Last news in Fakti

13 Март, 2012 11:48 1 217 2

Проверяват великденските поскъпвания

  • храни-
  • поскъпване-
  • великден-
  • агнешко-
  • яйца

Ако вината е в производителите, ще има корекции в субсидиите, заплаши земеделския производител

Проверяват великденските поскъпвания - 1
Снимка: БГНЕС

До петък заместник министрите на земеделието ще се срещнат с производителите на яйца, на свинско и агнешко месо, като целта е да се анализира поскъпването на хранителните продукти преди великденските празници.

Срещите са по разпореждане на премиера Бойко Борисов, съобщи земеделският министър Мирослав Найденов след заседание на Министерския съвет, цитиран от БНР:

Случва се така, че покрай Коледа и Великден някои се опитват на принципа "Ден година храни" да реализират печалба. Премиерът разпореди и до петък моите заместници ще проведат срещи с производителите и на свинско, и на яйца, и на агнешко, посочи Найденов.

Когато се върнем в петък, аз, министър Дянков и министър Трайков ще направим анализ на ситуацията на цените на пазара и ако някъде има спекула, ще се търси къде е тя. Не бива да обвиняваме директно и a priori производителите! Много често те произвеждат и предлагат на търговците на нормални цени, но след това по веригата цената до крайния потребител отива до небесата, смята земеделският министър.

Ако вината е в производителите, т.е. необосновано те вдигат цените, използвайки ситуацията с наближаващия празник, ще има корекции по отношение на намеренията на държавата към тях като субсидии, подчерта Мирослав Найденов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 това

    0 1 Отговор
    няма да се получава когато въведем капитализма като строй и пазарната икономика стане реалност-а до тогава -във феодализма-това е
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.