Last news in Fakti

5 Септември, 2018 16:20 3 380 33

Българите в Норвегия настояват за натиск към Осло заради отнети деца

  • българска общност-
  • норвегия-
  • барневерн

Българската общност в Норвегия разпространи протестна декларация, с която призова за незабавно връщане на децата на 11 български семейства, отнети от норвежката служба за закрила на детето "Барневерн", съобщи БНР.

Председателят на българската общност Валентин Желев поиска от държавните ни институции оказване на дипломатически натиск към Норвегия и ресктрикции спрямо норвежките фирми у нас:

"Ще организираме протестни акции, митинги, демонстрации, пресконференции, интервюта, разследване и ще използваме всякакви форми на гражданско неподчинение. Ще започнем акция по обединяване на всички етноси, които имат отнети деца в Норвегия за общ фронт срещу "Барневерн". Ще свидетелстваме навсякъде, където има организиран съдебен процес срещу "Барневерн".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Валентин

    27 32 Отговор
    Напуснали родината, а след това искат помощ от нея!

    Коментиран от #4, #8, #18

  • 2 гост

    39 11 Отговор
    Като си отишъл в чужда държава ще се съобразяваш, те какво си мислят, че на някой в Норвегия му пука за българите ли?

    Коментиран от #3, #5, #15

  • 3 емигрант

    6 14 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    Госте, ще разпространявам думите ти и тези българи ще те намерят бъди сигурен , начините са много но не ти завиждам какво ще направят с тебе

    Коментиран от #9

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 ай стига бе

    32 3 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    Ясно че на никой не му пука, но не може в държава която претендира да е еталон за всичко някаква държавна служба просто да дойде и да ти вземе децата......без да има някакви доказателства за вина или неспособност на родителите да ги отглеждат и без да се пита детето дали е съгласно да бъде отделено от тях, взимат ги насила. И всичко се прави по недоказан донос, за който доносникът(почти винаги норвежец)не носи никаква отговорност пред закона. Тия говеда са ялови и затова гледат да отмъкнат(под някакъв благовиден морален или поне законов предлог)децата на гастарбайтерите дето бачкат там. Вижте само какво направиха с Брейвик, тоя изтрепа сумати народ(включително и много деца)а те го затвориха в няква луксозна килия, от която ще излезе като му свърши смешната присъда дето му дадоха. Изобщо западняците се оказаха изключителен боклук, язък само за голямата им пропаганда и че ние им повярвахме.

    Коментиран от #10

  • 6 Просто е

    15 2 Отговор
    Всяка държава е такава, каквито са и правилата. Идеята на мигрантите да идат някъде, където им харесва, ама да си карат по техния си начин е погрешна.
  • 7 Димов

    21 2 Отговор
    Вие, двамата, май нямате деца, нали? Ако имахте, нямаше да дрънкате такива глупости така наперено. Човек, който има поне едно дете, милее дори за детето на врага си. Узаконено еничарство, насред свободна Европа, в 21-и век. Точно това е ювеналната юстиция. Децата, отнети по нейните "правила", стават или храненичета на педофили и гей двойки, или сексуални роби в арабскит свят, или донори на органи за богати и бездушни варвари. Барневерн се "интересува" от правата на детето само докато го отнеме от родителите му. От там, нататък, повече не се интересуват какво става с него. Яде ли, гладува ли, студува ли, проси ли, краде ли, проституира ли...... за тях случаят приключва, щом му намерят "приемници", пък колкото и лоши да са те. А както знаем, Норвегия е страна с обратен прираст на населението, и с най-много педофили и геи двойки. Решили са си проблема, като са узаконили еничарството. Отнемат предимно деца на чужденци. Дори на такива, които са с туристически статут, или са на гурбет, А НЕ техни граждани. От тях са пропищели сума и народи. Чудно ми е как ги търпят още? Да отнемеш насилствено дете, гражданин на друга държава, си е чисто посегателство срещу целият народ на тази държава. Все едно, ние тук, да почнем да отнемаме децата на туристите по черноморието, щото не ги възпитавали според нашите закони. Въпреки, че е по Норвежките закони, действията и принципите на Барневерн противоречат на правата на детето според УНИЦЕФ, и още една камара други законодателс

    Коментиран от #23

  • 8 Антон 1

    19 2 Отговор

    До коментар #1 от "Валентин":

    Голям дума не казвай ! Да не ти идва до главата ! И ,ако забелязваш никой не иска пари , хората искат подкрепа на действия ,които вече са предприели !

    Овце ! Тука само критикуващи овце !
  • 9 гост

    4 11 Отговор

    До коментар #3 от "емигрант":

    И като ме намерят ще им върнат децата ли?
  • 10 гост

    10 10 Отговор

    До коментар #5 от "ай стига бе":

    Ами кой ви е карал да ходите там? Това е ЧУЖДА държава и си е тяхна работа как ще живеят и какво ще правят. Българина не проумя, че никой не го иска и е неканен гост. Бял роб, който става само, за да върши евтина работа и да му крадат децата. Това са фактите, колкото и да е неудобно и да не искаме да си го признаем. И сами сме си виновни, защото вместо да си стегнем държавата, се пръснахме по света, сякаш ни е викал някой.

    Коментиран от #11, #17

  • 11 Антон 1

    9 7 Отговор

    До коментар #10 от "гост":

    Общи приказки от човек който си няма ханер от света !
    И кой говори за отнето деца само на българи ? Запознай се с проблема и тогава изказвай мнение ! Света че не е същия ! Не е нужно да учиш ,работиш и умреш на едно и също място ! Консерва !:):):):):)

    Коментиран от #12

  • 12 гост

    6 3 Отговор

    До коментар #11 от "Антон 1":

    ОК, аз нищо не знам, оправяйте се.

    Коментиран от #19

  • 13 Morgoth

    16 2 Отговор
    Ако мислят, че бъгарската държава може да окаже какъвто и да било натиск на Норвегия - много са далеч от истината. Също толкова далеч са с натиска върху Норвежките фирми, самите норвежци страдат наравно от "Барневерн", която се е изродила в структура от мафиотски тип. Но обединението на повече етноси и представянето на отнемането на децата им като етническа дискриминация, и провеждането на протести в Норвегия срещу дискриминацията би могло да окаже медиен натиск. Това е правилната стъпка.

    Коментиран от #14

  • 14 хаха

    7 5 Отговор

    До коментар #13 от "Morgoth":

    Оправихме нашата държава, тръгнахме и Норвегия да оправяме, евала, велик народ сме.

    Коментиран от #16

  • 15 Morgoth

    8 2 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    Принципно си прав, ако става дума просто за различна култура и за различни правила, с които трябва да се съобразяваш. Това обаче е проблем, който имат не само българите, но и самите норвежци. Става дума за сериозни грешки в системата, за отнемане на деца само по донос за много дълги периоди докато съда проучи всичко и се произнесе. Това нанася непоправими травми - тези деца в последствие развиват психологическите проблеми на изоставените. Да не говорим, че си позволяват да разделят братя и сестри за да може да захранят с държавни субсидии своята организация и повече приемните семейства. Има силни съмнения, че именно заради парите броя на взетите деца е значително завишен. Има и критики от ЕС, които обаче също не могат да влияят.
  • 16 Morgoth

    8 0 Отговор

    До коментар #14 от "хаха":

    Е имаме и опцията да им покажем как си мълчим. В това май сме още по-добри.
  • 17 Morgoth

    12 1 Отговор

    До коментар #10 от "гост":

    Всъщност искат ни и то на доста места. Работната им ръка не достига, а ние сме бели и сме християни, което ни прави по-поносими и по-незабележими. Недостига им е както за работници по строежите и по полето, така и във всички специалности изискващи висока квалификация, където бели роби няма, а нашите лекари и програмисти са високо ценени.

    Коментиран от #21

  • 18 Извън БГ

    6 1 Отговор

    До коментар #1 от "Валентин":

    Замислял ли си се каква е причината толкова българи да са извън родината си? ... Или ядно руптаеш, че не ти стиска? Ако е второто - не бой се, скоро и на теб ще ти опре ножа в кокала и ще се задействаш.

    Коментиран от #20

  • 19 Антон 1

    6 1 Отговор

    До коментар #12 от "гост":

    Сладур ! Истински ,натурален !
    Аз живея и работа в БГ ! Това не значи ,че ме мога да бъда съпричастен !
    Хората нещастни в БГ , се активират само когато проблема ги засяга и тях ! Нали си чувал за клишето “гражданско общество “! Няма такова тука ! За цената на тока /за това ,че е несправедливо висока навремето ,общо разбиране беше , че трябва да протестират само тези, които не могат да си платят тока /!
    Така ме изненада един колега на протеста : - И ти ли бе колега , и ти ли не можеш да си платиш тока !

    Чети Чудомир и Щастливеца !
    Прочети също колко пари вкарват емигрантите и как се отразява това ,включително и на теб ! Независимо какво работиш !
  • 20 България

    6 7 Отговор

    До коментар #18 от "Извън БГ":

    Аз съм се замислял. И не само замислял. За повечето българи заминаването за чужбина е изконна, органична мечта от зората на демокрацията. Тук понятия като Родина, патриотизъм , принадлежност др. нямат никакво място и не представляват особена ценност за тях. Е, големи родолюбци стават като видят дебелия в чужбина, ама само на книга. Българинът винаги е мечтал да бъде нискоквалифицирана прислуга на западняка. Не само, че мечтаеха да емигрират, ами считаха всички останали тук за глупаци, задръстеняци, безперспективни. А заминаването им беше съпътствано от голяма пропаганда. Така че, не съм ги жалил никога тези "родолюбци"!

    Коментиран от #22

  • 21 Антон 1

    4 1 Отговор

    До коментар #17 от "Morgoth":

    Подкрепям последните ти два поста ! Няма да те разберат ! Ние сме овцедушни !
  • 22 Антон 1

    7 1 Отговор

    До коментар #20 от "България":

    Не така всички под общ знаменател ! Уточнение ,аз живея в БГ !
    Когато си квалифициран , когато си работлив ,когато искаш да живееш в по чиста среда / цвла седмица в милионен град и обувките пак чисти / , когато искаш децата да бъдат възпитавани да уважават личното пространство и хората не за това каква кола или телефон , къща имат , а за това какво могат и как се отнасят с ближните , когато образованието е безплатно и некорумпирано , когато пенсионерите не избират между , топло ,храна и лекарства / и трите не може задно / , тогава ,ако ти стиска се изнасяш !
    На мен не ми стиска , поме за сега ! Много мои познати заминаха не за пари ! Никой не си мечтае да е слуга !
    Давам ти пример , а аз съм обикалял доста и тоя дето ,ти го настъпваш , той ти се извинява е нищо ! Община в Дания , привиква българи и ги пита дали децата четат достатъчно български книги ,за да не загубят идентичност ! Финансира пътните до съседен град с българско читалище , което пак датчаните финансират !
    Най -хубаво е у дома и повечето мечтаят да се върнат , но никой не е там от хубаво ! Да не ви идва до главата ! Интересно защо там продължителността на живота е по -голяма ?

    Коментиран от #25

  • 23 комшия

    6 0 Отговор

    До коментар #7 от "Димов":

    Не само деца - и акъл нямат, и морал, и изобщо човешки облик.
  • 24 пипи дългото чорапче

    4 0 Отговор
    Вие имате ли представа че и тук по донос идват от закрилата.Това знаете ли го?Живея на 2 етаж и под нас има една стара мома която като не работи стои на прозорците и знае всичко за хората в блока.Няколко пъти ми пресреща децата въпреки че аз не съм там.Издевателства и почва да чука по вратата.Тази жена учи задочно медицина ама вече прегрява.Беше подала донос че децата ми шуме ли на дата а точно тогава не бяхме в София. Дойдоха на проверка.После децата ми ги беше страх да излизат сами заради нея.Докато най накрая ми писна и и казах всичко.От 2 седмици не се е обаждал а.

    Коментиран от #32

  • 25 България

    5 0 Отговор

    До коментар #22 от "Антон 1":

    Съгласен съм с всичко, което каза! Но този "рай" там, хората са си го създали. А ние искаме наготово да живеем в него. Дори да имаме престижна професия или квалифицирани умения и отидем да живеем там, пак е наготово. И когато емигрираме по този начин, не само че няма да изградим нещо подобно у нас, ами въобще няма да имаме държава. Половината са се пръснали по света и уж милеят за България ама отдалече, а другата половина е тук. Малка част от тукашната половина върти далавери по разни чиновнически служби, а по-голямата част се е разединила, озлобила и се псуват по форумите по цял ден. Кой русофил, кой русофоб, кой американофил, кой комунист, кой демократ..... А така народ и държава не се прави. Затова серсеми като родните ни политици си развяват коня десетки години и трупат милиарди. Защото народът е прост и разединен.
  • 26 ivan4o

    5 1 Отговор
    За да натисне Б-я, тази педофилска държава наречена норвегия трябват ташаци и то големи
  • 27 Анонимен

    5 2 Отговор
    Грабвайте си децата и айде обратно в старата цивилизация. Тук такива проблеми няма.
  • 28 Альооо

    3 3 Отговор
    На който не му харесва, да не седи в Норвегия. Не стига , че са се отказали от България, ами сега и закрила търсят. Айде моля - не на нас тия!

    Коментиран от #29

  • 29 Антон 1

    2 1 Отговор

    До коментар #28 от "Альооо":

    Първобитни , примати !
  • 30 Йордан

    2 2 Отговор
    Хайде първо с проблемите по отнети деца в България чрез злоупотребата със ЗЗДН закон, пък после с този популизъм за протести митинги и пресконференции...то е ясно, че се цели удвояеснето на някое друго евро.
  • 31 пипи дългото чорапче

    2 0 Отговор
    Има много деца взети и в България. Да осиновил дете си плащаш да станеш приемен си плащаш.Имам познати нямаха деца но имаха 2 апартамента.Продадоха единия и хоп до 3 месеца имаха деца Българче та осиновени.МНОГО ХОРА без деца искат да станат приемни и да си ги осиновят но ако се появи някой с пари ти вземат детето и заминава в другото семейство.Иначе има ром чета .Друго семейство си взеха 2 деца приемно семейство но в момента който искаха да ги осиновят се намеси социалната и им ги взе от ръцете.Нямали пари и завели детето да си запали свещичка на Великден.Това им беше прегрешението.Социалните прибират пари
  • 32 Иво

    0 0 Отговор

    До коментар #24 от "пипи дългото чорапче":

    Колко е стара тази мома.Ако малко поне става ,мога да дойда и ще Ви помогна много бързо.Така ще я обработя,че ще се хили поне 5 години.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове