Last news in Fakti

14 Март, 2012 14:55 1 231 4

Експерти да кажат що е то Азис

  • видин-
  • момн-
  • сергей игнатов-
  • азис-
  • чалга-
  • мразиш-
  • ученици
Експерти да кажат що е то Азис - 1
Снимка: БГНЕС

Просветният министър Сергей Игнатов обяви, че е разпоредил проверка на скандалния танц на ученици от Видин под съпровода на песен на Азис. Дилемата, пред която Игнатов е изправен, е следната: ако забрани чалгата в училище, това ще предизвика много противоположни реакции. „От една страна някой ще каже: "Браво на министъра". От друга страна ще ме подгонят за дискриминация“, обясни той във Велико Търново, цитиран от БНР.

Видео, на което децата кършат тела под звуците на хита на Азис „Мразиш“, взриви социалните мрежи и предизвика вълна от възмущение. Изпълнението било по повод 8-ми март и се провело в сградата на Община Видин.

Игнатов попита „този изпълнител забранен ли е от някакъв орган по разпространението на тази музика, примерно от СЕМ“. Разнопосочни сигнали идвали и за жанра, в който се подвизава Азис. „В случая, едни ми казват, че било рап, други ми казват нещо друго...“, призна той.

Игнатов заяви, че по въпроса трябва да се произнесат експерти по музика.

„Аз решавам какво ще танцуват децата! След като им харесва Азис - ще танцуват на неговите песни", обясни в интервю за Дарик хореографът на детския танц Методи Филчев.

„Мразиш, по пътя всичко газиш. Дали ще я опазиш душата си от тази суета", се пее в песента.

„Децата танцуват това, което харесват. По-добре ли е да ги оставя да се занимават с проституция и наркомани? Това им харесва. Аз съм режисьорът, аз решавам. Цялата махала се е надигнала и утре ще има стачка пред общината. А Азис е световно известен, представлява България. Утре като направя на Софи Маринова, която ще представлява България в Баку, и за това ли ще ме обвинят?", заяви Филчев.

По време на Празника на жената в Община Видин деца от детска градина "Звънче" и основно училище "Софроний Врачански" в града показват танцовите си умения пред служители на общинската администрация на песен на Азис.



Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 The Devil

    2 1 Отговор
    Уважаеми г-ин Министър аз не мога да разбера защо се захващате с различните. Нали уж живееме демократично или се отнася само за управляващите тази демокрация? Забранете употребата на алкохол в Студентски град, защото от нея има смъртни последици, а не Азис, който изпълнява музика като Камелия и Преслава, след които песни няма фатален край. О да те Камелия и Преслава са с големи гърди и са по-привлекателни нищо, че по не могат да пеят от Азис... Успех на следващите избори!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Методи Методиев

    1 0 Отговор
    Когато говорим за възпитанието на нашите деца винаги сме разделени и това е стествено. Всеки преценява според своето възпитание, образование и битова култура. Но .... защо никой не възроптава срещу слушането на гнусните текстове на раб изпълнители, на откровенно провокативните и стигащи до крайност някои текстове на метъл музиката?! Нашите деца са оставени да слушат по интернет
  • 4 Кривия лост

    0 0 Отговор
    инструктора ще те любя жребецо