Last news in Fakti

8 Март, 2012 08:49 1 357 6

Още разсъждаваме като комунисти

  • бойко борисов-
  • бонуси
Още разсъждаваме като комунисти - 1
Снимка: БГНЕС

В България се шири популизъм относно бонусите. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по Нова телевизия по повод върнатите бонуси и морала в политиката. Ние още като посткомунистическа държава разсъждаваме като комунисти. Всичките, в случая и аз, каза той.

Абсолютно популистки се действа, защото един премиер или един министър, когато отиде в чужбина, има по 20 или 30 евро на ден. Това е популизъм. Всеки, който е бил в Брюксел, знае, че ако влезе да изяде една баница с едно кафе – няма да му стигнат за него, но това се е приело от 22 години.

Аз не случайно казах, че на последното заседание на Министерски съвет Станишев тогава вдигна пенсиите – и от първия ден ние започнахме да изплащаме високите пенсии, посочи още премиерът.

По повод обвинението на лидера на БСП, че ГЕРБ прикриват голямото раздаване, Борисов заяви: "Наглец, голям наглец. Ние сме платили високите пенсии. Тези 120 милиона лева, за които Сергей Станишев говори, са дадени на хората, които работят в администрацията – на средно и ниско ниво. Станишев не е глупав, той се прави, че не разбират въпроса. Въпросът е министрите и заместник-министрите да си върнат парите, а не обикновените служители."

Не съм сигурен дали Маргарита Попова е получила бонус, посочи още премиерът и добави, че не е разговарял по темата с вицепрезидента. Така е преценила, така трябва, каза той в отговор на несъгласието на Попова, която не се съгласи с разпоредбите да Борисов. Те са законно получени пари и всеки доброволно може да ги върне, добави премиерът. Той съобщи, че от предишното ръководство на Министерство на правосъдието само един от заместник-министрите си е върнал парите.

Ние сега ще направим и закон, който да отрегулира всички бонуси и в същото време ще вдигнем заплатите на министъра и председателя на министрите в следващия кабинет, каза Борисов.

Той поздрави всички българки за 8 март и посочи, че българката е в много неравностойно положение спрямо българския мъж. „Тя работи, гледа деца, върти къщата, пазарува и като направи по-добра кариера се чувства виновна пред този вкъщи, че не е оценен”, каза премиерът.

Той посочи за пример за успели български - българския еврокомисар Кристалина Георгиева, председателя на Народното събрание Цецка Цачева и кмета на София – Йорданка Фандъкова.

На въпрос дали предстои смяна на министри Борисов заяви, че всеки е с оставката в джоба. "Има още 5-6 дни за предоговаряне на цените на лекарствата. От резултата зависи какво решение ще взема за Стефан Константинов. Ако не се справи с цените и ако не се аргиументира защо ги е допуснал...", зарече се премиерът.

Той бе категоричен, че не се притеснява да сложи четвърти нов министър на здравеопазването, ако се наложи, защото и предшествениците му на премиерския стол са процедирали по подобен начин през годините.

Най-слабо нашето правителство се справя със здравеопазването, което е грехота. "Чувствайки, че не се справяме добре, наливаме все повече пари - близо 3,4 млрд. за тази година. И не можем да хванем как изтичат. Затова съм дал този срок на министъра", призна премиерът.

Борисов отрече категорично появилата се пресата информация, че съдбата на Стефан Константинов е ясна и за негов наследник вече е избрана шефката на здравната комисия в парламента Десислава Атанасова. "Нещо не са разбрали. Атанасова е на много по-висока длъжност от министър и няма да заема позицията на Стефан Константинов. Като видя някого спрегнат за министър във вестник, той не става. Като започнат някои хора да кадруват през вестниците, със сигурност няма да успеят", отсече Бойко Борисов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 2 ivo

    0 0 Отговор
    nete lie sram nqmah li savest da govorih taka izbraxme te za po dobre to stana po zle xorata omirat ot glad i pritisnenia nqma rbota mai tie dohlo vremeto ti da si xodih yvolni onia dqnkov deto go komandvat ot amerika hot ti he si ideh zarad nego
  • 3 Росмен

    0 0 Отговор
    Сигурно г-н Борисов не е успял да вземе патче от баницата и затова е върл антикомунист. Но интересно е след като неговият дядо е бил малтретиран от комунистите, как той е завършил школата на МВР. Всички знаем как и кои влизаха там, пък било и за пожарникари.
  • 4 бат_

    0 1 Отговор
    ЛЕЛЕ ТОЯ МЕ ДРАЗНИ ВЕЧЕ

    А КАК МИСЛИ ОХРАНИТЕЛЯ НА ТОДОР ЖИВКОВ ?!!

    И КОЛКО ФИРМИ ФАЛИРА ОХРАНИТЕЛЯ НА КАПИТАЛИЗЪМА ?
    КОЛКО ХОРА ОСТАНАХА НА УЛИЦАТА ?
  • 5 реален

    0 1 Отговор
    изисквнията на ГЕРБ към бизнеса реално правят икономиката КОМУНИСТИЧЕСКА
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 тапака

    0 1 Отговор
    СТИГА СМЕ СТОЯЛИ КАТО АГНЕТА НА ЗАКОЛЕНИЕ ТОЯГИТЕ И В ПАРЛАМЕНТА ВСИЧКИТЕ МАФИОТИ НАЧЕЛО С БОЙКО ,БОЙ И ДА ВЪРНАТ ПАРИТЕ ДЕТО ГИ КРАДАТ 22 ГОДИНИ