Last news in Fakti

29 Септември, 2018 16:54 1 967 31

БСП иска вот на недоверие за здравеопазването

  • корнелия нинова-
  • здраве-
  • вот на недоверие

Националният съвет на БСП реши ПГ на "БСП за България" да внесе вот на недоверие срещу правителството за здравеопазването. Това решение бе взето заради влошаващото се състояние на здравеопазването и намерението на управляващите да правят реформи, които ще натоварят допълнително финансово всеки български гражданин, а качеството на здравните услуги няма да се подобри.

"Това не е здравна реформа, а здравен геноцид", заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ХанкоБрат

    17 3 Отговор
    Стига с тези ВОТ-ове. Всеки предател на България, набит на един кол пред парламента.

    Коментиран от #2

  • 2 Бай

    15 1 Отговор

    До коментар #1 от "ХанкоБрат":

    Значи ни трябват 240 заострени кола, и за всеки случай още толкова за резерва !!!
  • 3 KEF

    17 5 Отговор
    БСП трябва да изгори завинаги. И ЧАСТИЦА ДА НЯМА ОТ НЕЯ, И СПОМЕН ЗА 100ГОДИШНА ПАРТИЯ. Само защото не говорят за държавно здравеопазване. Други грехове, липсата на необлагаем минимум, пенсионна система където пенсионер с 60 лева от бисмарк системата, получава 120 лева от бюджетът - от ддс и акцизи - данъци, а работещ пенсионер взима 400 лева от бисмарк системата и от бюджетът на държавата още 500 лева. СОЛИДАРНОСТ КЪМ БОГАТИТЕ. Пенсии за милионери и работещи? Частните болници искат да имаш здравни осигуровки, не мож им плати колкото здр. каса. Жалват се политици, икономисти и журналисти, че парите до кога ще растат за здраве. А парите са два пъти под тези в германия, като процент от БВП на глава, и 13 пъти като пари. Държавното здравеопазване във Великобритания е два пъти по-евтино от САЩ. Държавните продукти са евтини и качествени. Частното прави качество за висока цена, или ниска цена за ниско качество.

    Коментиран от #10

  • 4 KEF

    5 3 Отговор
    В книгата Революция менте писателят Илия Троянов отделя една глава за изявлението на Тодор Живков пред специално поканени в резиденция Бояна журналисти на 1 ноември 1989-а.

    Повечето хора, запознати с последната реч на правешкия “крал”, поставят ударение върху цитата за недоносения социализъм. И пропускат далеч по-важното, а именно:И признанията почват да идват след само десетилетие и година-две нагло източване:
    „Пенсионните дружества може да се окажат в невъзможност да изплащат бъдещите втори пенсии заради прекалено многото рискове, които крие допълнителното задължително пенсионно осигуряване – дълголетие на клиентите, недобро инвестиране на средствата, сривове заради икономически кризи.“
    Опа, а лобистите от 1999-а досега постоянно

    твърдяха, че за частните
    пенсионни фондове
    няма никакви рискове

    Всеки си имал собствена индивидуална партида и колкото си е вкарвал, толкова и ще си получи обратно. Няма да си делка парите с някакви други хора, няма да е солидарен с никого – неговото си е негово.
  • 5 Реалист

    15 14 Отговор
    Пишете по същество, тъпанари! В случая тя е права!!! Още пари от хората, а няма да се промени НИЩО!!!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 KEF

    4 2 Отговор
    В книгата Революция менте писателят Илия Троянов отделя една глава за изявлението на Тодор Живков пред специално поканени в резиденция Бояна журналисти на 1 ноември 1989-а.

    Повечето хора, запознати с последната реч на правешкия “крал”, поставят ударение върху цитата за недоносения социализъм. И пропускат далеч по-важното, а именно: Сега предстои фирмите да се изпълнят със съдържание. Какво може да бъде това съдържание? Само онова ... което се намира в западните фирми ... – нас напълно ни удовлетворява ...
    Предстои цялото здравеопазване да мине на акционерен принцип ... Ако желае, всеки гражданин или фирма може да се включи, давайки нещо ... Ако не го задоволява лекаря или менюто в болницата – ще си доплати. Свободно частната практика. Така ще постъпим и с пенсионния фонд ...
    Акционерната фирма ще обхване като ракови образования цялото общество.
    ... Нови промени предстоят в данъчната система. Ще въведем данък, какъвто не е имало в България. Просто е взето от западната система. Равенство в облагане във всички сфери.
    ... Един другар ... ми вика: Другарю Живков, не вкарваме ли ние вълка в кошарата? Ах, викам ... вярно е, вкарваме вълка в кошарата, но ... вълкът ще изяде мършата, а това което е здраво, то ще остане ...
  • 8 KEF

    12 1 Отговор
    Държавните здравни каси в Германия са били няколко хиляди, сега са 100. Преди 10г. в Германия се харчи за здравеопазване 125 милиарда евро, сега харчат 250 милиарда евро. Ние сме 10 пъти по-малко от тях, и за същото качество и обхватност, значи са ни нужни 25 милиарда евро. Там работодателят плаща 7-8% процента сума от заплатата на работника, за здравна вноска, почти толкова плаща и работника. Частната застраховка е доброволна и с точни суми.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Пешо

    11 3 Отговор

    До коментар #3 от "KEF":

    Недоволството ти от това, че частните болници искат да си здравноосигурен показва, че си циганин.
  • 11 Ефтини сензации

    18 3 Отговор
    Комунистическото простолюдие отново се събира за пореден щурм за завземане на властта!

    Време е за закон за защита на Държавата! Обявяване на комунистическото простолюдие и неговите организации за терористчни, каквито са си! И ликвидеране на тази зараза, за да може България да тръгне необратимо към успехите, които заслужава!
  • 12 Петър Волгин

    7 2 Отговор
    Ананиев 1980те началник отдел на Главно управление „Държавни разходи“. Тоест работи с Живков.Член на Съвета на директорите на „Нефтохим“ (юли 1998 - декември 1999) Член на Надзорния съвет на „Банка ДСК“ ЕАД (от септември 2001)Член на УС на Националната здравноосигурителна каса (1999 - 2002), след което председател на УС на НЗОК (2002 - 2005) Член на Надзорния Съвет на „Булгартабак холдинг“ (до 22 декември 2005) Член на съвета на директорите на „Булгаргаз“ (от 4 ноември 2005)Специализира в областта на финансирането на социално-културните разходи в УНСС, както и в областта на реформата в здравеопазването в Чикаго, САЩ.1980те, Живков праща Гечев, Кристалина и финансовият на Виденов, да учат антикомунизъм и пиночетска икономика - неолиберализъм в САЩ и Англия, при Сорос.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 с късото име

    12 0 Отговор
    Е,то 'убаво!Ама да,питам,между другото, що само на здравеопазването!?Не е ли,образованието,качествено здравеопазване,социална политика,бизнес,силови кадри ,номенклатура,политици!?Защо се поставя акцент,постфактум?Защо в подготовката на кадри не се търси разковничето?Защо винаги поставяме каруцата пред коня?Защо,търсите вълната да яхнете там,де няма такава!?Видяхме ви при служебното на Герджиков-първата ви работа беше,областните да смените!Еднолично да управлявате,колите,бесите!Нищо ново не казвате,нищо съществено!Нищо,което да ме заинтригува,впечатли и разтърси,та за вас да гласувам!!
  • 16 Петър Волгин

    3 1 Отговор
    Ананиев 1980те началник отдел на Главно управление „Държавни разходи“. Тоест работи с Живков.Заместник министър на финансите в правителствата на Иван Костов, Симеон Сакскобургготски, Сергей Станишев и Бойко Борисов. 2017та министър на финансите в служ. прителство на Герджиков. Член на Съвета на директорите на „Нефтохим“ (юли 1998 - декември 1999) Член на Надзорния съвет на „Банка ДСК“ ЕАД (от септември 2001)Член на УС на Националната здравноосигурителна каса (1999 - 2002), след което председател на УС на НЗОК (2002 - 2005) Член на Надзорния Съвет на „Булгартабак холдинг“ (до 22 декември 2005) Член на съвета на директорите на „Булгаргаз“ (от 4 ноември 2005)Специализира в областта на финансирането на социално-културните разходи в УНСС, както и в областта на реформата в здравеопазването в Чикаго, САЩ.1980те, Живков праща Гечев, Кристалина и финансовият на Виденов, да учат антикомунизъм и пиночетска икономика - неолиберализъм в САЩ и Англия, при Сорос.

    Коментиран от #30

  • 17 ЦИГАНИН

    6 0 Отговор
    Частните болници искат да си осигурен, защото от мен не могат да вземат толкова колкото от здравната каса. А имах 900 лева. Но искат да вземат 5-6 000лв, и се мусят.
  • 18 Обикновен Бг

    13 1 Отговор
    Бихте ли ми разяснили Корнелия Нинова каква е по партийна принадлежност , че нещо не мога да разбера.Знам ,че е много приближена на Костов , 1 е костовистка.На 27 год. става милионерка реститутка , 2 е реститутка.После влиза в СДС и става седесарка , 3 е седесарка. После става протеже на Станишев и Орешарски , правят я зам.министър, като е зам.министър е безпартин, 4 е безпартийна.После влиза в БСП и става социалистка, 5 е социялистка. НЕЩО МНОГО СЕ ОБЪРКАХ , КАКВА ЛИ Е НИНОВА !?!?!?!?!?!?!?

    Коментиран от #31

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 РЪЦ

    10 0 Отговор
    Е стига с тези вотове на недоверие прекалихте и на вас се услади парламента. То да е само здравеопазването, навсякъде мирише зле , а вий си играете само на вотове.
  • 21 пейо

    9 1 Отговор
    Нови избори нови 60-70 милиона за избори. Нови пари за кампании. Да си ги вадят от техните джобове. И да има избори реално няма кой да се избере. Едни и същи лица от 15 години са на екрана
  • 22 вацев

    4 6 Отговор
    ДА ГО ДУХАТ АНТИКОМУНИСТИТЕ! Но цялата БКП и ДС, олигархията сега и БСП, и мафията се кефят на всякакъв антикомунист и антикомунизъм, и се страхуват от истински комунисти и комунизъм. Както кучето се кефи на наденица и се страхува от пръчка. Те са антикомунисти в истински фашистки смисъл, и докараха антикомунизмът и го финансират, и го натрапват от техните собствени медии и държавни такива. Който обича дясното - прави най готините минети и оргазъм на живковистите и фашистите.
    Дясното е слуга на търговията и елитите, а те са международни. ЛЯвото е слуга на обществото и народът, малките хора.
  • 23 Петър Волгин

    4 1 Отговор
    Корнелия защитава яростно пиночетските пирамиди, заради които се губят един милиард годишно, 100 лева върху пенсията на бедните. В Норвегия данък доход е 28%, за до 100 000 лева. Тук е над 40%, ЗА ДОХОД ДО ПОД 30 000 ЛВ. Като не са болниците търговски, какво ще стане, данъци ли няма да плащат, и държавата да ги субсидира като фондация "америка за българия" или "отворено общество"? Вноските за здравната каса са 2,5 милиарда лева. Държавните служители дължат 350 милиона за такива вноски. Пенсионерите дължат 600 милиона. Децата дължат 500 милиона. Макар децата да са половината на пенсионерите. До тук парите са 3,95 милиарда. 4 милиарда, а Бойко казва, че парите за здраве са 5 милиарда годишно. Значи един милиард остава за безработните които са един милион. Според световната банка, обществените средства за здраве са над 700 лева на човек. Тоест като думите на премиерът. Пък 700 и нещо лева на човек за здраве, не в кеш, са ДВА ПЪТИ под тези в Германия, като процент от БВП. И 13 пъти като пари. Вестник "банкер" казва че парите от вноски са 2,55 милиарда, и държавата добавя 1,2 милиарда. Държавните служители може би дължат годишно 350-400 милиона за здравна вноска, пенсионерите 500-600 милиона, децата трябва да са към родителската вноска, или .. те са два пъти по-малко от пенсионерите и нека държавата да дава за тях 250-300 милиона. Събрано за пенсионери, държавни служители и деца, излиза сума от 1,1-1,3 милиарда лева. Колкото е дала. Безработните понеже нямат

    Коментиран от #24

  • 24 Ефтини сензации

    1 2 Отговор

    До коментар #23 от "Петър Волгин":

    Смятайте колко е зле комунистическото простолюдие, щом и видния другар волгин по форумите пропаганда твори...

    Коментиран от #25

  • 25 вацев

    1 2 Отговор

    До коментар #24 от "Ефтини сензации":

    Публикувано във факти.бг: ДА ГО ДУХАТ АНТИКОМУНИСТИТЕ! Но цялата БКП и ДС, олигархията сега и БСП, и мафията се кефят на всякакъв антикомунист и антикомунизъм, и се страхуват от истински комунисти и комунизъм. Както кучето се кефи на наденица и се страхува от пръчка. Те са антикомунисти в истински фашистки смисъл, и докараха антикомунизмът и го финансират, и го натрапват от техните собствени медии и държавни такива. Който обича дясното - прави най готините минети и оргазъм на живковистите и фашистите. Дясното е слуга на търговията и елитите, а те са международни. ЛЯвото е слуга на обществото и народът, малките хора.
  • 26 NUA

    3 1 Отговор
    Почти всички там в парламента от годините на прехода се оядоха добре от приватизация и ликвидацията , от мутризацията и усвояването и краденето. В лявата БСП има един куп милионери. Единствен който остана честен и чист от БСП си остана Жан Виденов но пак техните си го предадоха. БСП си е чиста дясна партия. В кой бордове участва н- р Кутев, ами Добрев, какво приватизира Нинова, Гергов и пр. и пр.
  • 27 Така де

    2 3 Отговор
    То е ясно, че садистите от ГРОБ нямат търпение да избият по-бързо населението, за да могат западняците да си сложат военните бази тук, а Разбойковците да разпродадат държавните суровини. Тези предложения на партия ГРОБ целят да направят здравеопазването недостъпно за повечето граждани. Първо: Застрахователите ще се наговорят с лекарите да не пускат лечения и да оставят пациентите да измират. Второ: Супер БУМАЩИНА ще е хем да си към здравната каса, хем към застраховател. Пациента ще си умре, докато се оправят всичките документи. Просто ГРОБ зъгва невежите и им готви масов гроб. Това е най-злата партия , служеща на Западните врагове и мафиотите
  • 28 Мършата

    0 1 Отговор
    Решението на проблема?! Приватизация ще реши проблема! Трябва да бъдат приватизирани държавните училища, казармите, болниците! Защото когато вляза от входа на болницата безброй тъпи пенционери чакащи! Няма разминаване! Нека да бъде пито платено да видим дали ще има толкова много пенционери да правят опашка?! Няма да ги има! Казармите ли? Щом имам пари за беемве, щом мога да бъда голям ТАРИКАТ, що да не мога да управлявам фатмаци? Без тва ако има война ще избегат по баира... Поне да не плаща народа данъци за заплати! Правим нечии военни компании проблема решен! Училищата ли? Приватизираме щото моето отроче, как може да ходи да учи някви тъпотии от рода на човека бил произлязъл от маймуна, прочие други комуняшки тъпотии, по пет години да учи та нищо да не знае, до де може да го учат на това как да бъде ТАРИКАТ като ТАТЕ, който не може да бъде категоризиран като будала, защото има пари да плаща!
  • 29 Стоян Михалев

    3 0 Отговор
    Комуняги догодина пак ще ядете пердах на изборите. Коментарите ви са ПЛАТЕНИ, подкрепата ви към Ал Бънди, също. Пишете коментари на надник не ви ли е срам, индианци такива! Само вие ли още не загряхте че издигането на цецка за кандидат президент беше тактически ход! На чело на мизерната ви партия е първа дружка на костов, кого лъжете че сте социални?!?
  • 30 Стоян Михалев

    2 1 Отговор

    До коментар #16 от "Петър Волгин":

    И какво от това не можах да разбера. Какво за Ананиев и какъв ти е проблема.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове