12 Септември, 2018 13:35 4 363 20

Шофьор на автобус пуши и ползва телефон, ДАИ и шефовете му мълчат

  • шофьор-
  • автобус

Шофьор на автобус по линията Ахтопол-София е заснет от пътничка да пуши въпреки забраната за тютюнопушене в превозни средства на обществения транспорт, съобщи "Дир.бг".

Сигналът е изпратен от инж. Деси Клеменсен, която е пътувала на 28 август т.г. в автобуса с регистрационен номер СА 4032 ВА на фирма "Етап Адрес".

"С оглед на зачестилите инциденти и смъртни случаи, не смятам поведението за нормално. Пушене по време на движение и говорене по време на движение или законът не важи в случая. Изпратих видеото на "Етап" - глас в пустиня. Трябва ли да се стигне до поредната трагедия, за да започнат проверки, създаване на комисии и органи?", пише жената.

Тя е изпратила сигнал за поведението на водача и до ДАИ, но не е получила отговор.

"Явно трябва да се стигне до поредния инцидент, за да има каквато и да е реакция. Говорене по телефона по време на движение, пушене на работното му място - шофьорът пуши от Бургас до София - за мен е скандално", заключва Деси Клеменсен.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ники

    11 9 Отговор
    Еми има сигнали вече , снимки и видеа ... с времето ше се оправят нещата ... това е правилния път .. до преди 10 години какви неша се случваха ама нямаше как да се документират ... сега е друго ...

    Коментиран от #14

  • 2 гост

    17 23 Отговор
    Една цигара изпушил- големи яйца!

    Коментиран от #5

  • 3 той

    25 26 Отговор
    На всички такива снимачи телефончето отзад.
  • 4 Свикнал с простотия и беззаконие

    9 6 Отговор
    Ми то като влезеш в автобуса и веднага те блъсва миризмата от пропити с цигарена смрад седалки и завеси, какво има да се чудите. Пак добре, че само шофьора е пушел, аз съм пътувал с БИОМЕТ - там и тая дето проверява билетите пушеше, двамата направо ни взеха здравето ама не се чудете - нощните рейсове са винаги така!!!
  • 5 567

    13 3 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    Това е била ПОРЕДНАТА ЦИГАРА, затова пътничката е била подготвена да включи запис и фото с телефона!
  • 6 ванката

    14 5 Отговор
    човека си живее нагло с просташкия си манталитет и липса на култура и някои от коментиращите са същите като него както виждам...
  • 7 Антисоциалист

    14 6 Отговор
    Господа, доносът на г-жата е основателен - според закон. Редно е шофьорът да спре автобуса, да излезе от него и да пуши извън него. Редно е да направи същото и при разговор по телефона. Тъй като освен този закон има и други, то редно е и доносничката да помоли шофьора да й разреши да го фотографира и при отказ да не го прави. Редно е и да го помоли да не нарушава реда, но тогава нямаше да може да доносничи. Доносите не са забранени, но са отвратителни.

    Коментиран от #9, #19

  • 8 гост

    5 9 Отговор
    На всички такива снимачи телефончето не само отзад а и в устата набити докрая с чук къде да пуши и да не говори с близките си, тогава ще пишат че спира автобуса да говори и пуши.
  • 9 Антонв

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "Антисоциалист":

    Евала ,направо ги разцепи!
  • 10 Пешо

    8 6 Отговор
    Сега шофьорът, ако и смъртните присъди да са отменени, да бъде разстрелян за кеф на доносницата. Може да го вържат за два автобуса и да разчленят тялото му на две. Пушил цигара - край, започва трета световна война!
  • 11 Кире

    7 4 Отговор
    Деси куписи кола и патувай с нея,така няма да те хваща яд че другия пуши
  • 12 али баба

    9 3 Отговор
    Първо пушенето в обществени места е неуважение към непушачите.Второ забранено е говоренето по телефон при шофиране и трето защищаващите го са същите мърлячи.Те е децата възпитават така .Скоро имаше видео как таксиметров шофьор изхвърля мърляч от колата си.И този трябва да го изхвърлят най брутално.

    Коментиран от #13

  • 13 хаха

    4 4 Отговор

    До коментар #12 от "али баба":

    Ти наверно си излязъл от пещерата .
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Ади

    7 6 Отговор
    Шофьорът, когато пуши назад не се усеща, а цялата смрад от събути обувки и от разни зрънчовци и от всякакво ядене е направо в носа на шофьора, но това никой не го интересува. Искате само сензации, дали сте хванали някой да пуши или..... Хора, когато си купувате билет не си купувате Автобуса. И не забравяйте, че и шофьорите са хора като вас и те искат нормално отношение.
  • 16 Жоро

    3 1 Отговор
    Аз ако не пуша не мога да карам.
  • 17 Бисер

    4 0 Отговор
    Шофьора говори с хендсфри,не знаех че това е забранено.
  • 18 Йорданова

    4 1 Отговор
    Едно време всички шофьори пиеха кафе и пушвха,но нямаше катастрофи,защото всеки си изкарваше книжката сега си ги купуват и тогава нямаше фльорци с телефони да обикалят по пътищата и да снимат.Побъркаха се с тези телефони.Шофьора трябва да я осъди,че го е снимала без негово разрешение.Шофьора може да е пушил електронна цигара и да е говорил с хенцфри.А вие си купете кола и не пътувайте с автобус
  • 19 Димитър Благоев

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Антисоциалист":

    Донос е когато го пишеш анонимно или с псевдоним "Антисоциалист", жената е писала на фирмата превозвач и никой не е реагирал. Ако имаш активна гражданска позиция и защитаваш правата на себе си и околните, не си страхлива мърша свряла се под седалката. Има и друг сценарий ММА боец от лека категория, "вежливо моли" шофьора да не пуши и да не говори по телефона до като шофира, Но ........“. Питам, кой после ще кара автобуса?
  • 20 мунчо

    1 1 Отговор
    Всеки ден пътувам на юг от Бургас, автобусните шофьори са тотални оглигофрени, карат в лявата лента със 100-120, като ограничението е 80, а и лентата е забранена за автобуси, звънял съм на всички фирми, чиято собственост са автобусите, и нищо, няма реакция, няма и да има. Освен на първата спирка пътниците да теглят един пердах на шофьора-друг вариант няма.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове