Last news in Fakti

26 Септември, 2018 11:47 7 805 15

Първи сняг падна и у нас (СНИМКИ+ВИДЕО)

  • първи сняг

След рязкото застудяване тази седмица, падна и първият сняг в България. Това показа камерата от заслона на Черни връх и на връх Ботев, пише Блиц.

Вчера падна и първият сняг по високите части в Румъния.

Според прогнозата на синоптиците днес ще бъде предимно слънчево, но хладно. В следобедните часове ще има временни увеличения на облачността. Ще духа умерен, в югоизточната половина на страната и силен североизточен вятър и с него нахлуването на студен въздух ще продължи. Максималните температури ще са между 14° и 19°, в София – около 14°.

Междувременно стана ясно, че е обявен жълт код за 7 области на страната за 26 септември. Предупреждението заради силен вятър и е в сила за областите Добрич, Варна, Бургас, Сливен, Ямбол, Хасково и Кърджали.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПИЧ

    34 2 Отговор
    Това е скреж - не търсете сензация бе журналя!
  • 2 Софиянеца

    32 3 Отговор
    Ясно е че снегът падна, ама не е ясно кой даде на Иван Костов да си дигне хотел на,, Копитото" и още по не е ясно кой им разреши да искат 5 лв. Вход за да видиш София от панорамата тераса!
  • 3 Гост

    22 3 Отговор
    Днес в София беше - 1, а същото време по Нова телевизия плямпаха за най-горещото лято в Европа, все едно Източна Европа не е Европа. Аз не помня толкова студено лято. Дори си направих труда да се разровя и видях, че тази сутрин е била рекорда за най - ниска температура на днешната дата. Обаче медиите говорят за рекорди само ако е горещо, поддържайки лъжата за Глобалното затопляне.

    Коментиран от #5, #7, #12

  • 4 Любка Кумчева

    19 1 Отговор
    Времето е такова каквото е емоционалното ви състояние!
  • 5 Бай Ой

    10 6 Отговор

    До коментар #3 от "Гост":

    Пич, лятото си беше напълно нормално, стига сте правили сензации! И застудяването ще е 5 дни, после идва цигаnско лято с 20 градуса

    Коментиран от #6

  • 6 Гост

    7 3 Отговор

    До коментар #5 от "Бай Ой":

    Кое му е нормалното да е - 1 градус на 26-ти септември? Сензациите са само за измисленото затопляне. Не виждам как юли и август е нормално да е 20-25 градуса? И кой ти казва, че застудяването ще 2-3 дни като към 10-ти го дават да прекалява сняг??
  • 7 ГостЪ

    11 2 Отговор

    До коментар #3 от "Гост":

    А пък аз откакто съм скиор , помня как всяка следваща зима е по-топла и с по-малко сняг . С изключение на някои апокалиптични такива , което ясно говори
    за аномалия . Едно време снегът в София
    не се топеше до март от
    декември . В планината дори от по-рано та до закриването на ски сезона често по празниците на 24 май . Говорим за постоянна покривка подходяща за шейни в града дори по улицата . В планините над 2000м със покривка от 1 до над три метра . Днес сезонът с реална снежна покривка
    В планините е от януари до март април , като варира от 20-30 см до метър . И без изкуственият сняг сезонът би бил една фикция . В града покривка като цяло липсва освен ако няма катаклизъм , който като цяло бегло напомня нормалната за ширините зима . Но вие просто няма как да помнете . Затова затопляне няма .

    Коментиран от #8

  • 8 Гост

    7 4 Отговор

    До коментар #7 от "ГостЪ":

    Де да знам, освен да си на 80 години. Аз съм на 40 и не съм виждал това за сняг от декември до март без стопяване. Дори помня 80-те години за зими без сняг. Но няма да се се плашиш, то всеки като остарява и започва да вярва в апокалиптипни глупости и да вярва, че едно време е било по-хубаво. Сигурно по твоето време на днешната дата е било по-студено, но от както се правят измервания днес е най-студения ден - ФАКТ!
  • 9 ИМПЕРИАЛИСТ

    6 1 Отговор
    На Черни връх е валял сняг и през Август...
  • 10 дядо Поп

    5 0 Отговор
    До №7 желателно е някои хора кога правят коментари да отчитат факта,че света е създаден много преди тях ...............например 1945-46г имаше 3м сняг и то в равнината............
  • 11 Скрежко

    2 0 Отговор
    И аз казвам - това е скреж! След рязкото застудяване няма как въздуха да не се заскрежи. От видеото се вижда, че има скреж и по дръвцата до стената, които иначе са "на завет".
  • 12 Лято като море от злато

    1 2 Отговор

    До коментар #3 от "Гост":

    Лятото на 2014 г. беше по-студено от таз-годишното. Лятото, което току-що мина е точно такова, каквото трябва да бъде за нашия климатичен пояс.

    Коментиран от #13

  • 13 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "Лято като море от злато":

    Говори ми със стойности. Какво беше тазгодишното лято като температури и какво трябва да е за нашите географски ширини? Аз ти казвам какви бяха температурите юли и август - 20-25 градуса. Това ли са нормалните температури според теб за нашия пояс? Не разбирам как може някой да вярва на лъжите за Глобалното затопляне?!
  • 14 ГостЪ

    0 0 Отговор
    Говорим за цялостният облик на зимите
    Винаги ще има зими и дни без сняг , но сега те са преобладаващи , а преди бяха изключения . Пък щраусите да си врат
    главите в пясъка . За скиора снега е болна тема и това е мнението на цялата гилдия
    , която има поглед върху старите зими
    Пък ти мистър най-студен ден явно мразиш студа и заразлика от мен не си бил тази година лятото на север да видиш една жежка картина . Нещата се гледат глобално . Само сеирджиите сравняват само рекордите . А ние помним всяка добра зима защото това за нас е живот .
    И да ти кажа те просто изчезнаха . Ти това няма как да го разбереш защото не си броил снежните дни в планината и дори нямаш представа това какво значи . Ако можеше да я видиш разликата щеше да те покърти . Само храниш лаиците и псевдо науката .

    Коментиран от #15

  • 15 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "ГостЪ":

    Едва ли има по-красноречиво доказателство от твоето за заравяне на глава в пясъка, но е жалко, че дори не може да го проумееш. Като си заклет скиор да не мислиш, че си учен? Та ти дори не може да осъзнаеш, че снегът не винаги е свързан само със студа! Да не мислиш, че света започва и свършва с теб? Да не мислиш, че по българските планини винаги е имало 3 метра сняг? Да не мислиш, че с появата на хората климатът се затопля? Ами вземи малко се образовай и не се излагай. За това, че няма сняг, вини тези, които изсякоха горите, но това не променя фактите, че няма никакво Глобално затопляне!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове