянския разбра че му се разклати стола и побърза да им поисла оставки на тримата. Кажете за свинетка, за онези 20 приели пътя без възражения , за собственика на фирмата ще има ли арест и разбира се кога пожарникарчето мисли да си заминава
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Гост

    15 0 Отговор
    Няма да се изненадам ако и тримата влезнат в новият орган за контрол!
  • 30 Анонимен

    15 2 Отговор
    Борисов е глупак.
    Да изхвърля министри в този момент е като скочил парашутист, на който не му се е отворил парашута, да си изпразва джобовете, за да намали теглото.
    Не можеш да победиш гравитацията, Бойко! Разкарай се!
  • 31 Тиквун

    6 2 Отговор
    До Матриала:А бе оставете ме на мира искам поне 3-ти мандат да изкарам,КТБ,ОЛИМПИК,ЧЕЗ,СТРАНДЖА,СВОГЕ,СИЛИСТАР това са глупости строим магистрали какво искате повече ,обещавам ако завърша мандата ще сте под 6 млн. Курнелия ви чака след мен аз само ви намазвам вазелинчето , а и друго Лилянката Павлова ви я готвя за някой министерски пост стига сте я тормозили
  • 32 Лилянка Павлова

    8 7 Отговор
    От 2019г. свинетката ще ви я нахлузя на 200лв.,ще плащате и ТОЛ такси не ме интересува а и ГО минимум 400лв. Това е положението

    Коментиран от #35

  • 33 Byg

    1 13 Отговор
    С тия ниски цени на винетки и пътен данък , какво да се случи.200 - 300 лв на година , по левче на ден как се поддържа хиляди километри път с левче на ден. За кафета и цигари гладния Българин харчи повече , ама за сигурност му се виждат много , каквото даваш , това получаваш , качеството струва пари с трици маймуни не се хващат.
  • 34 впечатлен

    6 7 Отговор
    Наслушахме се и се начетохме на пълни безсмислици по повод катастрофата, отнела живота на много хора. И все пак има нещо крайно неясно. Рейсът на автопилот ли се е движел по невъзможния път? Имало ли е шофьор и носи ли той някаква отговорност за падането на рейса от пътя в пропастта, за пометената мантинела, или за всичко това са виновни министрите, рейсът и лошия път. По този път сефте ли минава някакво превозно средство или и друг път е имало движение и защо никой друг не е пострадал така? Всички останали пътища са в прекрасно състояние ли са, макар че поне от снимките се вижда, че този не е най-лошият? Просто не разбирам. Управлението на родната ми страна става все по-алогично и дразнещо. Ще има ли край някога? Когато наш шофьор, превозващ деца, на връщане от Дубровник скочи в река и загинаха сума ти деца, пътят ли беше виновен? Или задрямалият шофьор? Тук някъде се губи личната отговорност. Къде? Когато лекари допуснат грешка и уморят пациент пак ли министърът подава оставка? Какво става?!

    Коментиран от #69

  • 35 ей тролче

    8 1 Отговор

    До коментар #32 от "Лилянка Павлова":

    Пак си тук! И в тази тема си се изходил. 2.50 лв изкара
  • 36 Баш Гост

    10 0 Отговор
    Голяма загадка! От началото на годината станаха толкова катастрофи с автобуси, наводнения, влакова композиция затри цяло село. И нищо не се случи. Какво стана точно сега, че захвърчаха глави и се затърси всеобща отговорност? Може ли някой да даде светлина по въпроса?

    Коментиран от #52

  • 37 кУректор

    12 1 Отговор
    Заглавието трябва да е "Премиерът СЕ изхвърли ВЪРХУ трима министри ...." хахаххааа
  • 38 Иво

    15 0 Отговор
    Пак замазаха очите на тъпите българи. За да не се разплете чорапът докрай. Държавата е гноясала от корупция. Трима министри-три бушона и далавера продължава. Спи народе, спи!
  • 39 Жабок

    12 0 Отговор
    Аз ще ви кажа какво става.Нали помните как се хвалеше с тоя асфалт ,как асфалта не се яде ами яде се като се разрежда с варовик и половината се краде Сега нека се сетим кой най много се хвалеше с този асфалт ББ цвЦв и дебелото Лили с тънките крака Аз моля да си ходят .....нека повечежертви да няма а тези министри са жертва за замазване на положението За министър Радев мога само да съжалявам и за Ненков а за черния Московски не той отдавна е аут
  • 40 Комунист си нали

    3 5 Отговор

    До коментар #15 от "патриотъ":

    Дай пример за правителство в нормална държава което е дало цялото отставка.

    Коментиран от #66

  • 41 фея

    5 6 Отговор
    Да изчезва това предателско проруско правителство!
  • 42 ОСТАВКА / УВОЛНЕНИЕ / - СТАР ТРИК

    7 0 Отговор
    ВЪЛКА СИТ И АГНЕТО ЦЯЛО ! СИСТЕМАТА ПАК СИ Е ПО СТАРО ! Щастливи са наивните ! А ПРОМЯНА ДЕЙСТВЕНА НЯМА ! ДЪСТ ОН ДЪ ВИНД ! Прах в очите ! РЪГАЙ БОЙКО ! РЪГАЙ ЧУШШКИ В БОБА ! Ние сме мъжкар И и КАИШКОВЦИ ! Ние не сме хора а РАЯ покорна !
  • 43 Гост

    15 1 Отговор
    Твоята оставка кога ще подадеш?Некадърник прост.Престани да търсиш вината в другите.Ти си най големия виновник за всичко случващо се в държавата.
  • 44 До 32

    15 0 Отговор
    Съгласен съм да плащам за винетка,г-жо Свинетке,но ако минималната заплата в България стане 1000лв,а мин.пенсия-500лв,капиш?

    Коментиран от #53

  • 45 Голям Слон

    15 0 Отговор
    Московски отдавна трябваше да се самоизключи от правителството. Да, тогава, когато претрепа собстсвеното си дете нарушавайки собствените си разпоредби. В нормална държава този тип щеше отдавна да е посъдим. За Нанков какво да кажа... Този госпожин не прави разлика между ремарке и полуремарке, но иначе е транспортен министър. Изключвам цялата му друга некомпетентност, която струи във всяко действие и изказване..
  • 46 Гост

    9 0 Отговор
    Ако махнеш и Цецо и ще гласувам пак за теб.
  • 47 НКВД

    14 0 Отговор
    Наглец от класа, държи кокала да последно, вече глозга и хруштяла! жертва всичко, за да седи в креслото на министрски съвет.
  • 48 Petko

    4 0 Отговор
    А вие в талъсъми вярвате ли?
  • 49 А ДИНКО казва че е Бойко е мъжкар

    3 2 Отговор
    Да изберем Динко за следващият мандат ! И БЕЗ това свикнахме с лидери без хъс, държавност, чест, доблест и глава !
  • 50 ИСТИНАТА

    12 0 Отговор
    Тези години на управление на герб(бкп) след време в учебниците по история на България (ако не успеят да закрият държавата) ще е записана като най-срамнато и най-недостойното управление което е провеждало страшен геноцит срещу българския народ!!!
  • 51 3а плешивия

    6 0 Отговор
    Не не не трябва да ги съдят за непредумишлено убийство...
  • 52 сори

    9 0 Отговор

    До коментар #36 от "Баш Гост":

    Наближава 16 септември ...началото на края на Тиквата
  • 53 Лилянка Павлова

    2 0 Отговор

    До коментар #44 от "До 32":

    Сега като се намардам в някое от свободните министерски кресла ще видиш кон боб яде ли,министър асфалт пасе ли
  • 54 ......

    4 0 Отговор
    По точно, защото започнаха да говорят против златната му гъска Trace за това ги махна.
  • 55 Живите мъртви на България

    5 0 Отговор
    Ако трима министри не са си вършили системно работата, то явно и другите не стават. Особено Борисов.
  • 56 еща

    3 0 Отговор
    има още и още министри за изхвърляне нима здравеопазването е на ниво да не говорим за стандарта на живот с 400 лева как се живее а да не говорим за тези с 200 лв пенсия това говори за не добрата работа на цялото правителтво
  • 57 гост

    1 3 Отговор
    Като Ви чета коментарите се чудя на простотията ви, която обхваща 90 % от пишещите тук. Наистина инцидента е тежък, но в целия свят се случват и то с много по големи жертви. Спомняте ли си по колко човека загиваха на година на отсечката м/у Стара Загора и петолъчката / 40-50 души/ при великото управление на вашите любими комунисти.
  • 58 нов

    2 0 Отговор

    До коментар #17 от "Оставковски":

    "Вече сте дали оценка на този коментар. "' това е за повечето поста срещу Бай Той!!!!!
    До кога ще манипулирате вота?
  • 59 ХайСикТер

    2 0 Отговор
    Поредната пушилка която да прикрие смърдилката в ГРОБ!
  • 60 парадокс

    2 0 Отговор
    Пак се отварят портите за БСП и ДПС и то пак със жертви....тука нема оправия ей....на стари години ше ма изгонят от тука..
  • 61 боцмана

    2 0 Отговор
    Вън всички и от правителство и от народно събрание. В България депутатството го превърнаха в професия. Хора кога ще разберете , че със стари к...и нов бардак не става.
  • 62 Цирк

    1 1 Отговор
    Един шофьор...( Ако ще и най- добрия) уби 17 човека.... Е причина за 3 министерски оставки.... Даже да свали правителство, за това че се като го строило пътя е крало... Виждам че тоя човек не е за премиер, но ГЕРБ трябва да е на власт.
  • 63 КОЧА

    0 1 Отговор
    И КУРИТО ТРЯБВА ДА ОТПАДНЕ ЗАЩОТО ГОВОРИ И НИЩО НЕ ПРАВИ САМО ЛАПКА ОТ НАШИТЕ ПАРИ И ВЬРТИ Г-------А ............
  • 64 Геро

    3 0 Отговор
    Изедници народни Боко Цецо затвор боклуци мръсни
  • 65 Живите мъртви на България

    1 0 Отговор
    Борисов "изхвърли". Хайде по-полека със заглавията. Просто кръв му капе на сърцето, че ще трябва да преговаря с други какви суми да отиват при тях, какви при него. Борисов освен личните печалби, друго не го интересува.
  • 66 Усмивката

    0 0 Отговор

    До коментар #40 от "Комунист си нали":

    А ние за нормална държава ли ни вземаш.
  • 67 йцо

    0 0 Отговор
    всичките министри да смениш не се ли научат да работят за народа са а не да а са партийни пионке трябват мислещи хора видя се колко можаш и ти
  • 68 moni

    0 0 Отговор
    премиера да има някой него да го измъкне като напоен чесън
  • 69 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #34 от "впечатлен":

    Не се знае дали пък лекият автомобил не е допринесъл за произшествието,защото водачът му дава неадекватни показани?!?!?!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове