Last news in Fakti

2 Март, 2012 18:47 8 892 0

Последно сбогом с Дим Дуков

  • софия-
  • дим дуков-
  • последно сбогом
Последно сбогом с Дим Дуков - 1
Снимка БГНЕС

Стотици близки, приятели и роднини си взеха днес  последно "сбогом" с Дим Дуков. Опелото се състоя в църквата "Света Параскева", която като че ли бе тясна да побере дошлите да се сбогуват д Дим Дуков.


Сред присъстващите бяха близките приятели на Дим Дуков бе столичният кмет Йорданка Фандъкова. Венци поднесоха от централата на ГЕРБ. Тук бяха и Марта Вачкова, Камен Воденичаров, Катето Евро, Тончо Токмакчиев, Емил Кошлуков, Ваня Щерева, Мариус Куркински, Мая Илиева, Иван и Андрей, стилистът Гого, стилист Капанов, Наско Лазаров и много други.

"Дим е като символ на едно поколение търсещи хора. Той беше светъл човек и правеше всичко около себе си светло и одухотворено. Вярваше истински и дълбоко. Беше неспокоен и търсеше, защото искаше да намери покой, искаше да открие смирение”, каза Марта минути преди погребението.

Богдана Карадочева го определи като  интелигентен, мил и различен от останалите. "Различен с възпитанието си, различен с това, че не се вписваше в тая бездуховност. Беше вярващ и съм сигурна, че е отишъл при Бог на хубаво място",  сподели  Карадочева,

Прекаления  идеализъм и страстта, с която се впускал в новите си начинания, обсъждаха и други негови приятели.

Дим Дуков почина в болница "Доверие", след претърпени две планирани операции от януари насам при проблеми със стомаха.
Дим Дуков е син е на известния художник и аниматор Стоян Дуков.  Живял е в Сидни до 1989 г. След като се завръща в България, се изявява като коафьор, открива първия частен микс клуб “Спартакус” и е един от първите, който се признава за различен, управлява втората по големина модна агенция “Ъндърграунд”.

От 1994 работи в манастир, а от 1999 става монах. Работил е в Рилския манастир, но след това напуска този си пост.

Участва в редица реалити формати, както и като водещ на предавания. През 2006 влиза в къщата на Биг Брадър за сезона Вип Брадър 1 , където стига до шесто място.

В края на същата година става водещ на първото от двете издания на Голямата уста , а през 2007 е водещ и на второто му издание. Участва и в Пълна промяна - първият и единствен засега сезон в България, излъчен през късната 2007.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА