Last news in Fakti

25 Март, 2012 18:16 4 434 13

Такси уби две възрастни жени на пешеходна пътека

  • такси-
  • прегази-
  • възрастни жени-
  • катастрофа

Две възрастни жени загубиха живота си на пешеходна пътека, пометени от таксиметров автомобил, съобщиха от пресцентъра на МВР. Инцидентът станал късно снощи  на ул. „Крум Попов” в столицата.

Таксиметров автомобил Kia Magentis, управляван от 25-годишен водач,  движещ се по бул. „Евлоги Георгиев” към бул. „Драган Цанков”,  блъснал на пешеходна пътека тип „зебра” пресичащите жени – едната на 72, другата на 81 години

Едната пешеходка починала на място, а другата – в линейката на път за болницата.

Причината за пътнотранспортното произшествие е неспазване на предимство на пешеходната пътека и несъобразяване с пътния знак Д-17 от Закона за движение по пътищата, уточняват от полицията.

На мястото на инцидента е извършен оглед от дежурна оперативна група на столичната дирекция. Водачът е тестван за алкохол, пробата е отрицателна. По-късно беше съобщено, че шофьорът на таксито е криминално проявен, с десетина регистрации н различни полицейски управления.


 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 уууу

    4 0 Отговор
    В затвора.
  • 2 The Bear

    3 0 Отговор
    Да изгние в затвора.... за назидание на следващите такива..... време е да има страх от закона...
  • 3 иии

    4 0 Отговор
    Taka stava s negramoten m....l s
    taksi.
  • 4 Пешо

    5 0 Отговор
    Прав е не се качвайте при цигани,те са без документи и са опасни на пътя
  • 5 очевидец шофиор

    1 1 Отговор
    на ваз ви се иска да е циганин ,но е българин!!!!!
  • 6 асдсадса

    1 0 Отговор
    Kia Magentis ги има само в 91119 Йелоу енд Йес такси, а там карат доста цигани. Тоя щом е и криминално проявен е доста вероятно да е циганин.
  • 7 Bobi

    0 0 Отговор
    Пише че инцидента е станал късно снощи,а всеки който е шофьор знае как се движат възрастните хора и как са осветени пешеходните пътеки в нашата държава.Каквато ни е държавата такива са и пешеходните пътеки и всичко останало,но потърпевши сме ние обикновените хорица.Така,че не нападайте така човека,само се радвайте,че никой не е на неговото място.
  • 8 NIKOLAI

    0 0 Отговор
    ne kazvam 4e vsi4ko po putq e KAKTO TRQBVA DA E.... ama tiq bak6i6i si karat i pravqt kvoto iskat po putq voob6te nqma opraviq s tqh ne sum vidql taxi da pusne miga4 osven ako ne e re6il da izse4e na nqkoi putq ili da pusne 4ovek na pe6ehodna puteka ako ne vozi nqkoi i ne se 4udi kak da go izpompa o6te 1LV az mislq 4e vsi4ko svurzano s TAXI ne trqbva da e x2 za naru6eniq a x10 !!!!! Suzdadohme silna socialna NAPAST !!!
  • 9 вервер

    1 0 Отговор
    Ако си спазва ограниченията на скороста няма да има убити!!!!Слагайте камери на всеки метър .Глоби до дупка и това си е.Затвор за каране без книжка , и алкохол,а колата да не може да се прехвърля за 1-3 г и да и се спира от движение и ще видиш как ще се оправят .Само с жестоки закони ще стане.
  • 10 joro

    0 0 Отговор
    Бакшишите карат ужасно поне в София е така .КАТ ги глобяват само при фрапантни нарушения защото с това си вадели хляба ,сещате ли се......................
  • 11 Христо

    0 0 Отговор
    Добри или лоши законите ги има. Проблемът е, че не се спазват. Кара се с превишена скорост в града (често с 20, 30 км/ч, че и повече от допустимото), Не се спазват знаци, маркировка, дори и светофарите, а мигачите... те са за простосмъртните балъци. Бъркаме свободата със свободията. Андрешковци сме, затова сме на този хал и няма да се оправим, докато не проумеем, че свободата е диктатура на закона.
  • 12 шофьор в Йелоу 333

    0 0 Отговор
    Вярно е че имаме няколко цигани , аз лично съм съгласен че при цигани да не се качвате. Те са във всички такси-компании , и при нас се срещат няколко индивида. За този лично съм чул че винаги карал като луд и се ядосвам че след като се е знаело какъв е - защо е прикриван от арендатора на колата и не е изгонен . Сменил съм по големите такси компании и трябва да ви кажа че в Йелоу- 333 са на най високо ниво. Мъжката ви казвам - в компанията има голям ред. На всеки шофьор може да се случинай лошото - никой не е застрахован , но към тези джигити трябва да сме безкомпромисни . Съжалявам че Йелоу се компроментират от калпави арендатори които си дават колите на такива. Трудно ще измиеме лекето което ни лепна този.
  • 13 таксист

    0 0 Отговор
    Когато ме спират от КАТ винаги когато им давам документите които са изрядни - започват да нервничат че няма за какво да се заядат. Свикнали са от фалшивите таксита да прибират по 10лв. подкуп , и когато не им дадеш сухо - се ядосват . Попитах веднъж един сержант защо не пишат актове на фалшивите шофьори /500лв/....и той ми каза че не бил луд да си колел кокошките които му носели ''златни''яйца ??? Никога такситата няма да се оправят , щом корумпираните сержанти се продават за 10лв...... Не е нужно да се вдигат тарифите за таксиметрови услуги - достатъчно е да се изгонят половината от незаконните таксита и тогава ще има работа за всички , а не както сега да се слагат помпи и прочие. Аз лично съм песимист и мисля че скоро няма да се оправиме. В по големите европейски градове такситата са максимум - 5000 бр. Само в София са около 15000.......естественно е че няма работа за всички и се мамят гражданите с помпи. Първо трябва да се оправят просяците в ДАИ и в КАТ , и когато спрат да взимат подкупи - тогава и таксиметровите шофьори ще мирясат . Цялата ни работа е побългарена. Голям резил !