Last news in Fakti

4 Ноември, 2018 08:13, обновена 4 Ноември, 2018 08:13 3 184 31

Цените на храните скачат с 5% покрай ТОЛ таксата

  • тол-
  • тол такса-
  • храна-
  • храни-
  • транспорт

От лятото на 2019 г. камионите с доставки ще плащат близо 10 пъти повече

Цените на храните скачат с 5% покрай ТОЛ таксата - 1
Снимка: БТА

Въвеждането на ТОЛ такса от средата на следващата година ще вдигне цените на основни храни с 3 до 5%.

Това показват изчисленията на превозвачи, споделени от "24 часа". Те са направени според вариантите за новите плащания, които ще са в сила от лятото на 2019 г.

Сметките са за стоки като хляб, мляко, сирене, колбаси, месо, които се транспортират всеки ден. Влиянието на таксуването на база изминато разстояние за стоките, които човек купува рядко, щяло да е минимално.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СссереМ

    10 60 Отговор
    Те и без това са най-евтините в ЕС,така че няма да има голямо значение.

    Коментиран от #3, #12

  • 2 Даммммм

    46 6 Отговор
    Ние сме най-добре..Нали така каза Тиквата-Слънце...
  • 3 Идиот....си

    44 6 Отговор

    До коментар #1 от "СссереМ":

    Трбва отново да се открие Беляне за такива като теб-да чукаш камъни по цял ден...
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 а колко

    36 4 Отговор
    ще трябва да плащат турските тираджии които разбиват ежедневно пътищата ни пътувайки за западна европа ?? много закъсняла е тази тол система но добре , че все пак се пребориха с лобито и я въведоха . а то цените си ги вдигат и без тол система
  • 6 салама

    58 4 Отговор
    в цяла европа като има тол такси да не са по скъпи храните фе?
    нашите псевдо бизнесмени само се чудят как да вдигнат цените щот са не наядоха
  • 7 Супер яко

    13 0 Отговор
    Това е като игра, сигурно ще ни е по вкусно като хапваме от скъпата храна, ще изпадаме в делириум.
  • 8 КОПЛА

    16 3 Отговор
    Чак с толкова няма да е. А и като източника е "24 часа" то новината съвсем олеква. На пеевски свинските медии само лъжи ръсят.
  • 9 Котарак

    19 1 Отговор
    Газ, ток, ТОЛ такси, и увеличението на заплати, и пенсии замина на кино.

    Коментиран от #19

  • 10 Котарак

    14 1 Отговор
    Газ, ток, ТОЛ такси, и увеличението на заплати, и пенсии замина на кино.
  • 11 Баста

    26 1 Отговор
    Това лято и без тол системи цените си скочиха с 15-20% ама нали сме си мазохисти нищо не може да ни стресне нас векиките българи!
  • 12 Цена

    36 1 Отговор

    До коментар #1 от "СссереМ":

    Поредния промит мозък.
    Имам роднини и приятели по чужбина и когато дойдат до бг изпадат в шок как цените тука са по високи отколкото при тях.

    Коментиран от #13

  • 13 СссереМ

    4 17 Отговор

    До коментар #12 от "Цена":

    Твоята работа е-една жена на пазара каза...Отиди в Румъния или Гърция( че са най-близо) и тогава коментирай,за Испания или Германия няма да говоря.

    Коментиран от #21

  • 14 gogo

    12 2 Отговор
    Нещо не е както трябва. ТОЛ таксата не е по-скъпа от винетната система. Хлебозаводите се намират в населените места. Какво се променя, че хляба да поскъпне с 5%? Поредното прецакване на народа за сметка на маститите бизнесмени.
  • 15 Коментар

    12 1 Отговор
    Овците Спят.
    ОЩЕ ЩЕ НИ СТРИЖАТ🤗
  • 16 ГЕРБ нови чудеса

    9 3 Отговор
    Честото! Слава на ГЕРБ и мъдрите й ръководители!
  • 17 АНАЛлизатор

    1 5 Отговор
    Световно известен факт е че българина има две състояния-или е болен или е недоволен.
  • 18 Боко шАфИорът на Тато и "бивш" комунист

    10 1 Отговор
    Останаха ли ви кожи за сваляне? Ще ви дера дорде може и не забравяйте да гласувате пак за мен!
  • 19 Да да

    1 11 Отговор

    До коментар #9 от "Котарак":

    Явно твоя живот се изчерпва с газ, ток и тол такси? Я кажи по колко плащаш за тях? Най-вече за тол такси! Ясно е, че тока ти е 20 лв. и газта 10. Колкото по-далеч се транспортира даден продукт, толкова повече ще се оскъпи и повече пари ще влязат в България! Така се стимулира местното производство, а не вноса от Пуйкиленд, Китай или др. страна

    Коментиран от #20, #25

  • 20 Див селянин

    17 0 Отговор

    До коментар #19 от "Да да":

    Те и евросубсидиите влизат, за да стимулират местното производство и за това сме най - бедната и бързо изчезваща нация в ЕС. Познай паричките от ТОЛ таксите, къде ще влязат? Ще ти помогна, ще минат през джобчето на гепаджиите и техните лакеи.
  • 21 Цена

    14 1 Отговор

    До коментар #13 от "СссереМ":

    Споко ходил съм по чужбина.
    Нямам цялостен поглед на нещата но със сигурност плащат по малко.
    Заплата 3000 паунда дава за ток 80-100
    Тука заплата 1000 лева давам за ток около 300.
    Влизаме в алди 50 паунда доста неща се взимат. Влизам тука в магазин със същите пари взимаш.2/3 макс от нещата
  • 22 Лъжа

    9 0 Отговор
    В България цените на храните поскъпват и без тол таксата.
  • 23 Лидл

    12 0 Отговор
    Скъпи цени малко заплати колко ли трябва да изгладнее един народ за да му дойде ума.

    Коментиран от #24

  • 24 гост

    3 0 Отговор

    До коментар #23 от "Лидл":

    Никога, примера с протеста на майките кой ги подкрепи и отиде с тях хаха никой и нищо няма да стане ако аз и ти излеземе на протест за каквото и да било пак никой няма да ни подкрепи макар и след това нещата да станат по добре е това е истината докато 5 протестират а 5 000 000 гледа така ще е
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Баба на 57 г

    2 0 Отговор
    Ей,хора-хапване, качествено до догодина-лятото,защото след това,ще го караме на фотосинтеза.Тези пет процента,увеличение и то на основните храни-никак не е малко!
  • 27 Живите мъртви на България

    1 0 Отговор
    Това е и целта на занятието - баба Гицка от Гинци да плаща на Пеевски и Борисов разходите за път. С оправданието за облагане на чуждестранните превозваци, се натоварват българиските граждани. А пътищата ще си останат все така некачествени.
  • 28 СтарТИРаджия

    1 0 Отговор
    Ето Ви проста аритметика. От склада на Кауфланд до София напр., всеки ден пътуват поне 20 композиции с продукти. Ако приемем, че сега се ползват масово месечни винетки с цена от 134 лв. за Е 3-6, разделени на 22 раб. дни, за камион са 6.10 лв. на ден. След въвеждането на тол с/мата, магистралите ще се заплащат минимум 0.30 лв/км - ще видите! Т.е. тези средно 280 магистрални км, отиване-връщане (с амбалаж да речем), плюс още някой км по второстепенен път ще костват на превозвача и в крайна сметка на потребителя към 90 лв. Т. е. за месеца транспортьорът ще заплаща около 2000 лв. само пътни такси на камион. Всеки среднограмотен мисля, че сам може да си калкулира разликата в цената на доставка, на продуктите, след 15-кратното увеличение на пътните такси. Да речем средно 15 тона продукти на курс, 330 тона месечно!
  • 29 СтарТИРаджия

    1 0 Отговор
    Реално по веригата, ако всеки спазва договореностите и плащанията се осъществяват навреме (за да може превозвача да заплаща съответно таксите), оскъпяването няма да е болка за умиране. Около 0.05-0.06 лв/кг стока! Аз поне не мисля, че ще се получи чак 5-10 % оскъпяване на крайния продукт. Все пак тази такса е от типа на ддс: за да я калкулирам в/у цената няма да търся печалба от нея!
  • 30 Гадната Англия

    0 0 Отговор
    Няма ли товарни влакове? Тук в Саутхямптън докато чаках влака за Портсмут мина влак с 28 вагона - контейнери. Това са 28 прицепа на пътя. Защо в БГ всичко трябва да е на камиони?
  • 31 Колю

    1 0 Отговор
    Подготовката за преминаване към Евро върви с пълна сила. Казаха Ви ,че това няма да е причината двойно и тройно поскъпване на живота тук. Е , прави са. Всичко ще е най-малко двойно по-скъпо и още по ограбени ще сте със закони и поправки на такива преди да се въведе ЕУро. Така каквото и да стане с този прием или не ,то народа ще продължи да намалява до 4-5 мил. Тук ще останат шепата "бели" супер богаташи и новите роби местни и внос. А това ,че България не само ,че не може да излезе от финансова криза ,а влиза в още по-тежка няма да Ви го кажат. Вижте колко милиарда стана вече външния дълг и още с колко ще скочи. В кого са голямата част от тези пари и от Евро субсидии и помощи ? В шепата управляващи ви богаташи и техните приближени фирми. Какво те топли ,че Турчина щял да плаща ,като продължаваш да плащаш и ти и то повече от преди. Какво разбра от това ,че на някого му взели за нещо си 1 милион от престъпления доказани и лежани. Да не ти намаля данъка или падна ДДС-то? Петрола да поевтинее и това при нас я се усети ,я не ,защото вече си плащал скъпото-значи можеш . Те що да не правят супер печалби ? Хората правят Национални стачки защото вдигнали цените на самолетните билети и това ги обирало . Някой чувал ли е за общонационална стачка тук ? За протестчета -да . Те затова сме дебили без истински синдикати. Всичко е менте.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове