Last news in Fakti

28 Март, 2012 11:58 980 1

Депутатите разпитват по интернет Петер Хохегер за лобисткия скандал

  • петер хохегер
Депутатите разпитват по интернет Петер Хохегер за лобисткия скандал - 1
Снимка: БГНЕС

Ще направим опит да се свържем с Петер Хохегер, колегите от комисията предложиха това да стане чрез видеоконферентна връзка или други технически средства.

Това заяви Димитър Главчев, председател на новата Временна анкетна комисия за изясняване на изнесените в медийното пространство факти и обстоятелства относно лобисткия скандал свързан с управлението на Тройната коалиция. Преди седмици стана известно, че той е получил 1,5 млн. евро за лъскане на имиджа на страната ни в навечерието на членството ни ЕС.

На днешното заседание членовете на комисията приеха вътрешни правила за работата си. На следващото заседание, което вероятно ще е в петък, ще обсъдим по-конкретни въпроси какви действия да предприемем и към кои институции да се обърнем, добави той.

Ще ни стигне времето да отправим въпроси към институциите - Сметна палата, Министерския съвет, Министерство на икономиката, Агенцията за обществени поръчки и да получим отговорите им.

От медийните изяви на Моника Йосифова разбрах, че има готовност да предостави документи, с които разполага по случая, видях и желание да я изслушаме, продължи Главчев. Но... не знам дали ще се стигне до изслушването й, тъй като основно интересът ни сега е към договорите, сключени между Петер Хохегер и Министерски съвет, уточни Димитър Главчев. Възможно е да бъде изслушан от комисията не само Петер Хохегер, но и други чужди граждани, които имат отношение към скандала, стана ясно от думите на председателя на комисията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 МММ

    0 0 Отговор
    И НА СЪД
    така , че да гласуваме за сваляне имунитета на Станишев
    1-за