Last news in Fakti

15 Октомври, 2018 12:00 10 777 18

Дефектен пътен знак погубил футболистите от Павликени

  • павликени-
  • футболисти

Той трябвало да се зарежда от слънчева светлина

Дефектен пътен знак „СТОП“ е основната причина за кървавата трагедия, която стана на 13 септември тази година, и при която издъхнаха четиримата млади футболисти Димитър Кушев, Георги Вълчев, Ивелин Ивов и Генчо Стефанов. Това съобщава БЛИЦ, позовавайки се на запознати с разследването, след като станаха ясни резултатите от назначените автотехнически експертизи.

Въпросният знак е бил разположен на разклона за село Горна Студена. Във фаталната нощ обаче той не е светел и вероятно по тази причина шофьорът на автомобила не го е видял. Така БМВ-то с играчите е излязла на шосето, където е било пометено като кегла от мощен ТИР.

Пътният знак е бил модерен тип и е трябвало да се зарежда с енергия от дневната светлина. Вероятно поради някакъв дефект обаче знакът не е излъчвал никакъв сигнал и на практика е станал невидим. Скандалното в случая обаче, е че близо месец след касапницата знакът не е бил подменен, което създава предпоставки за ново разбиване на съдби.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    89 1 Отговор
    Ми затова ВСИЧКИТЕ знаци трябва да са си стандартните, метални със светлоотразително покритие - виждат се при всякакви условия, стига да гледаш, и няма да им падне батерията и да останеш "на тъмно" през нощта. На такива изгъзици не може да се разчита. Колкото е по-сложно, толкова е по-калпаво. Тая мода тръгна от знаците за деца и пешеходни пътеки при училищата. Привлича вниманието като мига, но НЕ Е ТРАЙНО И СИГУРНО!

    Коментиран от #2

  • 2 гост

    41 0 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Да, ама нашите например са станали на юфка и не светят дори като нови. Все едно са облепени с фолио и то след година се изпича на слънце и това е. Как може да има още знаци на 30-40г., които са годни за употреба, а новите на 2г. не се различават от тенения от сирене? Нали си има стандарти, този знак на кой стандарт е отговарял, та е бил монтиран?

    Коментиран от #8

  • 3 Трънчев

    46 0 Отговор
    Така, измиха си ръцете и за тези смърти.
    Докога?! Сега кой е виновен? Слънцето, че не е светело през нощта?!
    Идиотизъм и безхаберие.
  • 4 от София

    33 8 Отговор
    Отговарял е на стандарта 70/30. 70% за партия ГРОБ, 30 - за фирмата. Затова се слага възможно най-евтиното светлоотразяващо фолио и се спестява лаковото покритие, което го пази от влагата и слънцето. След 2 години нямаш знак, ако не го откраднат едни любими на всички власти граждани от шведски произход.

    Мир на душите на загиналите момчета.
  • 5 Боян

    25 11 Отговор
    Не е пътния знак проблема, проблема е че някой са пили до сутринта и са предоставили автомобила на някакъв хлапак, неможещ да шофира с 100км зад гърба си и сигурно са го надъхвали, виж как върви бмв-то за 2000лв с газова(сигурно) и миг невнимание и надцененост и свърши живота...пии 2 бири, изяж 1 пакетче кашу, качи се весел, пълноценен зад волана, пуснете си леко музичк, смейте се, а не пияни на коне и да предоставиш колата на 19 год. тинейджър....Съжалявам, че съм толкова остър, но съм изключително прав. Големи мъже, неосмислят риска, на всичкото отгоре и късно вечер...Шофирането не е да отидеш до близката закусвалня да си купиш баничка с боза, а е доста отговорна и важна работа..предвид зачестелите катастрофи и повечето безумно "шофьори" си е доста отговорна задача..Прощавайте
  • 6 onq s konq

    14 10 Отговор
    Не разбирам за какъв вид ВИЗУАЛИЗИРАНЕ на знак става дума,но едва ли то е върху стена на сграда или Билборд.Предполагам че е обикновен ТРИЪГЪЛНИК с лапички по краищата,които и да ги нямаше,щеше да си прилича на 99% от всички знаци в БГ.Дори и да са били слаби фаровете на колата,ДОРИ ИЗОБЩО ДА ЛИПСВА ЗНАК,водачът вижда че ИЗЛИЗА НА ПО-ШИРОК ПЪТ което предполага,ЧЕ Е С ПРЕДИМСТВО.А за да не спре,причината е ИЛИ ГРУБА НЕБРЕЖНОСТ,ИЛИ АЛКОХОЛ,ИЛИ НАРКОВЕЩЕСТВА.При подобни катастрофи ЗАДЪЛЖИТЕЛНО СЕ ВЗЕМА ПРОБА ОТ КРЪВТА НА ВОДАЧА и ако са налични въпросните опиати в нея,НИКОЙ ЗАСТРАХОВАТЕЛ НЯМА ДА ПЛАТИ ОБЕЗЩЕТЕНИЕ защото "знакът бил дефектен".

    Коментиран от #7

  • 7 Потресен

    23 3 Отговор

    До коментар #6 от "onq s konq":

    Потресен съм, говорим за пътен знак СТОП и ти ми говориш за ТРИЪГЪЛНИК!!!!!!!!
    Ето затова е станала катастрофата щото автобуса го е карал някой като теб!!!!!!
  • 8 Bubbles

    23 0 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    Ще ти кажа как - На времето като се е правело се е гледало качество, а сега всички гледат само скапаните пари и никой не го интересува качество, важно е количеството и производствената цена да е колкото може по-ниска което значи по-калпави суровини за да е колкото се може по-голяма лапачаката.
    Огледай се за някои предмети у вас които са още от едно време, например ако имаш стара мебел, тя е масивна, тежка от истинско дърво, тапицерията е здрава и добре хваната.
    Вземи една мебел от новите ако имаш у вас или виж в някой магазин - Тя е лека, вероятно удобна, обаче е от талашид, тапицерията е изкуствена и хваната елементарно с ТЕЛБОТ и други подобни щуротии и след някоя и друга година всичко това ще се е деформирало.
    Същото е и със знаците, та дори и с пътищата - Има пътища из България които са на по 30-40г. та и по-стари и не са мръднали още а по тях минават не само коли и камиони но и трактори, комбайни и т.н. машини които по-принцип разбиват жестоко асвалта., В същото време новите пътища ВКЛЮЧИТЕЛНО МАГИСТРАЛИТЕ се правят ежегодно и все има дупки, неравности и т.н...
    Отдавна повтарям че не може всичко на тоя скапан свят да е за пари, но уви всички ме имат за луд.
  • 9 Илия

    24 1 Отговор
    Абе какъв знак? Шофьорът е длъжен да се огледа и дори да е с предимство - когато има опасност не трябва да предприема маневра!!!

    Коментиран от #10, #13

  • 10 Бесен Язовец

    15 1 Отговор

    До коментар #9 от "Илия":

    Да и освен това колата му без фарове ли е била ? Ако се огледаш както трябва и без да свети знака, пак можеш да го забележиш когато го осветят фаровете.
  • 11 ПЕРО

    11 0 Отговор
    Знаци трябва да има и то не един ,а няколко и то големи , ясно виждащи се , а не ниско и закрити от клоните на дърветата! !!! Вижте в Гърция как са знаците един след друг по два броя един до друг....не може да ги пропуснеш !!!
  • 12 Бочко

    7 2 Отговор
    Невидим бил, да...щото оня няма фарове и не може да види, че излиза на главен път, ама нали трябва да се кара бързо...
  • 13 Пешо

    2 5 Отговор

    До коментар #9 от "Илия":

    Е, тогава да махнат всички знаци за да можеш на всички кръстовища да се оглеждаш на воля.
  • 14 НЕМА ТАКАВА ДЪРЖАВА

    4 0 Отговор
    Какво става тука в тая държава с нас бе мреме като пилци по пътишата и виновни няма просто съдба а,почвам наистина да се страхувам да живея тука в тая Българи пълна само с катастрофи,убийства,и нищо хубаво не виждам
  • 15 Колата бмв се движело 20... 30 в час пре

    4 0 Отговор
    Ди знака. А защто не е видял камиона... Загадка.
  • 16 Асенчо

    3 1 Отговор
    Тия новите да не ги поставя GP
  • 17 Чочо

    0 0 Отговор
    Е такава е цялата държава уж я има апък нефункциониращ. И ето кой плаща.
  • 18 Ди12

    0 0 Отговор
    Все пак говорим за четири млади човека..поредните четири млади . Бъдете снизходителни към семействата и родителите им,да пази Бог,но утре може да си ти.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове