4 Октомври, 2018 17:51 2 670 65

Руското посолство с остър коментар за оскверняването на паметника на Съветската Армия

  • паметник на съветската армия

Руското посолство обяви безпокойството си от вандалския акт срещу паметника на Съветската Армия. Монументът в София отново осъмна надраскан, този път с червена боя.

Надписът върху него гласи: „Столична община, махни този национален позор!”.

Ето какво написаха от посолството на Русия по случая:

Посолството на Русия в България изразява своето крайно възмущение от поредния акт на оскверняването на Паметника на Съветската Армия, извършен през нощта срещу 4 октомври т.г.

Печално е, че монументът, призован да свидетелства за благодарността към войниците, освободили Европа, включително и България, от фашизъм, отдали живота си за нашето мирно бъдещо, се превръща в място за демонстрация на съмнителни политически убеждения.

Без да имат смелост да заявят за позицията си открито и честно, вандалите със завидно постоянство се опитват да «изразят своето мнение» с боя, под закрилата на нощта поругавайки монумента.

България, чиято земя е напоена с руска кръв, винаги се е отличавала с уважение и грижливо отношение към историята. Изключително тревожно е да наблюдаваме, как нея искат да я въвлекат в позорната война с паметниците.

Такива действия няма да доведат до нищо освен напрегнатост и недоразбиране между страните ни – сигурни сме, че нито руският, нито българският народ не е заинтересован в това.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СеСеСере

    31 73 Отговор
    Трябва да се взриви паметника на окупаторите, както взривиха мавзолея!

    Коментиран от #9, #52

  • 2 Иво

    31 20 Отговор
    България лъскаше обувките на Русия преди.. както сега лъска на ЕС и САЩ...

    Коментиран от #13, #15

  • 3 На пияните ушанки...

    28 57 Отговор
    може да им покажем един голям среден и по-твърд! Никой не го интересува какво имат да кажат пиандетата, начало с малкото джудже с име на жеснки полов орган!

    Коментиран от #6, #56

  • 4 Ььььььь

    42 25 Отговор
    Когато в Сърбия нарисуваха паметника на Българите убити в Сърбия през Втората Световна Война с натписите-окупатори...ние крещяхме и им викахме фашисти-което беше правилно...А сега ние какви сме-я се замислете малко...

    Коментиран от #26

  • 5 РЕЙГЪН

    39 18 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Монументът в София отново осъмна надраскан, този път с червена боя..................ТОВА ЛИ НИ ПРАВИ ЕВРОПЕЙЦИ ,..........ТУК ЖИВЕЕ МНОГО ПРОСТ НАРОД , КОЙТО ПОСТОЯННО СЕ ДОКАЗВА С ПРОСТОТИЯТА СИ ???????????!!!!!!!!!!!
  • 6 Даммммм

    27 18 Отговор

    До коментар #3 от "На пияните ушанки...":

    Малка ни е каквлашката та да им показваме точно на руснаците.Виж-задника може-ама сме го дали вече на САЩ.
  • 7 ГНЕВЕН

    44 26 Отговор
    Тези, които драскат паметника са 20-30 годишни келеши, НЕродени по време на Войната. Те не знаят нищо за нея. "Закърмени" са обаче с омраза и я показват просташки, без изобщо да имат нещо общо с Освободителите!

    Коментиран от #37, #49

  • 8 1223

    27 16 Отговор
    Дебилски акт на безсилието на отсвирените играчи от политическата сцена.
  • 9 Т.о.ш.и.б.и.я.н

    18 15 Отговор

    До коментар #1 от "СеСеСере":

    И като го взривиш гаста ше ти стане 50 пари килото и бензина там някъде а аеца ше сапре да се върти

    Коментиран от #21

  • 10 Идиоти

    33 22 Отговор
    Еми това е позор. Цяла Европа признава ,че съветската армия, я е освободила от фашизма-а нашите продажни соросоиди бойдисват с боя. Добре поне че са само една шепа хора-и няма да е нужно много въже ......

    Коментиран от #20, #59

  • 11 Т.о.ш.и.б.и.я.н

    28 10 Отговор
    Сложете камери и охрана и няма да се драскат паметниците
  • 12 ИМПЕРИАЛИСТ

    25 29 Отговор
    Съществуването на паметниците на Съветската Армия в България е подигравка не толкова с българския народ, а със съвестта на човечеството. Тези паметници са израз на безскуполността и арогантността на един обществен ред, за който нищо човешко не беше свято. Паметник не се издига просто така. Гавра е съществуването на тези конюктурни паметници, служещи единствено за поднасяне на венци от номенклатурни банди, които забиха народите си в такова блато, че на нормалния свят му е бедна фантазията да си го представи.
    Тези паметници ежедневно фалшифицират историята на България в периода на Втората световна война. Забравя се достойната политика на една малка и разорена от войни държава, която не изпрати синовете си да се бият срещу внуците на нейните освободители, въпреки натиска и реалната ситуация. Забравя се от света, достойната и умела политика на един цар, който запази поданниците си, включително и тези от ЕВРЕЙСКО ВЕРОИЗПОВЕДАНИЕ, и за което, нека го кажем най-сетне, заплати с живота си. Една страна която се държа по-достойно, от неутрална Швейцария, според новите банкови разкрития. Забравя се и защото някой трябва да ни се извини и да даде обяснение за варварските бомбардировки над градовете на България, която не води бойни действия по фронтовете.
    ДОРИ САМОТО НАИМЕНОВАНИЕ Паметник на Съветската армия е фалшиво, тъй като Съветска армия, като название на въоръжените сили на Съветския съюз, е от 1946 г. , след Втората световна война. До 1946 г. носи названието Р
  • 13 НЕЕЕ НАПРАВО И МАДЕТЕ Е ЛАПНАЛА

    5 1 Отговор

    До коментар #2 от "Иво":

    НА КАПИТАЛИСТИТЕ...
  • 14 Реалист

    16 24 Отговор
    Разкарайте тоя камък от центъра на столицата на България - направете извън града един парк на всички загинали на територията на България ЧУЖДИ войници и съберете там всички такива камънаци. Тогава никой няма да се сърди!
  • 15 а помните ли едно време

    16 6 Отговор

    До коментар #2 от "Иво":

    Да ама преди от нашата лоялност поне имаше файда, и не се усещаше така унизително както сега, нещата се случваха някакси по братски, а не като на чорбаджия към прислугата.
  • 16 ИМПЕРИАЛИСТ

    16 17 Отговор
    На фалшивият паметник и самото наименование “Паметник на Съветската армия” е фалшиво, тъй като Съветска армия, като название на въоръжените сили на Съветския съюз, е от 1946 г. , след Втората световна война. До 1946 г. носи названието Работническо-селска червена армия (на руски: Рабоче-Крестьянская Красная Армия, съкр. РККА), след това преименувана в Съветска армия.
  • 17 Уес

    20 18 Отговор
    Нито един съветски войник не е загинал за България!Около 20тина има умрели от алкохолно натравяне след като обират склад със спирт на пристанище Бургас и още няколко осъдени на смърт от военнополевите им съдилища за изнасилвания убийства и кражби!Уточнявам пиша за съветски войници!На загиналите за свободата на България доблестни воини на Н.В.Император Александър Втори вечна памет!!!!!!!
  • 18 Ридик

    26 21 Отговор
    Виенският паметник са го построили инженерните войски на руснаците, върху терен предостъпен от Австрия. Руснаците окупират Виена, въпреки, че е зона на американците. Изтърбушват всички предприятия и правят яки золуми. След това щат не щат се изтеглят. На Виенчани още им държи валага. Не са предполагали че може да ги нагази такава измет. Този, нашия паметник е на армия окупаторка. Така или иначе сме били на стараната на тристранния пакт. Окупирали са ни руснаците. Сринали са ни икономически веднага с какви ли не плащания и издръжки. Защо трябва да им правим паметник. Е, направили са го комунистите, защото са благодарни, че ги заковаха за властта. Сега трябва да махнат оня, пияния с автомата от центъра на София. Изкъртва се цялятя бронзова пасмина от основата и се прави с един огромен лъв но постамента паметник на българския войник загивал за страната си във военно и мирно време през цялата и история. Парковата среда е правена за поднасяне на венци и ритуали. Ще свърши работа. Да се забрани използване около този монумент на знамена различни от трикольора. Никаква червена измет да не си го припознава вторично. Другият вариант е един голям детски кът след тоталия демонтаж на камъните.

    Коментиран от #19

  • 19 Ганко

    10 11 Отговор

    До коментар #18 от "Ридик":

    Дълбоката, ти ли си ма? Аре бегай да се дупиш.
  • 20 Дразнител

    13 3 Отговор

    До коментар #10 от "Идиоти":

    Джордж Сорос е американски финансист и милиардер от еврейско-унгарски произход. Става известен с валутни спекулации и дейността си на филантроп. Унгарското му име еДьорд Шорош. Основател е на благотворителната фондация „Отворено общество“ и е автор на множество книги. Богатство му към 2007 г. е оценено на 8,5 млрд. долара от списание Форбс. Сорос става известен в Черната сряда (16 септември 1992), като спекулира срещу лирата стерлинг. Английската банка е принудена да изтегли валутата си от Европейската монетарна система от което Сорос печели 1,1 милиарда долара. В България, чрез фондация Отворено общество, той финансира целево редица неправителствени организации като: Център за икономическо развитие, Европейски институт, Институт за пазарна икономика, Червената къща, Център за социални практики, Център за либерални стратегии. Сорос е известен и с активната си подкрепа за легализация на марихуаната
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Кольо

    20 19 Отговор
    Вземайте си паметниците руски окупатори , на никого не са нужни тук !
  • 23 Ефтини сензации

    19 14 Отговор
    Съветското комунистическо простолюдие си плаче за паметника, ми вземайте си го! На никой нормален Българин моча не е изпотрябвал...

    Коментиран от #25

  • 24 НКВД

    6 15 Отговор
    Неграмотни сороси са го направили това! Разни надледничета на фашисти от преди 1945г.Ще си платютят скоро!
  • 25 Инкогнито

    10 11 Отговор

    До коментар #23 от "Ефтини сензации":

    Защо ще си го взимаме вие ще си ходите!
  • 26 Димитър Х

    14 9 Отговор

    До коментар #4 от "Ььььььь":

    Колко руснаци са убити у нас ? Има пратени в дисциплинарни роти заради изнасилвания на българки. На повечето мародери им се е разминавало. Дориш гокато са убивали българи защитаващи дъщерите си са оформяли произществието като нещастен случай. Едва когато са подкарали и дъщерите на другарите партизани се наложило подлецът-подлизурко Г. Димитров да напише писмо на Сталин и да го моли да озъпти изродите си. В къщата ни в Лозенец са настанили руснак - ст. лейтенант с полевата му жена. Дядо ми 1 седмица е спал м милицията и за малко да го интернират. Още първата вечер му наврял ТТ-то в пияния задник.

    Коментиран от #28, #41

  • 27 onq s konq

    9 9 Отговор
    Наложително е да се направи ПОДРОБЕН СПИСЪК на НАШИ ПАМЕТНИЦИ В РУСИЯ И ТЕХНИ В БЪЛГАРИЯ.Следва да се ИЗЧИСЛИ ПЛОЩТА ЗАЕМАНА ОТ ЕДНИТЕ И ДРУГИТЕ и ЗА РАЗЛИКАТА ДА СЕ ПЛАЩА ПОДХОДЯЩ НАЕМ,като се има предвид и ЛОКАЦИЯТА НА СЪОТВЕТНИЯ ПАМЕТНИК.Което значи,че в конкретния случай следва да се умножи квадратурата по височината и НАЕМЪТ ДА СЕ ПРИРАВНИ КЪМ СГРАДА С ПОДОБНИ ПАРАМЕТНИ ,ПОСТРОЕНА НА ВЪПРОСНОТО МЯСТО И ОТДАДЕНА ПОД НАЕМ НА "ПАЗАРНИ ЦЕНИ"
  • 28 НКВД

    12 23 Отговор

    До коментар #26 от "Димитър Х":

    Лъжец! Лъжец! Руснаците нямат никакви зулуми в България нали именно народа на България ги посрещна с ХЛЯБ и СОЛ за втрори път! Като ОСВОБОДИТЕЛИ от ФШИЗМА!

    Коментиран от #33, #63

  • 29 Сисемогата

    12 10 Отговор
    ТОВА СА ГО НАПРАВИЛИ НПО ЛАКЕЙЧЕТА ЗА ПО 5ЛВ., ЗАЩИТО ЗА ДРУГО НЕ СТАВАТ, ОСВЕН ДА ШАРКАТ ПО ПАМЕТНИЦИТЕ НА КУЛТУРАТА! ПРОСТОТИЯ ТЕ ТАКИВА ОБЛУЖАТ НПОтата!!
  • 30 Ввв

    19 13 Отговор
    Махнете този грозилник веднъж завинаги!!!
  • 31 Защо реагират

    7 4 Отговор
    От руското посолства, а не от съветското?
  • 32 Неутрален

    10 5 Отговор
    А бе вие русофилите така ли привличате сподвижници с въжета и разплата , грозни заплахи и варварщини , защо е това отношение заради малко драсканици
  • 33 Иванов

    9 9 Отговор

    До коментар #28 от "НКВД":

    Много си сбъркан, как да нямат золуми? Имат, разбира се. Това, че са посрещнати добре от народа за тях нищо не е значело след втората чаша с ракия. По- долна измет от тях са само турците. Абе, лика- прилика са си!
  • 34 Памятник, вакзал масква

    6 8 Отговор
    И дим да ви няма
  • 35 абе то не че е

    9 7 Отговор
    хубаво тва дето е станало, ама на руснаците като не им харесва да дойдат и да си вземат паметника. Исторически факт е, че тези хора не са правили в нашата страна нищо "освободително". И да питам - Що руснаците не реваха, когато едно тяхно македонско мекере трошеше българските войнишки паметници с чук?
  • 36 стоян

    7 6 Отговор
    Браво за 12 коментар=много точно си го описал ама дали те разбраха червенотиквениците
  • 37 Тиии

    2 1 Отговор

    До коментар #7 от "ГНЕВЕН":

    Май си мноооого глупав Ванка
  • 38 УЛТРАНАЦИОНАЛИСТ

    3 5 Отговор
    ЧЕ НЕ ТРЯБВА ДА ИМА ПАМЕТНИК СЪМ СЪГЛАСЕН НО НЕ Е ПРАВИЛНО ДА СЕ ОСКВЕРНЯВАТ ПАМЕТНИЦИ НА КОГОТО И ДА БИЛО КАКТО НА НАС БЪЛГАРИТЕ НЕ НИ БЕШЕ ПРИЯТНО КОГАТО ОСКВЕРНИХА ПАМЕТНИКА НА БЪЛГАРСКИТЕ ВОЙНИЦИ В СЪРБИЯ ТАКА И НА ТЯХ НЕ ИМ Е ПРИЯТНО И НЕ Е ХУБАВО ТОВА ТОЗИ ВЪПРОС ТРЯБВА ДА СЕ РЕШИ В ПАРЛАМЕНТА И ДА СЕ РАЗРУШИ ИЛИ ДА ОСТАНЕ НО НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ОСКВЕРНЯВА АКО ОСТАНЕ ИНАЧЕ НИЕ СИ БЯХМЕ СЪЮЗНИЦИ С АДОЛФ ХИТЛЕР И РУСКИ ПАМЕТНИЦИ НЕ НИ ТРЯБВАТ НО АКО ПАРЛАМЕНТА РЕШИ ДА ОСТАНЕ НЕКА ОСТАНЕ И НЕ СЕ ОСКВЕРНЯВА
  • 39 Поредната

    4 3 Отговор
    Автопиаракция...сами си го вапцат за да може после да се вдигне шум около тях...
  • 40 1946 год

    8 10 Отговор
    Бяхме окупирани и поробени от Руските окупатори, свалиха законно избрано правителството и избиха интелигентни хора , за да ни поробят с помоща на предателите от БКП , тук паметниците им са нежелани ! Може много по скъпи горива да плащам но на тия пияни окупатори не се продавам !

    Коментиран от #42

  • 41 Ха-ха

    5 1 Отговор

    До коментар #26 от "Димитър Х":

    Руснаци да сринат памятника на Кирил и Методи в Москва!
  • 42 !!!

    9 3 Отговор

    До коментар #40 от "1946 год":

    А кво же кажеш за ~10000жертви,загинали при бомбардировки от англо-американци през 1942-1944г?Над 12000разрушени сгради?

    Коментиран от #48

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Е как така

    4 7 Отговор
    Аз никога няма да мога да разбера как човек може да е благодарен за нещо , което не е искал , аз не съм искал никой да ме освобождава от каквото и да е , за какво да съм благодарен ?

    Коментиран от #50

  • 46 The real BMW

    7 6 Отговор
    На тия паметници мястото им е в музея не да загрозяват София!

    Коментиран от #47

  • 47 Stefko 88

    4 5 Отговор

    До коментар #46 от "The real BMW":

    И аз искам да се махнат всичките. Подобни монументи обиждат България.
  • 48 ИМПЕРИАЛИСТ

    0 0 Отговор

    До коментар #42 от "!!!":

    Съюзници на руснаците...

    Коментиран от #51

  • 49 Stefko 88

    4 6 Отговор

    До коментар #7 от "ГНЕВЕН":

    От какво са те освободили бе тъпир? Това е окупация.
  • 50 Дух

    5 3 Отговор

    До коментар #45 от "Е как така":

    Друг вариант-като съюзник на Хитлер,България носи всички последствия като съюзник на Хитлер,койта е загуби ВСВ.
    Наказателни акции от англичане и американци България няма как да ги спре.
    А контрибуции няма да може да изплати посмъртно.
    Прочети преписка м/у Чърчил и Сталин.
    Втори е поискал спиране на атаките срещу България.Ти сега нямаше да видиш София.
  • 51 !!!

    1 2 Отговор

    До коментар #48 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Да,-съюзници.Да правиш изводи на время ТИ,-с кого да водиш дружбата.
    България е избрала Хитлера.

    Коментиран от #54

  • 52 гост

    5 4 Отговор

    До коментар #1 от "СеСеСере":

    Я ни обясни ако на това, което беше след 44 в България казваш окупация, как би се изразил за Германия в момента, че ми е интересно мнението и словесният запас на един нискоразряден и евтин хибрид?
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 копи пейст

    4 1 Отговор

    До коментар #51 от "!!!":

    23 август 1939 г.

    Правителството на СССР и Правителството на Германия, ръководейки се от желанието за укрепване делата на мира между СССР и Германия и изхождайки от основните положения в договора за неутралитет, сключен между тях през април 1926 г., стигнаха до следното съглашение:
  • 55 Bingo

    8 5 Отговор
    В държава с толкова богата и дълголетна история с толкова много царе, канове, и др. да държиш огромни паметници на чужди армии в центъра на всеки голям град е меко казано простотия. Кажете ми господа русолюбци кой голям град в центъра си има паметник на някой от следните ни царе и канове като Аспарух, Омуртаг, Крум, Симеон, Борис,
    Иван Асен, Самуил, Калоян и т.н. аз не се сещам. Нима никой от тях не е по-достоен от някакъв си измислен герой като Альоша. Децата ви избягаха на запад и никога повече няма да се върнат при вас но вие още си държите на Альоша и любовта към СССР. Пийте си ракията псувайте краварите нищо, че децата и внуците вече са част от тях и чакайте Путин да ви анексира някой ден.
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Братушка

    5 3 Отговор
    Уважавайте ни, нищо, че ние си измисляме и вашата история, обичаме фалшивите новини, и се правиме на най-невинните... обичайте ни аххаах
  • 58 E TO

    3 4 Отговор
    А вие за какво сте ни благодарни ? Не съм чул една вярна дума, освен примери на възмущение, защото избираме Запада , а не да сме поредната ви смешна република. Взривете го тоя фалшив паметник, каквато ви е цялата държава. Измислен народ !
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Усмивката

    3 5 Отговор
    Споредмене ,при един нов прочит на историята ,такъв паметник не трябва да има.Има несъмнени вече факти за главните виновници за Втората световна война.И един от тях е Русия.Това че тя е победила не би трябвало да си прави паметници където си поиска.
  • 61 контраадмирал РАЗПлющилкин

    3 1 Отговор
    Е след толкова лъжи под коментарите и както изпадам в продължителна ерекция около руските и американски разработки скоро пак ще се извхърля около точно този паметник.
    Пази от вятър, дъжд и сняг, приканвам и българската общественост спешно да монтира и лайномети към близкия парк...
    От признателна България.

    Слава на Великия фюрер подпомогнал връщането на Южна Добруджа и цяла Македония
  • 62 гражданин

    2 1 Отговор
    Като си платят 2млрд лева заграбено национално богатство може и да спрат с вандалските актове
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Българин

    3 0 Отговор
    Крайно време е всички да пораснете!!!! Може да издребнявате колкото си искате и тнт,но историята ще си остане такава каквато е. И колкото и паметници да съборите няма да я изтриете само ще се покажете пред света,че България е една неблагодарна държава и не заслужава никаква помощ тогава, камо ли сега. В отговор на някои коментари искам да кажа,че бомбардировките са извършени от Американците,на които най-накрая им дигнахме паметник,обаче плуете паметника на тези хора които са спомогнали да отхвърлим фашизма и да се бием редом с тях срещу Хитлеристка Германия. За мен тези паметници са история,за мен тези паметници са уроци,да ни напомнят какво се е случвало някога в тази държава и да се стремим никога да не се озоваваме в такова положение отново. Проблемът,който имате е,че искате да изтриете това нещо да изчезне и сте прекалено слепи да видите,че сега сме в ръцете на друга сила,която използва същите методи като Руснаците навремето но ги обвива в пашкула наречен ДЕМОКРАЦИЯ. Да скъпи мои сънародници,даже ме срам да ви нарека такива сега САЩ ни върти на малкия си пръст,но вие само знаете омраза към РУСИЯ и това е. Ако погледнете в общ план,този народ е братски и те славяни и ние славяни,И те източноправославни и ние източноправославни,кирилица и тнт. От тях сме получили много и най-важното ОСВОБОЖДЕНИЕТО СИ!!!!!! Да се гаврите с паметника на Съветската Армия и е все едно да се гаврите със паметника на Шипка и паметта на всички загина за Свободата на тази Държав

    Коментиран от #65

  • 65 Мир

    1 0 Отговор

    До коментар #64 от "Българин":

    "..и ние славяни" - Браво на тебе !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове