20 Ноември, 2018 20:22 2 877 26

Стопанин на питбул насъска кучето си срещу професор

  • иво панов-
  • преводач-
  • питбул

Безпричинната агресия доведе до телесна повреда

Питбул нахапа човек и кучето му, докато се разхождат в столичния квартал „Овча купел”. Агресивното животно дори било насъскано от своя стопанин, съобщи бТВ.

Проф. Иво Панов от Съюза на преводачите е на обичайната си разходка с Шая. Тя е нападната от агресивен питбул на метри от дома им: „От горичката се спуска този питбул, като торпедо. Стопанинът му крещи, с крака иска да го спре – не може”.

Инстинктивно проф. Панов дърпа кучето си, след като е нахапано. Вместо извинение получава обиди: „Зад мене чувам крясъци - "Върни се! Чуваш ли какво ти казва. Простак. Идиот. Тъпанар”.

Минути по-късно питбулът отново е пуснат и се връща.

Следва безумна сцена: „Кучето скача да се бие. Казвам „Вържи го, някой ще ти го гръмне някой ден това куче”
и той побесня. Започна да крещи: „Ти ли ще ме застреляш?! Ти ли, бе?!”. Върза кучето, каза му нещо. Кучето тръгна след мене и той след него на каишката”.
Професорът е ухапан малко под коляното. Стопанинът и питбулът си тръгват.

„Не е проблемът в кучето. Проблемът е в собственика. Отглеждането на такова куче е огромна отговорност.
За съжаление, още го няма това разбиране и хора го взимат просто така, за да се покажат, да избиват комплекси”, коментира Явор Гечев от Фондация „Четири лапи”.

Собственикът на питбула не беше вкъщи. Вече е установен от полицията и му е съставен предупредителен протокол. По случая е образувана преписка.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 МРАЗЯ ГЕЙБАРАСТИ

    51 1 Отговор
    Незабавна евтаназия-на стопанина!
  • 2 боцмана

    44 3 Отговор
    Направете големи данъци за кучетата , повече проверки и глоби , че улиците , градинки , че дори и детски площадки са се превърнали в кучешки тоалетни.

    Коментиран от #6

  • 3 no name no face no number

    43 1 Отговор
    Срам, само протокол ли за този КРЕТЕН? Затвор трябва не протокол.
  • 4 Генералът

    38 0 Отговор
    Какъв протокол бе правораздаващи. Животното на този плитко*мник утре с лекота може да убие дете.
  • 5 Кучкара

    2 45 Отговор
    Истината е че по всяка вероятност професора е заплашвал стопанина на питбула че ще ги гърми и от там става по големия проблем никой не си е съскал кучето тоя си украсява историята!! Ритал е пита в опит да си отърве кучето! Стопанина на пита е виновен че не го държи ма каишка! Обаче който има куче знае че стане ли кучешки бой винаги има стрелци които заплашват!

    Коментиран от #9, #21, #24

  • 6 Анонимос

    19 3 Отговор

    До коментар #2 от "боцмана":

    А кой ще санкционира уличните кучета че пикаят и тропат по градинките?
  • 7 Конфуций

    0 23 Отговор
    Някой може ли да ми обясни как се насъсква куче

    Коментиран от #8

  • 8 Будалата

    27 2 Отговор

    До коментар #7 от "Конфуций":

    Много лесно. Като си го обучил добре думичката:дръж е достатъчна. А лекарството е едно АНТИФРИЗ.

    Коментиран от #14

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Кучкара

    1 12 Отговор

    До коментар #9 от ". . . . . .":

    Ка, вам ти какво е станало разни много кипят в такива ситуации а не обичам лъжците йоито преовеличават! Пита хапе на високо не хапе по кракста този го е ритал за да бъде ухапан по краката и се опитва да пудри историята.

    Коментиран от #18

  • 11 Д-р Фройд

    2 8 Отговор
    Ако българите бяха малко по интилигентни щяха да разпознават фалша от истината историята на този господин професор е вярна от части!!
  • 12 Ззз

    25 1 Отговор
    И при нас имаше такъв олигофрен с каракачанка.След няколко предупреждения към стопанина без резултат.Минах с джипа през нея.Когато дойдоха от КАТ собственика се скри.Не е това начина но детето ми е по мило от този помияр
  • 13 решението

    13 0 Отговор
    Кирка в главата !
  • 14 Ленински съботник

    1 1 Отговор

    До коментар #8 от "Будалата":

    Не става днешния антифриз.

    Коментиран от #15

  • 15 Пробвал

    3 0 Отговор

    До коментар #14 от "Ленински съботник":

    Става става, сложи от концентрирания антифриз за зимата, приспива ги завинаги.
  • 16 Родолюбец

    12 1 Отговор
    Този индивид с питбула трябва незабавно да влезе в затвора. Това е опит за убийство. С този питбул този отпадък избива комплекси. За това в джоба пистолета и право в главата на питбул.а .
  • 17 Белене

    5 3 Отговор
    “Има човек, има проблем. Няма човек, няма проблем” Сталин, Йосиф Висарионович.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 В затвора при манафите

    8 0 Отговор
    Има първопричина , и безхаберно ,опасно поведение и отношение , към околните, след което се заформят тези баталии. Гражданина - безхаберник си е пуснал питбула боща-свободен , а не го разхожда на повод и намордник ,както трябва по закон. Този питбул естествено сдавя първото изпречило му се куче. И вместо гражданина безхаберник да рече -ИЗВИНЕТЕ , или нещо такова , след като е предизвикал конфликта, и да се опита поне да се държи като човек , той става по-тъп и агресивен и от своето куче. Опитва се да определи случката "като нормален кучешки бой" Как да реагира отсрещната потърпевша страна , освен с кавга и предупреждение за разправа , то си е и научно доказано , че дебил от добра дума не разбира , от статията разбираме ,че не му е било за първи път. Вербалната ответна реакция не е повод , да бъде насъсквано кучето срещу човек. Дебила-комплексар е решил да наказва , да даде урок , да бъде някой, да се издигне в своите очи, в крайна сметка защо го гледа този зъл питбул , ако няма да хапе , някой изпречил му се на пътя недоволен гражданин . И , ако не бяхме такава територия, и жалко подобие на държава. Този дебил щеше своевременно да бъде докаран в ареста с пранги на ръцете , и да му бъде предявено обвинение , като опит за убийство , и причиняване на тежка телесна повреда, а адвоката му много много добър.
  • 20 Аз ,Врчанката

    8 0 Отговор
    Този с питбула си търси белята. Може ли ,такова куче,даде разхожда, без нашийник и намордник?! Навярно,според стопанинът му може! Доколкото ми е известно,във всеки по-голям град има спецални алеилеи за разходка на кучета-ив нашият град има,но никой неспазване,тези правила. Всеки си прави, на него,каквото му харесва . Аз,ако съм на мястото
    на професора,този,ще го съдя🐕.
  • 21 Кучкаров

    6 1 Отговор

    До коментар #5 от "Кучкара":

    Кучкарника, някои не само заплашват, не разчитай и ти на това, аз лично бих гръмнал стопанина в крака ако неговото куче ме е охапало по крака.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Иван

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Кучкара":

    Абе, аз не виждам някой да твърди, че кучето е виновно, защото е куче и хапе. Има отговорни лица, които трябва да се погрижат хапещото куче да е с намордник и с повод. Имаше случай, когато в квартала пред блока спасявахме болонка на повод от захапалата я немска овчарка, която кретенясалата й собственичка пуска да се разхожда сама, докато самата собственичка си кисне в апартамента. Аз хубаво се бях засилил към шиб....та овчарка с джобно ножче в ръка и въобще нямаше да се церемоня с нея, но други момчета ме изпревариха... Не знам за пистолети, харесвам кучетата много, но агресивни псета въобще няма да търпя, още повече техните собственици. Тежа 130 кг и съм бивш боксьор, докопам ли мърляча, ще го пишат в медиите като нещастен пострадал в "Пирогов". Редно ли е да пуснеш безконтролно куче, същество без особен интелект и да не осъзнаваш, че може да нахапе жена, дете, възрастен човек, а дори до възрастен случай може да се стигне?!

    Коментиран от #25

  • 25 Иван

    1 0 Отговор

    До коментар #24 от "Иван":

    До смъртен случай може да се стигне - това исках да кажа!
  • 26 ВОЕНЕН

    3 0 Отговор
    Аз бих го застрелял ВЕДНАГА ,ако ми налети с законно притежаваното си оръжие ! Тази порода е опасна и трябва да бъде забранена с закон ,както е в много страни .Ако бяхме нормална държава собственикът на този четириног убиец щеше да е в ареста след ,което да плаща 4 цифрени обезщетения на нахапания човек !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове