Last news in Fakti

3 Октомври, 2018 09:39 7 513 14

След "Винпром Поморие" митничарите удариха и "Винекс Славянци"

  • винпром поморие-
  • винекс славянци-
  • митничари-
  • вино

Най-големият производител на вино и спиртни напитки - "Винпром Пещера" работи необезпокояван от държавата, алармират конкурентите

В потвърждение на публикацията на „Флагман.бг“, че под прицел на Агенция "Митници" са винзаводите в Бургаска област, току-що стана ясно, че проверка е започнала и в основния цех на "Винекс - Славянци" в град Сунгурларе. Това е станало, след като служители от оперативното звено на Митниците в София са атакуваха снощи "Винпром Поморие", а седмица по-рано затвориха и фабриките в Карнобат.

„Флагман.бг“ се свърза с управлявания от карнобатския бизнесмен Жеко Жеков винпром в Сунгурларе за потвърждение на информацията ни. "Проверяват измервателните уреди и генералните планове на цеха. Към момента се намират в големия ни завод в Сунгурларе, но после казаха, че ще се прехвърлят в цеховете ни в Славянци, Лозарево и Карнобат", каза Жеко Жеков. Той имал информация за случващото се в Карнобат и Поморие, но не му било известно някой друг от големите винопроизводители в България да е бил притеснен в разгара на гроздобера по начина, по който се случва в Бургаска област.

В ексклузивен разговор с директора на Агенция "Митници" Георги Костов днес предиобед Флагман.бг узна, че проверка започва и във "Винпром Търговище". Тъй като било възможно да се злоупотреби с тази информация, ако оповестим новината предварително, той ни помоли да не я включваме в интервюто ни с него.

Току-що стана ясно, че проверяващи от Митниците са влезли и във "Винпром Търговище".

„Флагман.бг“ опита да събере информация дали проверяващи има и в заводите на "Винпром Пещера", които държат най-големия пазарен дял по производство на вино и спиртни напитки у нас - чрез заводите си в град Пещера, където имат 4 цеха, спиртната фабрика в Катуница, както и винарната в Съединение. На обявения телефон на пиара на компанията Катерина Маркова отговори представител на "Агрион Инвест" - компанията за изкупуване и наем на земеделска земя към "Винпром Пещера". Той заяви, че мощностите за винопроизводство във всички заводи на компанията работят безпроблемно и че проверяващи не са влизали, което е перфектната обстановка в период на гроздобер.

Това засилва усещането у конкурентите им, че в проверките има тенденциозност. „Флагман.бг“ узна, че по план след Търговище проверки ще има в Долна баня, Преслав, Ловеч, Свиленград и Харманли. При това положение все повече замирисва на разчистване на сметки в бранша, с цел да се омаломощят големите конкуренти и да се унищожат малките.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 куку руку ку

    53 1 Отговор
    И така, докато разчистят конкуренцията на Пещера...
  • 2 Гост

    39 2 Отговор
    И как минават през всички, точно в сезона....
    явно никой не си е платил рекета и сега се налага другите да си го "заработват"
  • 3 Японеца

    12 22 Отговор
    В НАП се вижда, кой плаща най-много данъци, явно който не плаща го проверяват.
  • 4 винпром

    29 3 Отговор
    ПЕЩЕРА НАД ВСИЧКИ
    ТЯ Е НА СУДЖУЦИТЕ
  • 5 доброутро

    19 3 Отговор
    Някой не си плаща на Баце как трябва и го порязват
  • 6 Реалист

    9 14 Отговор
    Който не плаща данъци - проверка и наказание. Така трябва да се работи постоянно а не кампанийно. Това е работата на митниците. Чакам кога ще подпукат хотелиерите и тези с апартхотелите дето не отчитат нощувките през сезона. ДЪРЖАВАТА ИМА НУЖДА ОТ ДАНЪЦИ ЗА ДА Е ДЪРЖАВА.
  • 7 БОБ

    36 2 Отговор
    Че що да джобят в Пещера по време на гроздобера, там гроздовата ракия я правят без грозде...

    Коментиран от #13

  • 8 Townboy

    15 1 Отговор
    "Пещерняците" си разчистват сметките с конкуренцията използвайки държавната власт. България не е държава а едно абсурдно недоразумение след 1989г.
  • 9 Мой

    11 0 Отговор
    Перщера се готвят усилено за проверка, но още не са готови. Като се подготвят - ще ги проверят.
  • 10 onq s konq

    6 0 Отговор
    Ас па сам си правим и вино и ракия и не ме интересува!Оделно си имам 4 свиньие 3 козички и един пръч !Имам си и кокошки и един петел си имам та да ми пее заран! Доматите и чушките ги обрах и са вече у буркани!Оделно съм си направил едно каче с трушия и два бидоня с кисало зейе!От рентата ми дават брашно и си месим баници и си правим леп!Мога спокоино да кажа че съм щаслиф човек къде съм постигнал сичко в живота!
  • 11 Димитър Чанев

    10 0 Отговор
    Винекс Славянция унищожи всичко в радиус от няколко десетки километра.
    Изкупуват или си присвояват земите в района.
    Последно не уведоми че ще пръска и унищожиха почти всички пчели в Сунгурларската долина.
    Жеко Жеков заграбва всичко винпроми ткзс-та, има хора във всички слоеве на властта, полиция община.
    Плаща на циганите детската градина.
    Кара с рейсове турците от балкана да му работят за по 5-10 лева на ден.
    Диктува изкупната цена на гроздето и не допуска други да изкупуват грозде.
    Заграбва всичко в района.
    Хората от Сунгурларската долина са потомци на изселници от Беломорска тракия, които толкова са милеели за Родината си, че са минали през ужасни изпитания за да се преместят тук.
    Сега в селата през 10 къщи в една има някой да живее.
    Наричам Жеко Жеков национален враг .

    Коментиран от #12, #14

  • 12 Ия-Ник

    2 0 Отговор

    До коментар #11 от "Димитър Чанев":

    И това се знае от всички,но какво от това?На бас,че ще се измъкне/поради липса на доказателства/
  • 13 бай Мите

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "БОБ":

    В пещера ракията е от тикви,няма КОЙ да ги проверява
  • 14 ооооооо

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "Димитър Чанев":

    ами например......убийте го с камъни, то само да пишеш няма файда.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове