Last news in Fakti

20 Март, 2012 08:26 1 074 4

Румен Петков: Оставката на Драшков е най-важна

  • румен петков-
  • бсп-
  • иван драшков-
  • данс
Румен Петков: Оставката на Драшков е най-важна - 1
Снимка: БГНЕС

Ако лидерите не си общуват, ако не пият кафе, ако не са заедно, понякога, това е много лошо. Думите са на бившия вътрешен министър и настоящ депутат от БСП Румен Петков. В студиото на „Нова телевизия“ той заяви, че няма „задкулисие“ в партията, особено на фона на горещия въпрос дали Сергей Станишев или Георги Първанов ще оглави червената партия. 

Петков е на мнение, че „това, което се прави в момента в социалистическата партия, се прави максимално публично“, но призна, че е нужно да се говори за състезание за върха на БСП. „То е в интерес на БСП. Хората, които внушават, че става дума за битка, според мен, вредят на БСП”, допълни той и обясни, че червената партия само може да спечели от състезание на политики между Станишев и Първанов.

Румен Петков отново заяви, че оставката на заместник-председателя на ДАНС Иван Драшков е удар върху сектор „Сигурност“. Той я определи като "най-важната" от последните оставки по високите етажи на властта.

Ген. Драшков е подготвен и високо ценен от партньорите, това го знае и премиерът, и ръководството на МВР. Тръгва си, за да защити собствената си чест и достойнство. Драшков е не само човек с най-дълъг стаж, но и с най-голям опит. Не трябваше премиерът с такава лекота да приема оставката му”, убеден е Петков.

Според него служителите на ДАНС се чувстват обидени от орязаните бюджетни средства и отношението към тях. "Става дума за офицери с по 10-15 г. стаж, които са гръбнакът на службата. Тези процеси на разпад на службата могат да станат необратими", предупреди Петков.

До момента напусналите службата са около 200 души, а бюджетът й е намален с около 30%.

„Очевидно Трайчо Трайков не си отиде заради визитата в Катар – това, мисля, че е ясно и за малките деца“, коментира депутатът за последните министерски оставки, но отказа да говори за ГЕРБ, тъй като там решенията се взимали еднолично, а не демократично.

Петков критикува липсата на развитие по въпроса за строителството на АЕЦ „Белене“. Нужна е по-голяма яснота какво се прави и отговаря ли това на националния ни интерес, смята депутатът, изтъквайки: „ Ние клатим АЕЦ „Белене” вече две години и половина. Поведението на правителството като цяло по този въпрос е абсолютно недопустимо“. Според червения депутат не може да се говори за енергийна мафия у нас.

Аз не искам да коментирам ПП ГЕРБ, защото там нещата са доста по-особени и доста по-различни от една демократична партия, каквато е БСП. Там решенията се взимат еднолично. 

„Не може да поставяш енергийната сигурност на страната под въпрос в стратегическа перспектива. В България, не бих казал, че има енергийна мафия”, каза още депутатът от Коалиция за България.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ххх

    1 0 Отговор
    Я ходи пий още 2-3 питиета и се успокой.
    Помним те и тебе изеднико, помним те...
  • 2 МММ

    1 0 Отговор
    Като няма енергийна мафия защо не кажете кой изкупи ВЕЦовете?
    А и както се оказа хората в държавата заемащи дълго време ръководни постове като Ген. Дражков - все от ДС.
    За ДАНС по добре не споменавай , че по вашето управление и с ръководството на А. Петров цял свят разбра какво представлява българското ФБР.
  • 3 аз

    1 0 Отговор
    руми,я ходи се скрий някаде!
  • 4 Проданов

    0 0 Отговор
    ЕДИН СЛАДЪК ВИЦ ЗА ДАНС

    Един приятел ми разказа следния виц:
    Тежка катастрофа. От шофиращия останал само задника и двете уши. Линейката ги натоварила. В „Пирогов” пришили ушите към задника и му вдъхнали живот.
    Сега човекът работи в ДАНС. По цял ден седи на стола, пърди и се ослушва.