Last news in Fakti

19 Март, 2012 15:50 1 252 6

Първанов се обяви за нова коалиция

  • бсп-
  • георги първанов-
  • сергей станишев-
  • бсп

Нови търкания по оста Станишев - Първанов

Първанов се обяви за нова коалиция - 1
Снимка: БГНЕС

За формирането на нова коалиция се обяви в Попово Георги Първанов. Той е на обиколка в Търговищка област, където се среща с актива на партията, предаде Дарик.

По време на срещата Първанов коментира твърденията на социолозите за разликата между ГЕРБ и БСП, която в момента е във вреда на социалистите. Той заяви и нуждата от формирането на голяма коалиция и силен екип, който ще бъде предложен като алтернатива на предстоящия конгрес на БСП.

Според Първанов това трябва да бъде коалиция на духа, която да е максимално отворена, и в която трябва да бъдат привлечени много от независимите кметове. По думите му трябва да се търси диалог и с гражданските структури.

Междувременно от централата на партията на „Позитано“ 20 лидерът Сергей Станишев обяви, че няма да влиза в задочен диалог с Първанов.

„В момента имам много по-важни и сериозни задачи пред мен, отколкото да влизам в пререкания с когото и да било, в това число и с Георги Първанов. В момента БСП трябва да се концентрира в хода на кампанията върху политиките, върху това коя е нашата алтернатива. Всичко останало са дребни игри и лични амбиции”, каза той.

"Няма как лидерът на БСП да бъде избран пряко от всички партийни организации по места до насрочения за 19 и 20 май Конгрес", заяви още Станишев. Ескпрезидентът пък лансира тази теза вчера в Разград по време на среща със социалисти. Станишев контрира, че на насрочения Конгрес ще се избере Национален съвет и лидер на партията.

Настоящият лидер на червените отхвърли и варианта датата на Конгреса да бъде отложена за по-късен етап. „По отношение на всякакви идеи за отлагане на Конгреса - пак български дребни мишкувания”, каза той.

Сред темите на Първанов при посещението му в Попово беше и съдбата на АЕЦ „Белене”. Централата можеше да е най-силната антикризисна мярка на правителството. Но май няма да се случи след две години и половина разкатаване”, каза Първанов.

Според него има объркване в посланията на министър-председателя и е ясно едно: „Бойко Борисов е поел ангажимент навън „Белене” да не се случи”. „Затова отлагат, за да стане проектът „Белене” безпредметен. След години съседите ни ще имат свои централи и енергийният пазар на Балканите ще е преобразуван”, изтъкна още Първанов.

Посещението на Първанов в Търговищка област продължава със срещи с актива в Антоново, Омуртаг и Търговище.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 3 в 1

    2 0 Отговор
    Вижте го само как гледа мамин сладък. Как се е размечтал само. Иска власт и туй то. Да ама хората не те искат бе. Всички те видяха как угоднически лазиш на ДПС и на кого ли не стига да има килипирец.
  • 2 Реалиста

    2 0 Отговор
    Пак коалициики му се прищяли на този ненаял се
  • 3 спокоен

    2 0 Отговор
    Първо и той да отиде до сметната палата да си види ревизията-и после коалиция зад решетките с бившите си коалици-онери крадливи.
  • 4 ВИП АМГ

    1 0 Отговор
    napalno ste pravi.tozi naglec nese naiade nachelo s Sergei
  • 5 joro

    1 0 Отговор
    Пак иска да се намърда във властта..
  • 6 МММ

    1 0 Отговор
    Като имаше месце как хубаво блажеха само
    нито имаше караници нито виновни за неуспехите им.
    Ама като остана само голия смрадлив пищял
    виж ги само как са се заяли като бесни псета.