Last news in Fakti

2 Април, 2012 13:14 993 2

С 10 ст. пада цената на яйцата

  • яйца

„С десет стотинки падна цената на яйцата според данните на САПИ“, каза министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов във Враца.

Когато се срещнах с яйцевъдите те ми обещаха, че седмицата преди Великден цената ще се понижи и това вече е факт и в търговската мрежа могат да се намерят яйца под 30 ст., допълни още той.

Мирослав Найденов уточни, че Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) прави непрекъсната проверки и открие ли яйца, които не отговарят на изискванията ще бъде безкомпромисна без значение коя е хранителната верига.

Той още веднъж потвърди, че не е работа на Министерството на земеделието и храните да контролира цените, но когато хората имат нужда държавата да се противопостави на картелни споразумения, тя ще го направи.

По отношение на наближаващите Великденски празници министърът допълни, че БАБХ ще продължава да прави проверки на агнешко месо, яйца и козунаци.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 nqkoi

    0 0 Отговор
    Каде са тези евтини яйца ,че не ги виждам ?????
  • 2 потребител

    0 0 Отговор
    може би някъде има-размер SSSSSSS