Last news in Fakti

16 Ноември, 2018 08:51 1 918 20

Депутат от НФСБ: Децата с увреждания - в домове, за да работят майките им

  • деца с увреждания

Петров се отметна от думите си, не бил казвал такива "комунистически истории"

Депутат от НФСБ: Децата с увреждания - в домове, за да работят майките им - 1
Снимка: Канал3

НФСБ продължи с обидите към майките на деца с увреждания. Народният представител от партията на Валери Симеонов - Петър Петров, влезе в тона и в стъпките на лидера си и обяви, че болните деца, които изглеждали ненормални, се развивали под грижите на специалисти в държавни домове. Затова трябвало да бъдат гледани там, за да могат родителите им да работят. Тезата си той развива в интервю по „Дарик радио“.

"Тези деца, моето дълбоко убеждение е, че трябва да бъдат дадени в домове, където с тях да се занимават специалисти. Аз самият съм виждал това чудо, как тези деца, ненормални, изнасят концерти, рисуват...", дава пример той с дом между Мездра и Луковит".

В интервюто Петров критикува майките, които протестират, че отказали да им се дадат ваучери, с които да ползват специализирана медицинска помощ, а поискали парите. "Системата ни убива с 1200 всеки месец", пък е неговото предложение за мото на протеста на майките, което е публикувал преди дни в профила си във „Фейсбук“.

Часове по-късно в парламента Петров негодува, че думите му били извадени от контекста и не е бил цитиран правилно.

"Какви са тия домове, какви са тия комунистически истории!", отметна се от думите си депутатът на Симеонов.

"Аз мисля, че това е поредната манипулация. Аз изобщо не съм казвал такова и не съм мислил да го кажа по начина, по който ми го цитирахте. Това, че някой си е измислил и си е написал нещо си, оттук думичка... Като кажа деца, като кажа училища, домове, родители, свободно време, работа и да направиш от всичкото това нещо изречение - моля ви се!", отрече на въпрос на „Канал 3“ в присъствието и на други медии в парламента депутатът от НФСБ.

"Аз казах следното и ще го повторя, и ще го казвам навсякъде. Че смятам, че е правилно това, което в момента се прави, децата да бъдат гледани от родителите си, но държавата да си поеме своите задължения и тези деца да бъдат поставени в ръцете на специалисти. Специалисти, които да се занимават с тях, които да им организират времето и да дават възможност на родителите да се трудят", каза Петров. И той обясни, като Валери Симеонов, че е гледал болен родител с деменция в продължение на три години и е изпитал същото на гърба си.

"Аз знам какво е това. И човек се побърква. И трябва да се даде възможност на тези родители да могат да дадат децата си в ръцете на специалисти, да ги развиват". Той уточни, че е имал предвид дневни центрове. Аз да не би да съм здрав, оплака се още Петър Петров и обяви, че има 8 пирона в гръбнака.

Съпартиецът му Валентин Касабов отказа да коментира думите на Петров с аргумента, че не е чул точно какво е казал и не се е замислял по въпроса дали децата с увреждания трябва да идат в дом. И той като съпартиеца си обаче смята, че майките получават достатъчно помощи, за да ги гледат. "Кои са майките? Доколкото знам малка част от майките са там на протеста, другите ги няма. Други се правят на майки."

Той заключи, че останалите от протестиращите са лумпени и мутри.

Помолен за позиция по повод поредното грубо говорене от страна на коалиционния партньор, лидерът на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов припомни, че премиерът вече се е извинил за думите на Симеонов, направил го е и днес сутринта, а казаното от Петър Петров отказа да коментира.

Два часа по-рано пък лидерът на "Атака" разкри по въпроса за оставката на Валери Симеонов, че трябва да се пита Цветанов, защото между двамата имало не топла, а направо "гореща връзка".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    32 3 Отговор
    Оставка на Симеонов и на този и неговата
  • 2 Простак

    30 3 Отговор
    и вие политиците , 50-60 партии сте ни излишни , искаме президентска република ,,,,1 президент и 10-на министри , а всички други да се хванат на работа ,,да работят земеделие , да гледат животни ,,, като Лешояди сте
  • 3 Аман от увредени

    9 28 Отговор
    Майките с увреждания да се прибират да си харчат парите, които тиквата щедро им раздаде . Наглостта и нахалството им нямат край ! За нормалните деца пари няма , за олигофрените ни проглушиха ушите

    Коментиран от #4, #10, #18

  • 4 Иванов

    22 1 Отговор

    До коментар #3 от "Аман от увредени":

    Така си е, 240 ЛОБИСТА са прекалено много на загиващия ни народ. Това не са народни избранници, а ХРАНТИТУТНИЦИ, ПФУ!!! ОСТАВКАТА, ИЗЕДНИЦИ!!!
  • 5 Гаргамел

    16 4 Отговор
    ей нагли помияри......дано да те сполети съдбата на тези хорица боклук нещастен
  • 6 Ю Кортес

    10 3 Отговор
    Преди 3-4 години имаше предаване за ромски село пълно с такива деца в резултат на междуроднински връзки,баща с дъщеря,брат на сестра и т.н.нямаше ромска фамилия с по малко от 1000 лева социални,сега им ги дигат двойно.те,преди нарочно правеха такива деца,сега познайте какво ще става
  • 7 Тази псевдо партийка

    10 0 Отговор
    Вече е противоконституционна, като, че ли! Гербовистки ДРУГАРИ, вижте какво прокламират вашите КЛОАКАлиционния партньори
  • 8 Начо

    11 2 Отговор
    Когато социалните са 900 лева,както ще е сега,това става много доходен бизнес не само при ромите.съжалявам да го кажа,фактите са такива

    Коментиран от #12

  • 9 Ю Кортес

    9 1 Отговор
    За да вземеш чисти 900,заплатата ти трябва да е 1200 лева.санитар в дом за възрастни хора с увреждания при много тежък труд взима 700 бруто.кой ром ще тръгне да работи дори и за 1000 лева,като може да направи от помощи 2500 лева.българинът е много наивен и лесно манипулиране,чуе,деца,майки и не мисли какво става

    Коментиран от #13

  • 10 нов

    7 0 Отговор

    До коментар #3 от "Аман от увредени":

    явно, че и ти "увреден" след като се исказваш по този начин!
  • 11 Bahti

    7 0 Отговор
    На сабята пише - С нами Богъ
  • 12 Нещо ма а

    3 1 Отговор

    До коментар #8 от "Начо":

    Понапушил си се като гледам, кога и на кой Боко ще отпусне 900 лева
  • 13 Еретика

    9 0 Отговор

    До коментар #9 от "Ю Кортес":

    Не ром ромът е прекрасно питие,а това са просто цигани.
  • 14 Дедо

    6 1 Отговор
    Аз миля че всичките 240 сте за дом,ама с решетки!...И като напълно ви липсва умствен капацитет по-добре си мълчете че само дразните хората!
  • 15 гост

    7 4 Отговор
    Правилно е, че децата трябва да са в дом, за да полагат специализирани грижи за тях. А майките трябва да работят, за да допринасят с данъците и осигуровките си. Иначе излиза, че трябва да ги издържаме. Възрастните са с по 200-300 лв. пенсия, а майките смятат, че някой им е длъжен. Повечето от тях нямат вероятно и един ден трудов стаж.

    Коментиран от #17, #20

  • 16 Станислав Янков

    0 0 Отговор
    Депутатите от НФСБ - в лудницата, за да се освободи място за истински народни представители.
  • 17 hihi

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "гост":

    вие си яко прост, приемете моите извинения ако сме с умствено увреждане
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 петър петров

    1 0 Отговор
    Дано внуците ти да са в такива домове и да рисуват и концерти да изнасят ! Тогава ще разбереш !
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове