Last news in Fakti

13 Март, 2012 12:03 1 373 6

Драстичен скок на топлото от 1 април

  • семерджиев-
  • дкевр-
  • парно-
  • газ
Драстичен скок на топлото от 1 април - 1
Снимка: БГНЕС

Драстичен скок на цената на топлинната енергия очаква потребителите от 1 април. Това стана ясно от прогнозите на председателя на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране Ангел Семерджиев, предаде Дарик радио.

Семерджиев обясни, че заради рекордните цени на петрола и поскъпващия долар ръстът в цената на природния газ може да е над очакваните досега 7-8 на сто, което ще повлече със себе си и цените на крайните услуги на топлофикационните дружества.

Семерджиев допълни, че към това ще се прибави и поскъпването на природния газ от 1 януари с малко над 4 на сто, когато топлофикациите не вдигнаха цените в средата на отоплителния сезон, но сега е възможно те да бъдат компенсирани в новите стойности от 1 април.

Шефът на регулатора обясни, че за всички топлофикации, които работят с природен газ, ще се отчете и повишението на цената на синьото гориво от 1 април, и ще се добави повишението на стойността му, която не е отразена в цените за крайния потребител от 1 януари. Комулативният ефект върху цените на топлинната енергия ще е различен за всяка топлофикация, като Семерджиев не се ангажира с по-конкретни цифри, преди ДКЕВР да е определила позицията си по цената на газа за второто тримесечие.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ето

    0 0 Отговор
    това е човека защитаващ корпоративните интереси-затова власта от всякакво ниво в БГ е апетитна-влизаш крадеш няма протести и във времето всичко изчезва-икономиката е в колапс приходи
  • 2 Окрадения

    0 0 Отговор
    Управниците бавно,но сигурно ни унищожават.Няма наяждане на тая с..н.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 ицо

    0 0 Отговор
    всички регулатори на дръвника.
  • 5 kiko

    0 0 Отговор
    tov e 4oveka koito krade i toi vijte go dobre toq dokato ima takiva nqma da se opravi darjavata
  • 6 бойко мутрата

    0 0 Отговор
    НА НИЩО НЕ СЕ УЧУДВАМ..., КАКЪВ Е ПРОБЛЕМА ? ПРЕМИЕРА НИ Е МУТРА, КРАДЕЦ, БАНДИТ, АЙДУК...ТИЯ НАДОЛУ ПОД НЕГО КАКВИ ДА СА ? НАЛИ ТОЙ ОПРЕДЕЛЯ ПОЛИТИКАТА, А ТЯ КАКВА ЩЕ ДА Е, СЛЕД КАТО НАЧЕЛО НА ДЪРЖАВАТА Е МУТРА ? ПРЕМИЕР БАНДИТ, БАНДИТСКА ДЪРЖАВА .....НО ГОСПОД ГЛЕДА....КЛИШИРАННО Е , НО Е ВЯРНО, ГОСПОД ЗАБАВЯ , НО НЕ ЗАБРАВЯ...., ТИЯ МУТРИ, БОКО, ЦЕЦО, ЦЕЦКА И ДРУГИТЕ КОМУНИСТИ И БАНДИТИ ОТ ГРУПИРОВКАТА ГЕРБ ЩЕ БЪДАТ ИЗМЕНТЕНИ, РАНО ИЛИ КЪСНО !!!