Last news in Fakti

10 Ноември, 2018 11:47 1 831 21

Елена Йончева: От години пътят край Своге е опасен

  • своге-
  • елена йончева-
  • път-
  • имунитет-
  • съд

Общината е искала спешен ремонт на опасната отсечка

Елена Йончева: От години пътят край Своге е опасен - 1

Депутатът от БСП Елена Йончева заяви, че се е сдобила с документ от миналата година, който алармира за лоша настилка на пътната отсечка край Своге, където загинаха 20 души. В предаването „Тази събота” тя заяви, че от левицата се опитват да хвърлят светлина върху всички болезнени теми, които се случват в България, като даде за пример с искането на БСП да се инспектират магистралите и първокласните пътища у нас в независима лаборатория.

„Във връзка с това искане до АПИ започнах да получавам много документи, свързани със строителството на пътищата. Преди два дни получих обезпокоителен документ, който веднага изпратихме в прокуратурата. Става дума за участъка в Своге, където загинаха толкова много хора. Има констативен протокол от експерти на Община Своге от 20 юни 2017г. В него са изброени седем точки, в които се препоръчва незабавна подмяна на настилката”, заяви пред бТВ Йончева.

Тя допълни, че преди три дни се е сдобила с документа. По думите ѝ Камарата на строителите са се опитали да разубедят лидера на левицата Корнелия Нинова да не подава искане в Агенция „Пътна инфраструктура” за експертиза в независима лаборатория.

„Нашето искане не е насочено срещу строителните фирми, дори ние искаме да ги защитим. Липсата на независима експертиза удря по реномето на строителите. Отсечката в Своге също е била проверявана, но министър Нанков каза, че са вложени недопустими материали”, каза Йончева.

През седмицата обект на прокурорския интерес станаха 6 депутати. Главният прокурор поиска имунитетите на един депутат от управляващата партия, на трима от "Воля" и двама от БСП, сред които и Йончева. Депутатът от левицата се отказа от имунитета си.

„Това са атаки срещу мен на депутати от ГЕРБ, които отдавна продължават. Главна прокуратура е образувала дело по сигнал на Делян Добрев, Тома Биков и бившият депутат Антон Тодоров. В това заведено дело няма нито един факт, който да доказва, твърденията”, каза Йончева и допълни, че никога не се е занимавала с бизнес, за да „пере пари”.

„През целия си живот съм се занимавала с журналистика, през 2013 г. – 2014 г. бях поканена от ТВ7 да започна работа при тях, като външна продукция, юристи на телевизията ме посъветваха да сключа договор с тази фирма, за да закупим техника. Филмите са направени и излъчени, аз не разбирам „ние, не знаем за какво са използвани тези средства”, коментира депутатът на БСП.

„Вие, като получавате заплата проверявате ли източника на средства, това означава ли, че всички журналисти, които са работили в ТВ7 и са имали външни продукции са участвали в някакви схеми. Моята съвест е чиста, аз отказвам да повярвам, че главна прокуратура може да бъде използвана като бухалка на едни мутри. Надявам се това нещо да стигне до съда, за да се види, че тези обвинения са несъстоятелни”, добави Йончева.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПК-РК

    4 1 Отговор
    Здравей,слава на БОГА,че е САМО в Своге...
  • 2 Реалист

    14 13 Отговор
    Не ти не "переш" пари - ти направо ги "усвояваш". 300 000 за камера и фотоапарат - айде бе, тука да не ядем доматите с колците. Тая е супер нагла - когато репортер кара след нея и я снима как минава на 4 червени светофара "она го пита верно ли"... Айде в Сливенския за библиотекарка. Ама аверката и курна веднага ще я набута на 1 място за евродепутат. Ще си разменят огнени погледи със станигей...

    Коментиран от #10, #13

  • 3 Borislav Popov

    12 12 Отговор
    Стига с тази Йончева сте ни занимавали, всички я знаем колко струва.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 гост

    11 8 Отговор
    В планината ,където има много завои,пътищата обикновено са опасни! Много обичам журналист да почне да ми обяснява някакви неща,от които няма понятие.
  • 6 стоян

    9 9 Отговор
    Тая вместо да е в затвора за кражби тя все още се опитва да ни поучава =и ние се движим по пътища и виждаме как е сега и как беше преди
  • 7 Мръсни комунисти

    8 7 Отговор
    Тези много ги бива да критикуват, само да се доберат до властта и когато я вземат правят каквото си искат без да се съобразяват с критиките към тях.Крадци нагли.
  • 8 Цункай го

    4 2 Отговор

    До коментар #4 от "педал от страната":

    Педал си ти и цялата ти рода.
  • 9 Тръмп

    9 6 Отговор
    Йончева е Супер-Жалка,тат-тара-ри,тат-тара-ри!!!:):):)
  • 10 Запознат

    5 8 Отговор

    До коментар #2 от "Реалист":

    Герберасо времето на герберастите свърши!
  • 11 Софиянеца

    4 7 Отговор
    Герберастите се напъват да оплюят яночева и не става много ви е фалшива песента всички знаеме кой ограби КТБ и всички знаеме че не е Елена Йончева!

    Коментиран от #21

  • 12 Инженер

    3 7 Отговор
    В България няма пътища и магистрали има парзалки скъпо освоени! Елена им изкара кирливите ризи и не е удобна затова я клеветят истински крадци на фондове!
  • 13 Хер Отто Флик

    7 3 Отговор

    До коментар #2 от "Реалист":

    Тя е истински комунист- безочливо, нагла и крадлива!
  • 14 Тръмп

    5 2 Отговор
    Йончева е по-опасна от всеки път,мирише на асфалт и телена ограда!!!:):):)
  • 15 Хер Отто Флик

    4 1 Отговор
    Никога не забравяйте с чии гласове в Европарламента мина закона за имигрантите в Европа- гласовете на БСП и ДПС!
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Карагенан (Е-407)

    1 0 Отговор
    Да, съдейки по всичко, шофьорът-собственик на транспортната фирма, бай григор е явно бившо ченге, устроило се в автобусния бранш.
    Бившите са големи фуклюфци..., особено при шофирането в женска компания...
    Как да не е виновен шофьорът, та там непосредствено преди катастрофата са минали няколко стотин коли, а и доста след нея - докато КАТ се натутка и безсмислено спря движението. Другите шофьори да не са някакви богове в шофирането. Прав път, скорост около 40, път без дупки, а бай-григор се `фърлил у дерето...
  • 18 гост

    2 0 Отговор
    Уважаеми представители на Агенция пътна инфраструктура,
    Сигналът ми касае опасно кръстовище в с. Владо Тричков, община Своге. Идващите от в.з Ромча автомобили, които искат да се включат в главния път 16, посока Нови искър буквално биват връхлитани от други коли каращи с превишена скорост, идващи от с. Владо Тричков. Има завой в непосредствена близост до кръстовището и водачът на автомобила без предимство няма видимост и не знае дали има приближаващ автомобил. Бил съм свидетел как няколко пъти щеше да стане катастрофа на опасното кръстовище. Вече говорих с пътен полицай на самото кръстовище и той информира, че въпросът е отговорност на общината. Говорих с кмета на селото и той ми каза, че това е отговорност на АПИ. Моля да разгледате сигналът ми и ако е извън компетенцията на АПИ да го препратите до компететните органи. Моля да вземете предвид, че това е същия път, на който в катастрофа на 25.08.2018 загинага 20 души. Прилагам схема на кръстовището.
    С Уважение,
  • 19 Гост

    4 0 Отговор
    Аз мисля, че е крайно време да сложат по едни пранги на Ленчето и на Кури и да ги разходят по жълтите павета.
  • 20 хитеp

    2 0 Отговор
    стига с тоя Боклук йончева нека говори след като си плати за кражбите от КТБ и върне парите подарени и покрай педера.с-а Станишев!
  • 21 анко от село Осеня

    3 0 Отговор

    До коментар #11 от "Софиянеца":

    еленооооо
    - Ами то няма път който да не е опасен , като си некадърник или другия срещу теб ако е такъв , от каквото и както да е направен пътя ….
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове