Last news in Fakti

6 Март, 2012 08:35 1 137 3

По-евтини яйца, за да не са нещастни пенсионерите

  • мирослав найденов-
  • яйца
По-евтини яйца, за да не са нещастни пенсионерите - 1
Снимка: БГНЕС

Важно е да не бъдат нещастни българските пенсионери и хората с малки заплати и затова днес ще обясня на всички, които се занимават с птицевъдство, че ако цените не се променят и не станат нормални, няма да получат около 6 млн. лв. безвъзмездни помощи. Това заяви в предаването пред бТВ министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов.

По думите му, полските яйца са по-евтини, защото там има много по-голямо производство. Той припомни, че преди време лично е бил помолен да спре доставките на полски яйца в България и той го е направил.

„Ако обаче не се намали цената на яйцата, ще отворя отново българския пазар за полски яйца", закани се министърът. Той поясни, че това изобщо не иска да се смята като заплаха. По думите му, ако започнат отново да се продават полски яйца, цената на българските автоматично ще спадне заради голямата конкуренция.

"В Париж са най-евтини яйцата - около 26 стотинки, около 28 стотинки са в Берлин, най-скъпи, около 30 стотинки, са в Брюксел. А в България вече цената гони около 40 стотинки. Кой е щастлив от тези цени – това определено не са кокошките, защото те бяха щастливи към 1 януари. Щастливи в момента са някъде по веригата производител-търговец”, поясни Найденов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 иво

    2 0 Отговор
    Ами да каже,кой го е помолил да спре вноса,и ще стане ясно,кой вдига цените.И защо изобщо тръгва да се меси в пазара,като спира вноса независимо на какво.Утре ще ревнат и производителите на плодове и зеленчуци,и какво правим тогава.Щом някой е внасял полски яйца,значи е имало недостиг на български.Никой няма да тръгне да внася,ако полските са с по-лошо качество,или на по-висока цена от нашите.
  • 2 хм

    1 1 Отговор
    И как точно спира внос от страна от ЕС? Това противоречи на всички закони и ми се струва, че по-скоро е блъф някакъв.
  • 3 !!!!!

    0 0 Отговор
    Министъра не разбра години наред, че му правят сечено. Нека културно да звънне на министрите в другите държави от ЕС и да ги покани да продават тука. После като нашите проплачат за дъмпинг да им покаже цените обявени преди отварянето на пазара.