Last news in Fakti

23 Март, 2012 15:29 809 0

Няма да забраняват Азис в училищата

  • азис
Няма да забраняват Азис в училищата - 1
Снимка: БГНЕС

Музиката на Азис няма да бъде забранена в училищата, изпълнителят е герой в очите на децата, танцували на неговата песен. Ако това е причината те да посещават с интерес училище, то тя не бива да им се отнема.

Това заяви министърът на образованието, младежта и науката Сергей Игнатов, който отговори в парламента на въпрос на народния представител от "Атака" Десислав Чуколов защо ученици от Видин са "играли кючек на изпълнение на Азис".

"Азис е герой на тези дечица. Той е техен представител, който се е издигнал и е станал много влиятелен в България. И ако това е една от причините тези деца да ходят на училище и те чрез тази музика да усвояват и друга музика, и друг тип култура, какво смятате? По-добре да нямаме интегриране и част от българското общество да тъне в мизерия, отколкото да посещава училище?", посочи Игнатов.

Той уточни, че според това, което е наблюдавал, учениците не са играли кючек, а някакъв варианта на модерен танц.

Десислав Чуколов заяви, че не е доволен от отговора му. Игнатов репликира, че като български гражданин не одобрява делението по етнически признак.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА