Last news in Fakti

20 Септември, 2018 12:32, обновена 20 Септември, 2018 12:40 3 444 18

Румен Радев: Новото ръководство в МВР е парадоксално

  • оставки-
  • румен радев-
  • закон-
  • правителство-
  • кабинет

Направихме малка, но важна крачка в спазването на закона, посочи държавният глава

Румен Радев: Новото ръководство в МВР е парадоксално - 1

„Фактът, че най-сетне правителството склони да изпълни съгласувателната процедура е малка, но важна крачка напред в пътя и битката за законност.“ Това заяви днес президентът Румен Радев пред журналисти, след като откри форума „Кариера в България. Защо не?“ в Интер Експо Център в София.

Държавният глава припомни, че едва във вторник (18 септември) в президентската институция са получени за първи път необходимите по закон документи за завършване на съгласувателната процедура - заявление на Младен Маринов и писмо от министъра на вътрешните работи с искане за съгласуване за издаване на указ.

Помолен да коментира новите назначения в състава на кабинета, президентът определи предложеното ръководство на Министерството на вътрешните работи като парадоксално. „Премиерът маха министъра на вътрешните работи заради „мърлявата“, както той се изрази, работа на полицията, а по закон тази мърлява работа се планира, организира, ръководи и контролира от главния секретар на МВР, който пък съответно заради тази „мърлява“ работа се предлага за министър. Аз не разбирам това“, заяви Румен Радев и допълни, че оценка за останалите нови лица в правителството следва да се направи първоначално от парламента, а след това на основата на свършената от тях работа.

Помолен да коментира процедурата по санкциониране на Унгария в ЕС, президентът заяви, че изключването на държава членка от процеса на вземане на решения в съюза противоречи на самите европейски принципи: „Въпросът е много комплексен, многовекторен и трябва да се разглежда цялата всеобхватност на политиката на Унгария. Не приемам изключването и отнемането на думата да бъдат европейски инструмент“, заяви президентът. Румен Радев посочи и нееднозначната позиция на българското правителство по въпроса. „Позиция по тази тема трябва да изрази министър-председателят. Той представлява България в Съвета на ЕС, но и аз, както и Вие, сме затруднени да проследим тази позиция, защото се оказва, че има две позиции. Едната е за пред българските граждани, другата е за пред Европейския съвет. Така че такова амбивалентно поведение не мога да коментирам“, каза държавният глава.

В избора си за номинация за член на Конституционния съд Румен Радев заяви, че ще търси у кандидатите професионални, високи морални качества и способност да отстояват своята позиция. Президентът уточни, че в момента се проучват и обсъждат различни варианти и окончателният избор ще бъде оповестен своевременно.

Помолен да коментира проведената работна среща с представители на Инициативен комитет за единение на Република България, Румен Радев заяви, че подкрепя дейността на комитета, защото има нужда да се отвори темата за националното единение. „Всяко едно общество, което не проумява смисъла на единението, е обречено“, добави държавният глава.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    15 41 Отговор
    Ами то по тази логика никой министър не е виновен за нищо. До вчера плямпаше, че трябва министрите на армията и МВР да бъдат професионалисти, а сега друга песен запя. Падна ми в очите, проявявайки грозно шапкарство.
  • 2 Машата Радев

    14 19 Отговор
    Партията Майка !!!!!

    Коментиран от #3

  • 3 Плешив военен тъпанар

    17 40 Отговор

    До коментар #2 от "Машата Радев":

    Румен Грипена е прост като гъдулка.И прилича на бай Тошо от 60-те и 70-те години на миналия век.
  • 4 Инат

    22 1 Отговор
    Парадоксиалното в случая е че живеем в парадоксална държава,управлявана от алчни глупаци.

    Коментиран от #17

  • 5 Русенец

    25 7 Отговор
    Младенов е типичния Службогонец, Случайник, с ниско средно образование и с подарено висше, промъкнал се в лабиринта на МВР до много висок пост на Главен секретар, на който се изявява като ПиАр, без да е постигнал нищо в разкриването на престъпленията. Не е достоен да е министър !
  • 6 dmxl

    18 0 Отговор
    не свързвайте полицията само с КАТ! Дайте на редовите полицаи малко подкрепа и защита защото времената са такива че цигани бият полицаи , а полицаите не смеят нещо да им направят защото началниците им ще ги съсипят а може да бъдат и уволнени! Полицая трябва да бъде респект, а не за подигравка както е в белите държави! Съсипаха полицията!
  • 7 Сакс Кобург Гота

    10 17 Отговор
    Според мен Президенството може спокойно да бъде закрито. На негово място да бъде открит кръжец : Да правим всичко на инат с лектор Р. Радев и суфльор кака Курнелка Приватизаторката. Да ни е честита новата придобивка.

    Коментиран от #18

  • 8 гнида

    18 10 Отговор
    Господин Президентът много добре поставя всеки на мястото му ! Ето това е да имаш кураж !

    Коментиран от #14

  • 9 чичо

    7 5 Отговор
    Г-н Радев махнаха министри за да покажат на БСП как се носи политическа отговорност, защото при няколко адекватни инцидента БСП не пое такава отговорност, а не за мърлява работа, всички го разбраха.И що за език си позволявате към министерски кабинет на република България.За ГЕРБ, БСП и др.партии сме гласували ние обикновените хора Ако не партиите уважавайте нас.

    Коментиран от #10

  • 10 Хмм

    3 5 Отговор

    До коментар #9 от "чичо":

    Директно ми падна в очите!

    Коментиран от #12

  • 11 Гост

    3 4 Отговор
    То и той е парадокс като президент ама.... Кака Кури така му нарежда.
  • 12 чичо

    3 2 Отговор

    До коментар #10 от "Хмм":

    Тогава нищо не си разбрал.Работата на президента не е да се вживява като махленска клюкарка, нито да си създава популистки имидж с цел бъдещи избори.Да, може да е бил най-великия генерал,няма лошо,но точно заради това мястото му не е в президентството.Военните ги обучават да изпълняват, а не да разсъждават, защото така трябва.Казвам ти го като бивш военен, също от ВВС.Целият съзнателен живот, плюс военното училище, на г-н Радев е под пагон, и той трябваше да е наясно с това,ама не би.
  • 13 Петър Незнакомов

    2 2 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Бат Бойко все повече ми харесва. Направо ги насра Госпожа-Лъжа и Господин Фатмак-Лъжа. Значи Герберите и Джамбазки могат да защитят Унгария на Орбан , а комундетата да я предатат ,като гласуват срещу Унгария и в същото време Фъслата и Фъсльото да ми се правят на защитници на Унгария и да обвиняват други. По-големи гьонсурати от Бесепарско-руските подлоги няма по света . Направете справка в Интернет и се убедете. И тука няколко некадърни за работа тролчета-ченгета-ментета ще ми се пеняват и ще бълват змии и гущери. Българино , ще влезеш ли някога в пътя или пак ще караш в калта.
  • 14 Строителни Войски

    2 3 Отговор

    До коментар #8 от "гнида":

    Никого не поставя на мястото този Фатмак! Избива комплекси , понеже все го командвали като овенен и сега иска да е отгоре. Българинът съвсем се изложи , да избира военен за президент . Власт на фатмаци не се дава , те са затова , да си обуят зелените чорапи и да козируват.
    Марш в строя!
  • 15 Специалист

    2 2 Отговор
    Ти знаеш ли ,че ми даде повод за размисъл. Ами да-а-а , не Бойко ами този фатмак ми прилича повече на Другаря Тодор Живков
  • 16 чичо

    3 0 Отговор
    Хора, ЧОВЕЦИ, моля ви, бъдете толерантни и не обиждайте военослужащите.Много от тях съзнателно са поели по този път и при дадена ситуация, дано да няма такава, те ще умират заради вас.
  • 17 Бенц

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "Инат":

    Тия глупаци да не са марсианци, та те са си от б.г народа...за съжаление...които и да изберем пак така ще бъде....
  • 18 Фантом

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Сакс Кобург Гота":

    Не Президентството, а Парламента трябва да бъде закрит, герберски тролове и миризливи 💩! 😀
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове