Last news in Fakti

23 Март, 2012 10:52 1 325 1

Първанов, Кунева и Сертов в договора с Хохегер

  • петер хохегер-
  • лобист-
  • бсп-
  • сергей станишев-
  • георги първанов-
  • моника йосифова
Първанов, Кунева и Сертов в договора с Хохегер - 1
Петко Сертов. Снимка: Труд

Какво е общото между бившия председател на Върховния касационен съд Иван Григоров, бившия министър на екологията Джевдет Чакъров и бившия шеф на ДАНС Петко Сертов? А между президента (2002-2012 г.) Георги Първанов, Румен Петков и Меглена Кунева? Всички те са били препоръчани за рекламни лица на европейска България от австрийския лобист Петер Хохегер. Това става ясно от офертата на PR компанията му към правителството на Сергей Станишев, с която в. „Труд“ разполага.

С Хохегер тройната коалиция сключва договор, който да “утвърждава положителния образ на България в Европейския съюз (ЕС)”. Освен изброените в списъка са още главният прокурор Борис Велчев, тогавашната евроминистърка Гергана Грънчарова, Симеон Сакскобургготски, Пламен Орешарски, Даниел Вълчев и, разбира се, самият Станишев. Общо - 16 висши държавници. Те са избрани от Хохегер след анализ на личните и професионалните им качества и “имиджа в ЕС”, става ясно от документите.

Мотивите на австрийците са повече от интересни. Иван Григоров например е посочен като “основна фигура в съдебната реформа”. Той е по-известен у нас със скандално скъпия ремонт на Съдебната палата в София и с фалшивата “жълта” книжка на Никола Филчев.

Станишев е описан като “двигател на модернизацията на България”. За Първанов са написали, че е “фигура, която се ползва с подкрепата на цялото общество”.

Още


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 МММ

    0 0 Отговор
    Няма по-гадна паплач от БСП
    Вижте за какво са си платили и то с нашите пари
    да не говорим, че половината от парите са и откраднати по
    нагъл начин от СТАНИШКОВИ.