Last news in Fakti

27 Март, 2012 13:59 1 098 0

Мениджър от чужбина влиза в ОЦК /Обновена/

  • оцк-
  • мениджър-
  • кърджали

Дълговете на Захариев 160 милиона лева

Мениджър от чужбина влиза в ОЦК /Обновена/ - 1
26-и ден продължават ефективните протестни действия на металурзите от Оловно-цинковия комбинат (ОЦК) в Кърджали - Снимка: БГНЕС

 

Банките кредитори на Валентин Захариев постигнали консенсус, че само чуждестранен мениджмънт може да спаси ОЦК в Кърджали от фалит, съобщава 24rodopi.

Мениджър от чужбина ще се опита да стабилизира предприятието в рамките на няколко месеца, а после ще се търси нов инвеститор.

160 милиона евро били дълговете на Захариев към три банки, съобщи премиерът Бойко Борисов пред протестиращите металурзи в Кърджали.

Той призова за търпение. "Работим по въпроса със заплатите", каза  Бойко Борисов, цитиран от "Нов живот".
Премиерът бе придружаван от министърите Делян Добрев и Тотю Младенов, апелативният прокурор на Пловдив Иван Даскалов , окръжният прокурор на Кърджали  Светлозар Лазаров, директорът на областна дирекция на МВР комисар Валери Баранов.
Апелативният прокурор обяви, че освен проверката за неизплащането на заплатите Валентин Захариев ще се разследва и за източване на държавния резерв. Даскалов заяви, че в момента окръжна прокуратура снема обяснения по предварителната проверка, която ще се извърши в ОЦК. Тя е  за това, че не е поискана несъстоятелност от съда. В момента имаме такива данни. Имат незаплатени задължения към ВиК и други държавни структури. Целта на проверката е установяване на длъжностното лице, който е трябвало да поиска от съда обявяването на несъстоятелност.
Един от работниците заяви, че собственикът на ОЦК е започнал за източва резерва още от 2006 г. когато е купил комбината.  А защо още тогава не се обадихте, попита го Борисов.
Кой щеше да ни чуе, репликираха металурзите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА