Last news in Fakti

22 Март, 2012 12:47 1 144 1

Плевнелиев: Румънският казус ще е решен до седмици

  • румъния-
  • росен плевнелиев-
  • претенции-
  • териториални претенции
Плевнелиев: Румънският казус ще е решен до седмици - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Румънската страна говори за нерешен проблем, а не за „териториални претенции“ към България. Така президентът Росен Плевнелиев коментира вчерашното изказване на външния министър на северната ни съседка Кристиан Дяконеску, който заяви, че има „спорна зона" със София във връзка с морската граница от около 17 кв. км.

Държавният глава е на мнение, че до 15 април въпросът ще бъде решен по „европейски начин“. Той внимателно е прочел интервюто на  Дяконеску и е категоричен, че нерешените проблеми не могат да се решават с интервюта и извиване на ръце, а със срещи на правителствено ниво.

Плевнелиев припомни, че при присъединяването си в ЕС България и Румъния са подписали документ, че нямат каквито и да било териториални претенции.  „Ние сме добри съседи с Румъния“, оцени двустранните отношения президентът.

Думите му дойдоха след среща с ръководството на партия „Атака“, на която Волен Сидеров предложи връх Мусала да се преименува на „Св. Иван Рилски“, тъй като било турцизъм, както и референдум за строителството на АЕЦ „Белене“ и за присъединяването на Турция към ЕС.

Волен Сидеров поиска твърд отговор на „румънската провокация“.

Сидеров е изложил идеите на „Атака“ в областта на енергетиката, икономиката и политиката по ходите. Наскоро партията обяви план за реформи в страната, напречен план „Сидеров“.

Срещата с „Атака“ е част от започнатата от Плевнелиев поредица срещи с големите партии. След това президентът ще отиде в парламента, за да обобщи пред депутатите предложенията и идеите, които са се родили. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кръв

    1 0 Отговор
    еи алоооо
    ПРЕДАТЕЛИ
    ПРОДАЖНИЦИ
    ПЕДЕ...СИ
    ЛОБИСТИ

    няма да им давата нищо !!