Last news in Fakti

20 Ноември, 2018 17:50 3 933 22

Борисов заключил Симеонов и Сидеров в кабинета си

  • нфсб-
  • валери симеонов-
  • волен сидеров

Идеята била да се помирят

Заседанието на Тристранния съвет за сътрудничество в Министерския съвет днес се проведе в отсъствието на вицепремиера Валери Симеонов, който над 4 часа се намирал в кабинета на министър-председателя Бойко Борисов. Заедно с него бил коалиционният му партньор от Атака „Волен Сидеров“, пише сайтът „Флагман".

Двамата били заставени да останат сами и да не напускат мястото, докато не намерят най-подходящо решение за оцеляване на голямата коалиция.

Такава е била молбата на Борисов, след като ги е оставил вътре. Той казал: „Не ме карайте да ви заключвам, ще ме извикате, когато сте готови”. От Министерски съвет обясниха пред Епицентър.бг, че премиерът просто е оставил двамата сами да уточнят противоречията си, и че не е имало „заключване в кабинета му“.

Тримата лидери на партиите на Обединени патриоти започнаха съвещанието си в кабинета на Бойко Борисов тази сутрин, но тъй като изгледите да се стигне до консенсус с Волен Сидеров клоняли към нулата, Каракачанов напуснал, тъй като имал среща с министъра на отбраната на Иран.

Каракачанов се е върнал обратно в сградата на МС и е влязъл в кабинета на Бойко Борисов.

Днес трябваше да бъде обсъдено името на новия вицепремиер, който, логично, трябваше да бъде предложен от квотата на НФСБ. Както е известно, Волен Сидеров е против излъчването на нов човек за същия пост и дори предложи той да се закрие, тъй като нямало нужда от толкова много вицепремиери.

Нещо повече – в събота, на пресконференция Сидеров призова и другия си коалиционен партньор Красимир Каракачанов да подаде оставка, с което на практика обяви, че се превръща в най-важната фигура, в незаобиколим фактор за съществуването на настоящото правителство.

От пребиваването на деветимата депутати от неговата група в НС зависи и стабилността на мнозинството.

Според източник на Флагман.бг Борисов е заявил тази сутрин ясно и категорично, че няма да приеме подмолни договорки и да се задържи на повърхността още известно време с подкрепата на ДПС. Премиерът казал, че или ще продължи да управлява с настоящия си коалиционен партньор "Обединени патриоти", или ще подаде оставка, за да не се срива рейтингът му от агония.

В сградата на МС са зам-председателят на НФСБ Валентин Касабов и колегата му Христиан Митев. Двамата са най-близките му хора в партията. Това означава, че Симеонов ще иска от тях съвет за нещо, което е решаващо в момента. Касабов е съосновател на НФСБ, а Христиан Митев е най-довереният човек на Симеонов по юридически казуси. Той е негов съветник още от ноември 2007 г., когато бе поканен за секретар на Общинския съвет в Бургас.

Всичките осем депутати от партията на Валери Симеонов НФСБ са поканени в последния момент да се явят на „Дондуков“ 1 в кабинета на вицепремиера в оставка и лидер на НФСБ Симеонов. Все още не е ясно дали ще участват в коалиционния съвет на Обединени патриоти или Симеонов ще се срещне с депутатите от партията си, след като си тръгнат Красимир Каракачанов и Волен Сидеров.

Патриоти коментираха, че предлаганата за вицепремиер Марияна Николова не е член на НФСБ и припомниха, че преди два месеца Волен Сидеров обяви в свое интервю, че шефката на кабинета на Валери Симеонов – Николова е в конфликт на интереси по отношение на Златната рибка край Созопол.

Новината едва ли ще бъде посрещната с радост от „Атака“, тъй като след връщането на Симеонов в НС ще излезе Миглена Александрова от „Атака“. Така депутатите на Сидеров остават най-малко – 7. НФСБ ще имат 9, а ВМРО – 11.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ОСТАВКА

    30 10 Отговор
    ОСТАВКА!!!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Перър

    40 4 Отговор
    Арест няма ли че в кабинета ги заключва.
  • 4 123

    38 3 Отговор
    Тежка е борбата за кокала
  • 5 Уууууу

    16 0 Отговор
    Нищо ново под слънцето В минали времена при раздяла -развод съдията първо е заключвал съпрузите в една стая цяла седмица сами и тогава е решавал с решението ...Та какво е целял Боко ..или да се изпотрепят взаимно или да се отпраскат взаимно и да се сдобрят ....
  • 6 1944

    25 3 Отговор
    тежка и особено кървава ще е борбата за кокала. заложени са изборът на нов главен прокурор догодина и усвояването на десет милиарда лева за магистрали, земеделие и превъоръжаване. руският пасол ще е безпощаден. да му мисили народеца, пак употребен.
  • 7 Гост

    22 2 Отговор
    Въйй пожарникаря вече е С нов прякор.ПОМИРИТЕЛЯТ....
  • 8 Кракра пернишки

    20 1 Отговор
    Гоуем смех
  • 9 ГостО

    24 1 Отговор
    Жаби и гущери ще плюят,но коалицията ТРЯБВА да остане ,иначе НЯМА ЛАПАЧКА,А ЗАТВОР.
  • 10 Йохо

    15 1 Отговор
    Не можаха ли да се убият един друг.
  • 11 валери симеонов

    10 0 Отговор
    Цъкахме сантатенце
  • 12 007

    8 3 Отговор
    направо сте смешници с тия заглавия ,понеже Волен нищо не каза като излезе от съвета , а другите двама ви неглижираха тотал сега си изсмуквате от пръстите квото ви дойде на ума ма нас за толкова елементарни ни имате ма и ние слушаме новини и ние гледаме тв, просто пишете -*няма новина за патриотите *
  • 13 Боко помирителя

    14 0 Отговор
    Голямо връткане и мандръсане е паднало и сега след толкоз любов са се кротнали леко разширени, но обединени ! Смукането на големия кокал продължава, да го *ухат бедните !

    Коментиран от #21

  • 14 ллллр

    8 0 Отговор
    Като ги е заключил да им беше дал по един пищоф да си направят дуел. Останалото си е само шоу.
  • 15 Трагедия

    8 0 Отговор
    Какво ли не правят,за да пазят кокала... Очевадно, е че мислят само за собствените си джобове и точно затова трябва да бъдат изметени и изхвърлени на бунището. Българи, идвайте да протестирате ако ви е грижа за семействата и съдбата ви!!!
  • 16 Хитър Петър

    12 0 Отговор
    Заключил ги е да добият представа какво ги чака като паднат от власт.
  • 17 Меркел

    5 0 Отговор
    Позор!
  • 18 ха ха ха

    5 0 Отговор
    Божкеее, дали ги е шамарил? И воленчо кат най - хилав го е отнесъл! Направо като баснята : Орел, рак и щука. И тея не са за властта - много бързо се поквариха.
  • 19 БъХъ

    4 0 Отговор
    Кой е бил активния ?

    Коментиран от #20

  • 20 5ко

    3 2 Отговор

    До коментар #19 от "БъХъ":

    боко бе! Съмняваш ли се?! Той и през ключалката ги опрая.
  • 21 Ventura

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "Боко помирителя":

    Нали знаеш болката отминава, срамът остава.
  • 22 бббббб

    1 0 Отговор
    Оставил ги е да се опнат и да се разберат, защото ГРОБ властта не трябва да сдадат.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове