17 Декември, 2018 17:25 2 524 20

Трима министри се срещнаха с Марк Жирардели

  • марк жирардели-
  • банско-
  • юлен ад

Известният скиор е собственик на „Юлен“ АД

Трима министри се срещнаха с Марк Жирардели - 1

Министрите на околната среда и водите Нено Димов, на туризма Николина Ангелкова и на икономиката Емил Караниколов се срещнаха с Марк Жирардели в Министерството на околната среда и водите във връзка с развитието на ски зона Банско. Марк Жирардели беше придружен от адвокатите на „Юлен“ АД. На срещата бяха обсъдени концесионния договор за ски зона Банско и необходимостта от изграждане на втори кабинков лифт в курорта. Министър Димов обясни на Марк Жирардели, че в момента се водят преговори за изменение и допълнение на договора за предоставяне на концесия с „Юлен“ АД, за което е упълномощен от Министерския съвет.

С промяната се цели да бъдат изчистени неяснотите с границите на концесионната територия на ски зона Банско, както и да се промени и увеличи концесионното възнаграждение. Беше обсъдена също необходимостта от залагане в договора на санкции при нарушение на екологичното законодателство.

На срещата беше поставен въпросът за собствеността на „Юлен“ АД. Във връзка с обществения интерес и в името на развитието на курорта Банско, Марк Жирардели представи пред министрите оригинални документи, удостоверяващи, че притежава 100% от собствеността на "Такс сървисиз лимитед", която компания е мажоритарен собственик на „Юлен“ АД. Той каза, че е упълномощил мениджмънта на „Юлен“ АД да водят преговори по поставените теми и да се намерят решения с цел бъдещото развитие на Банско.

Всички участници в срещата категорично заявиха, че зимният туризъм има бъдеще в България и трябва да се развива.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Велин

    12 14 Отговор
    Айде дано нещата най-сетно потръгнат, че доста време се загуби. Все спънки, все протести.
  • 2 Емил

    17 1 Отговор
    Договориха комисионните и подкрепата за изборите!
  • 3 ИМПЕРИАЛИСТ

    11 10 Отговор
    Проблем не са лифтовете, а че ако се реализира проектът за втора кабинка, с предвиден капацитет 3 000 човека/час, в ски-зона Банско, природата в района ще се съсипе ОТ ЧОВЕШКИЯ ПОРОЙ. „Хората в Банско" искат да вкарат СЛОН В АПАРТАМЕНТ!!!
    Всичко може да си направим,-кабинкови лифтове, хотели, магистрали, молове, небостъргачи, заводи, ....ПРИРОДА НЕ!
    Втори кабинков лифт не е потребен. Проблемите на Пирин и Банско ще се решат с оформянето на теснолинейката в Разложка долина като ЖП пръстен и се свържат селищата: Белица, Якоруда, Разлог, Банско, Добринище.... и т. н.
    Повече от половината пръстен отдавна е построен. Той е само малък участък от теснолинейката която минава през Родопите. Остават около 20 км. да се затвори пръстена. Площа на цялата Разлошка долина е приблизително колкото София. Влакчетата по "Пръстена" да бъдат луксозни, с отопление и най-важно -на често. При лошо време е неземно удоволствие за скиора, да разпусне в минералната баня на Добринище, а и други минерални извори има в долината които могат да се използват. СЪЩЕВРЕМЕННО ЩЕ СЕ ПОЛЗВАТ ОТ СКИОРИТЕ И СЪСЕДНИТЕ СКИ ЗОНИ, КОЕТО ЩЕ ПРЕМАХНЕ СТРУПВАНЕТО ПО ПИСТИТЕ НА ВРЪХ ТОДОРКА. Тъй като Разложката долина е оградена и от още две велики БЪЛГАРСКИ планини: Рила, и Родопите, може да се изградят и нови ски зони в тях. Ако на кабинката има много хора, ще може да караш по пистите на Добринище -Безбог, Беталовото, Семково и по други бъдещи нови писти.
    Сега, като се закотвиш в Банско, вариантит

    Коментиран от #8, #10, #12

  • 4 Тото

    8 12 Отговор
    Жирардели е голямо име и определено разбира от зимни спортове и ски туризъм. Така че в негово лице имат наистина качествен човек, който ще движи нещата в правилната посока. Той отдавна твърди, че е нужна втора кабина, дано се вслушат в думите му. Все пак е авторитет.
  • 5 Питащ

    12 1 Отговор
    А с истинския собственик на Юлен среща ще има ли?

    Коментиран от #20

  • 6 Въпрос

    4 0 Отговор
    Абе тоя Жирардели може ли да се катери... за слалома ясно... гигантски е...
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 ПЪРВА ИНВЕСТИЦИОННА БАНДА

    5 1 Отговор

    До коментар #3 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Много правилно расъждение! Точно така е, скапаняка Цеко дърпа само към Бетонско, пардон Банско, като потиска и умишлено не развива възможностите за ски зони около Разлог, Добринище, Безбог и т.н. и т.н. Банско с втора кабинка ще се самоубие и ще замине и безценната природа над града! Строете лифтове над Добринище и другите населени места под Пирин, защо е тази фиксация и истерия в Банско!?! Никой не иска и не харесва зимен Слънчев бряг!!! ВЪН ЦЕКО ОТ АЛЕКО, ВЪН-ВЪН...
  • 9 Стенмарк

    5 0 Отговор
    Проблемът е че нито Юлен, нито Цеко Ската искат да построят втори лифт, а чакат да го получат безплатно.
  • 10 ебанскалия

    6 0 Отговор

    До коментар #3 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Много си прав -> представете си ежедневно, към сегашните още 3000 човека Х средно 5 часа нагоре = 15 000 човека Х три малки нужди Х 0.500 литра = 22500 литра урина ще тече надолу.... ежедневно... Е не е истина... ебегам бате...
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Е АТИ ГЛУПОСТИТЕ

    4 6 Отговор

    До коментар #3 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    КАКЪВ ПОРОЙ БЕ ЧОВЕЧЕ . . . . . КАК ЩЕ СЪСИПЯТ ПРИРОДАТА ? ЩЕ РЕЖАТ ДЪРВЕТАТА ЛИ . . . . КАК МОЖЕ ДА ДРЪНКАШ ТЕЗИ ГЛУПОСТИ ??? НАЙ РАЗВИТИТЕ СТРАНИ СЕ ИЗДЪРЖАТ ГЛАВНО ОТ ТУРИЗЪМ И ИМАТ МНОГО ПО МАЛКО ПЛАНИНСКИ МАСИВ И ДЪРВЕСНА МАСА ОТ НАС

    Коментиран от #15

  • 13 Вальо

    2 1 Отговор
    Алелуя, имаме отговор на единствения върпос , който чувам от зелените еко организации у нас, дано сега започнат да се занимават и с нещо значимо от тяхната област,ако ли не-да се уволняват
  • 14 иван

    1 1 Отговор
    не мога да си обясна,как искаме да вървим нагоре,като всички ''знаещи и можещи''плюят на лево и на десно и говорат небивалици.;;разбирачи''
  • 15 ИМПЕРИАЛИСТ

    4 0 Отговор

    До коментар #12 от "Е АТИ ГЛУПОСТИТЕ":

    Съобразно даденостите на района, могат да пребивават не повече от 2000 скиора. Скиорът се нуждае, като всеки човек, от места за задоволяване на естествени те си физиологични нужди – за хранене, за почивка, да се стопли, тоалетни, да пийне с компания по едно “чайче” след ските, да се преобуе и други в този ред на мисли. При децата се изискват и допълнителни условия.
  • 16 Знаещ

    1 1 Отговор

    До коментар #7 от "Пореден опит":

    Ако наистина си запознат с региона ще знаеш, че само за няколко дни циганите изсичат повече дърва отколкото ще се изсекат за пистите. Да не говорим, че за всяко отсечено дърво от Юлен ще засадят по три, а циганите само секат, а не засаждат. Жалко, че псевдо природозащитниците не правят нищо по въпроса с циганите. Представете си, щом за няколко дни секат толкова много, колко са изсекли за последните няколко години.
  • 17 SDEЧЕВ

    1 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: ПРЕДЛАГАМ ПРОСТО РЕШЕНИЕ ЗА БОРЦАТА,ВМЕСТО ДА ДАВА ВТОРАТА КАБИНА НА ПАРТИЗАНИТЕ,ДА Я НАПРАВЯТ С ДЪРЖАВНИ ПАРИ И МОНОПОЛА НА ПАРТИЗАНИНА ЦЕКО Е РАЗБИТ. ЩЕ МОЖЕ ДА ИМА НЕЗАВИСИМИ СКИ УЧИЛИЩА. ДОКАТО ЧЕРВЕНИТЕ ДЪРЖАТ БАНСКО КРАКЪТ МИ НЯМА ДА СТЪПИ ТАМ
  • 18 SDEЧЕВ

    1 0 Отговор
    ПРОБЛЕМА НЕ Е В ИЗСИЧАНЕТО НА ДЪРВЕТАТА,ПРОБЛЕМА Е ЧЕ ЕДИН ПАРТИЗАНИН НА ИМЕ ЦЕКО ДЪРЖИ АБСОЛЮТЕН МОНОПОЛ ВЪРХУ ЦЯЛАТА ДЕЙНОСТ НАД БАНСКО И ДАВАЙКИ МУ ВЪЗМОЖНОСТ ЗА ВТОРА КАБИНА МОНОПОЛА ЩЕ БЪДЕ ЗАТВЪРДЕН. ВТОРА КАБИНА ТРЯБВА ДА СЕ НАПРАВИ ОТ ДЪРЖАВАТА И ТОГАВА ПРАКТИКАТА НА БЛОКИРАНЕ НА КАРТИ НА СКИ УЧИТЕЛИ КОИТО НЕ ДУХАТ НА ЦЕКО И НЯМА КАК ДА БЪДАТ СВАЛЯНИ ОТ КАБИНАТА. СЕГА ЦАРИ ГОСПОДСТВАЩ МОНОПОЛ. ЧОВЕК КОЙТО УЧИ ДЕЦАТА СИ НА СКИ В ПЛАНИНАТА МОЖЕ ДА ОСТАНЕ БЕЗ КАРТА И ДОСТЪП ДО ПЛАНИНАТА. ТОЗИ ПАРТИЗАНИН ЦЕКО ДА НЕ Е НЯКАКЪВ БОГ,ЧЕ ДА РЕШАВА ХОРСКИТЕ СЪДБИ. НЕКА ОПОРНАТА ТОЧКА НА КАМПАНИЯТА ДА СЕ ИЗМЕСТИ ОТ БОРБАТА ЗА СПАСЯВАНЕ НА ДЪРВЕТАТА ,КОИТО СА ВЪЗОБНОВЯЕМИ ДА ПРЕМИНЕ КЪМ БОРБА СРЕЩУ МОНОПОЛА НА ПАРТИЗАНИТЕ В ПИРИН. ИМА ПАРИ ЗА ДЪРЖАВЕН ЛИФТ НЕКА МИНИСТЕРСТВОТО НА ТУРИЗМА ДА ГО ИЗГРАДИ И ФЕОДАЛА ДА СИ РАБОТИ ,НО БЕЗ ВЛАСТ НАД ХОРАТА.
  • 19 Борил

    2 0 Отговор
    Сега остава Жирардели да се разбере с държавата по спорните точки в концесионния договор, а именно използваната площ и таксата за концесията.
  • 20 ко НЕ

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Питащ":

    Да бе...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове